發新話題

懷舊雙星模型盒

回覆 1# 的帖子

由於多機槍,呢盒嘢一出就必買!

附件

German MG troop 1.JPG (93.93 KB)

14-7-2013 17:02

German MG troop 1.JPG

German MG trrop 2.JPG (84.95 KB)

14-7-2013 17:02

German MG trrop 2.JPG

引用:
原帖由 RCman 於 13-7-2013 12:50 發表

讀小學時呢兩款我都有砌過,
不過當時年紀少只識乾掃法,
效果唔係太理想,現在還有很多完成品留在老媽家中。
現在要砌有噴筆及weathering kit會方便及效果理想好多。
我還有一台雙星的1:16 M26搖控坦克,也幫 ...
其實我都想轉行玩搖控坦克

引用:
原帖由 MANKF 於 14-7-2013 17:07 發表

其實我都想轉行玩搖控坦克
似唔似你的標準?

回覆 12# 的帖子

哇~ 經典孖星模型!
我都係好鐘意部half track,
以前好細個死慳先儲到$買
可惜細細個跟屋企人移民就留底晒比表弟
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

回覆 14# 的帖子

以前邊有$$買weathering kit, 只用真沙泥等等撻上部車度
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

引用:
原帖由 loveless 於 14-7-2013 18:39 發表

似唔似你的標準?
細嗰架夠啦!大嗰架玩唔起!

引用:
原帖由 MANKF 於 15-7-2013 12:43 發表

細嗰架夠啦!大嗰架玩唔起!
大嗰架9係咪可坐個人入去控制ga

以前田宮係香港開過展覽,試過一次係香港大會堂低座展覽,人山人海,有無Ching去過
享受期待  珍惜擁有.

懷舊收藏

享受期待  珍惜擁有.

引用:
原帖由 M1616 於 15-7-2013 13:09 發表
以前田宮係香港開過展覽,試過一次係香港大會堂低座展覽,人山人海,有無Ching去過
聽都未聽過。
師兄唔講我真係唔知。
可能我年紀少

引用:
原帖由 M1616 於 15-7-2013 13:09 發表
C-Hing唔講都差啲唔記得咗囉!我去過!記得係低座嗰邊排隊,嗰時我讀緊小六或初中,應該係197X年嘅事

回覆 24# 的帖子

M1616 C-Hing 厲害!啲Catalogue重keep得咁好! 我大部書仔都入晒倉!影唔到啦!祗可download啲俾各C-Hings欣賞吓!我玩模型嘅年代由六十年代尾開始,最瘋狂係整個七十年代 + 八十年代,尤以七十年代最癲,所以啲Catalogue...

附件

15-7-2013 21:48

15-7-2013 21:49

15-7-2013 21:49

引用:
原帖由 M1616 於 15-7-2013 13:47 發表
懷舊收藏

http://farm8.staticflickr.com/7378/9291092856_59248af191_ ...
我都有幾本....吾知賣吾賣得出?

引用:
原帖由 MANKF 於 15-7-2013 21:48 發表
M1616 C-Hing 厲害!啲Catalogue重keep得咁好! 我大部書仔都入晒倉!影唔到啦!祗可download啲俾各C-Hings欣賞吓!我玩模型嘅年代由六十年代尾開始,最瘋狂係整個七十年代 + 八十 ...
嘩!乜你咁誇?!

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 15-7-2013 21:54 發表

嘩!乜你咁誇?!
冇計啦!我做靚嗰時,啱啱係田官俊作最生性嘅時代

發新話題