發新話題

GTA5完整地圖曝光

引用:
原帖由 chris1 於 27-9-2013 11:41 發表

不要道德塔里班吧, 要支持的總會買

至於佢唔出PC版我就反而唔信
好似GTA4甘 等多大半年 相信實出既
冇話道唔道德 好既game 就算PC版我都會買正版

引用:
原帖由 titaniumcat 於 27-9-2013 11:31 發表

你搵到D UFO未?
未搵 潛水搵緊核廢料同重玩之前d任拎金牌
得閒玩下5星警察比人追

引用:
原帖由 2slow 於 27-9-2013 08:59 發表

有無咁快打爆呀??
隻Game到而家出左10日 衝主線爆機都好快姐
遲下應該有好多DLC, 見槍店買槍牆上有好多空位 留位放dlc新槍

引用:
原帖由 Jonny.R 於 27-9-2013 01:27 發表
爆機了, 唔覺地圖大過SA, 如果計埋海底就大過既, 個場最多係山, 經常連人帶車一齊碌返落山腳
另外, R星仲未公布過有關PC版, 信果幾個online store會唔會兒戲左d
講真果句,真係唔希望出pc版,雖然自己部腦玩得起有餘 ...
http://www.amazon.de/Rockstar-Ga ... d_rhf_ee_p_t_1_45D4
德國amazon唔知你信唔信得過?
定係你認為online store會私下開放預購,佢地會唔會咁兒戲?

講真果句,作為正版PC玩家,真係唔希望因為PC有人出開心版就被開發商歧視
因為要遷就主機,介面變晒圓形操作,算
主機移植程式優化嚴重不足,算
圓形掣QTE照搬到PC要我上下左右連打,算
MOD,sv browser等元素因為唔適合主機就唔整出黎搞到連PC都無得玩,都算
而家竟然比人話最好連出都唔好出

引用:
原帖由 亞爾多 於 27-9-2013 14:15 發表

http://www.amazon.de/Rockstar-Ga ... d_rhf_ee_p_t_1_45D4
德國amazon唔知你信唔信得過?
定係你認為online store會私下開放預購,佢地會唔會咁兒戲?

講真果句,作為正版P ...
都係果句 等R星出官方消息公布日子吧
主機配置冇得好似PC甘換係死症 而且新一代主機都就快出
不過我想話打機用手掣圓形操作又有咩問題呢?
何況我Call of duty, battlefield等其他都係玩pc正版,GTA出起邊個平台我都有機可以玩

引用:
原帖由 Jonny.R 於 27-9-2013 15:12 發表

都係果句 等R星出官方消息公布日子吧
主機配置冇得好似PC甘換係死症 而且新一代主機都就快出
不過我想話打機用手掣圓形操作又有咩問題呢?
何況我Call of duty, battlefield等其他都係玩pc正版,GTA出起邊個平 ...
手掣操作令好多pop up menu變左圓形,對mouse黎講圓形反而無咁方便
因為圓形介面去到mouse就要打圈咁轉
武器切換之類功能比主機係分去十字鍵,然後介面又自然變左十字形,但PC相關功能用數字鍵操作,望住UI你會唔知要用邊個掣,因為佢比個十字方向你睇
不妨對比下以前PC獨佔作品同而家主機作品操作同介面有乜分別

同時手掣按鍵數量令操作多左好多限制,所以ARMA到而家都出唔到主機版

09" Giant TCR2

JN8:12 I am the light of the world; he who comes with me will not be walking in the dark but will have the light of life.

引用:
原帖由 亞爾多 於 27-9-2013 15:43 發表

手掣操作令好多pop up menu變左圓形,對mouse黎講圓形反而無咁方便
因為圓形介面去到mouse就要打圈咁轉
武器切換之類功能比主機係分去十字鍵,然後介面又自然變左十字形,但PC相關功能用數字鍵操作,望住UI你會唔知要 ...
開發商既main target係起主機到 所有setting都以主機為依歸
今集無論由收音機到換槍都係圓形介面喇 用手掣又方便又簡單
出完主機再出window版係想賺埋隻game最後一次錢
而家居然有人將個責任懶去主機到 而唔係怪開發商懶得去修改
我想話打機用遊戲機玩 用手掣玩唔係好正常既途徑咩?大把人玩PC版去駁手掣
你用吾慣個介面反而走去批評主機 好野!

引用:
原帖由 Jonny.R 於 29-9-2013 14:15 發表

開發商既main target係起主機到 所有setting都以主機為依歸
今集無論由收音機到換槍都係圓形介面喇 用手掣又方便又簡單
出完主機再出window版係想賺埋隻game最後一次錢
而家居然有人將個責任懶去主機到 而唔係怪 ...
我只係想話你知,你對PC版有意見同時,其他人都會對主機造成既改變有所不滿,而且我唔係批評主機,只係主機令好多遊戲既PC版變左移植作
無錯有部份的確係開發商懶(例如RE6),不過為左令全平台有相同體驗(同節省資金),唔會有GUI重製更唔會有內容分別
不過其實我無話係主機錯喎,我都話果d唔緊要,我接受,影響唔大,遊戲依然好玩

不如又問下閣下點解要將開心版問題怪到PC平台,仲話唔好出PC版,而唔係怪果班破解版玩家?XB360都有破解,如果他日PS3都比人破解埋洗唔洗連game都唔好出?

重申一次,我只係唔希望因為PC有人出開心版就被開發商歧視

大家開開心心打豬TA啦
嘈乜鬼~

引用:
原帖由 gtoray 於 29-9-2013 16:31 發表
大家開開心心打豬TA啦
嘈乜鬼~
我PC狗無得玩咪唯有吹多兩句囉

引用:
原帖由 亞爾多 於 29-9-2013 16:34 發表

我PC狗無得玩咪唯有吹多兩句囉
陰公豬

pc最正係可以改真車skin落去
gta4用graphic mod其實都拍得住5
尋晚都爆左主線了

引用:
原帖由 囧樣佬 於 29-9-2013 16:50 發表