發新話題

請問呢兩部相機

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 27-9-2013 00:44 發表

無咁深姐
dslr + kit lens 只係幾千元
你買 wargame 用品會用少過幾千元?
Don't fool me.
城大教職員對梁振英之評分
無私: 0.81/10, 正直: 0.82/10, 客觀: 0.78/10, 責任: 1.00/10
寬大: 0.53/10, 誠實: 0.76/10, 領導力: 1.25/10, 整體: 接近 0/10

吾玩咁多坑了,你吾見我賣野咩?

拆支Zoom抹會否很難?

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 27-9-2013 08:24 發表
你成間屋都係玻璃窗, 日晒雨淋有冇發霉?
鏡頭發霉係鍍膜瀨野, 你抹走鍍膜, 支鏡就死了...

言下之意,不動為妙

講講係我有好多軍用望遠鏡,瞄鏡…點保養?

鏡神指點迷津…

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 27-9-2013 08:23 發表

吾玩咁多坑了,你吾見我賣野咩?
唔見喎.
無私: 0.81/10, 正直: 0.82/10, 客觀: 0.78/10, 責任: 1.00/10
寬大: 0.53/10, 誠實: 0.76/10, 領導力: 1.25/10, 整體: 接近 0/10

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 27-9-2013 11:22 發表
言下之意,不動為妙

講講係我有好多軍用望遠鏡,瞄鏡…點保養?

鏡神指點迷津…
老實答案:唔知.
黴菌無處不在, 隨便擺十年冇事既大有人在
長放防潮箱駑到唔敢用最終又係發晒霉既又係大有人在

我偏向相信空氣流通, 得閒曬下太陽....

引用:
原帖由 loveless 於 27-9-2013 12:02 發表

呢樣真係,其實就算長期放防潮櫃.....都一樣可以死鍍膜

引用:
原帖由 magichour 於 27-9-2013 11:50 發表

唔見喎.
http://www.wargamehk.com/cgf/viewthread.php?tid=124592
http://www.wargamehk.com/cgf/viewthread.php?tid=124502
幫趁下

引用:
原帖由 loveless 於 27-9-2013 12:02 發表

有篇台仔文都咁講...我爬過文

對蘇軍服飾無乜興趣....

引用:
原帖由 RCman 於 27-9-2013 12:05 發表

呢樣真係,其實就算長期放防潮櫃.....都一樣可以死鍍膜
如果防潮箱唔係密封咁同無防潮箱無乜分別.
我自己用密封防潮箱同防潮珠, so far 無毛.

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 27-9-2013 08:24 發表
霉菌像植物一樣有根的,抹得走表面抹不走根部。清潔了根源仍是留下痕跡,遲早到會翻發發霉。

做乜咁喜歡食鍍膜ga....

夕陽無限好...噢..噢..噢..

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 27-9-2013 22:06 發表
做乜咁喜歡食鍍膜ga....

夕陽無限好...噢..噢..噢..
點解男人咁鐘意玩槍?

發新話題