發新話題

女火金鋼G-17 Co2版開箱

回覆 43# 的帖子

聽我朋友講用WE匣效果會好D!
一係轉 AMG 嘩佬.

回覆 44# 的帖子

ME TOO!!

引用:
原帖由 joeyjordisonhin 於 11-4-2014 12:42 發表
一係轉 AMG 嘩佬.
OIC, THANKS~
請AMG嘩佬係for v牌定係marui/we用?

引用:
原帖由 joeyjordisonhin 於 11-4-2014 12:42 發表
一係轉 AMG 嘩佬.
我用緊WE...
有人話WE匣同VFC匣出氣口唔同位但我對過幾乎是一樣的,
而且其彈匣供彈嘴/出氣口可以互換, 而換了效能相約無幾.

唯一小缺點是新買的G19 WE匣不能drop free,
我的舊G17 WE匣倒是可以(可能頂位coating已脫落/較G19匣重)

反而MARUI匣入唔晒槍,需要修整下槍身後部內架...

群居終日,言不及義,
好行小慧,難矣哉!

引用:
原帖由 joeyjordisonhin 於 11-4-2014 12:30 發表
THANKS!!  對西好型!
marui G18系列對應的rear sight都可以
前sight位是真數size, 孔位比原裝marui長.
群居終日,言不及義,
好行小慧,難矣哉!

引用:
原帖由 JBL 於 11-4-2014 13:31 發表
馬記長匣加AMG嘩佬,用恐龍氣一樣打到,但超食氣,到尾無乜氣時會自動變連發,無解.......(可能條回膛彈弓本身比Co2用硬果頭)

https://fbcdn-sphotos-c-a.akamai ... t1.0-9/1491698_4246 ...
請問短匣ok嗎?
能否清匣slide lock?
群居終日,言不及義,
好行小慧,難矣哉!

唔知co2 g19有冇匣賣??
一個什麼也不懂的老兵!!

引用:
原帖由 JBL 於 11-4-2014 14:03 發表

短匣無興趣試,又要换出氣膠(我隻短匣出氣膠係平,呢支出氣膠係凹),又要换嘩佬,唔想搞咁多野,SORRY...
我自己個支出氣膠換左凹都係同平咁上下,
我主要係想請教個A牌嘩佬究竟一發用氣幾多/多左幾多..thank you

群居終日,言不及義,
好行小慧,難矣哉!

回覆 48# 的帖子

理論上係用V牌,但我冇實物係手,唔肯定...我再問下我朋友先.

回覆 50# 的帖子

OIC...

回覆 49# 的帖子

咁係咪應該可以用番WE膠匣呢係估...?

發新話題