發新話題

西裝一問

師兄我而家係大肥仔, 等我減返28腰先可以好似師兄咁

引用:
原帖由 m11.man 於 22-4-2014 18:23 發表
師兄我而家係大肥仔, 等我減返28腰先可以好似師兄咁
小問題, 佢咩身型嘅人都可以幫你改善~ 十幾年前佢做開女裝, 所以玩design 玩cutting有一手~

引用:
原帖由 xyzchan 於 22-4-2014 18:17 發表
小弟其中一套∼ 個人嚟講幾滿意,3年前造約16XX (不連馬甲)
身型fit
韓風劉海
著g2000都核爆啦

最緊要你識要求佢點造, 如果唔識嘅, 睇佢舖入面嘅現貨sample, 叫佢跟住造就ok

引用:
原帖由 gtoray 於 22-4-2014 18:26 發表

身型fit
韓風劉海
著g2000都核爆啦
侏儒村啲CUTTING, 會著到我變侏儒~~

講笑, G2000 嘅CUTTING 同 DEISGN 係太Formal....

樓主的預算可以去永安,先施的專櫃看看。

回覆 21# 的帖子

我放假會落去百利買
有師兄介紹咗
不過多謝哂咁多位師兄既意見
CGF既師兄真係熱心

豬易遷我返而覺得唔錯 前題係唔好太肥
要訂造其實好多工廠區樓上舖都有
不過會唔會變成半斤八兩許冠文果套就唔知勒

引用:
原帖由 m11.man 於 22-4-2014 18:40 發表
我放假會落去百利買
有師兄介紹咗
不過多謝哂咁多位師兄既意見
CGF既師兄真係熱心
人人為我, 我為人人啫~
如果邊度有平靚正gear 同槍賣就通知翻我地就ok~

引用:
原帖由 loveless 於 22-4-2014 16:55 發表

冇單一答案的.
有部份人不論肥瘦, 著平又好貴又好既西裝都好睇
而有部份人真係要靠A. 設計師 或 B. 裁縫既功力至會好睇.
所以A、B同C 對某牌子或裁縫讚不絕口, 並不代表適合D、E或F.

襯衫我會訂造, 西裝未 ...
我對訂造襯衫的效果有保留,
聞說我的手臂好像略長,
有人見意去訂造襯衫的。
到最後,我仍是覺得大牌的設計很有心思。

引用:
原帖由 xyzchan 於 22-4-2014 18:17 發表
小弟其中一套∼ 個人嚟講幾滿意,3年前造約16XX (不連馬甲)
咦膊頭位造得OK o咼

引用:
原帖由 reniless 於 22-4-2014 18:45 發表

我對訂造襯衫的效果有保留,
聞說我的手臂好像略長,
有人見意去訂造襯衫的。
到最後,我仍是覺得大牌的設計很有心思。
唔緊要啦,咩都試下,好似玩槍咁,有人買大牌,有人買冷門野

引用:
原帖由 loveless 於 22-4-2014 18:50 發表

咦膊頭位造得OK o咼
我會選略為縮肩,可以比三角肌,二頭肌,三頭肌充塞整個外套手袖,這樣才顯得剪裁乾脆利落。

引用:
原帖由 tango1997 於 22-4-2014 17:33 發表

G2000 比OB著
吾X係嘩!我當佢壽衣咁吾捨得著
DIY : 紙上得來終覺淺, 絕知此事要躬身 !

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

引用:
原帖由 loveless 於 22-4-2014 18:50 發表

咦膊頭位造得OK o咼
膊位我叫佢造輕微嘅入膊同少少竅,會型啲

發新話題