發新話題

[Marui] 馬記都出GBB M4.....

回覆 75# 的帖子

咁就唔清楚了.都好耐冇留意電槍野,
不過電槍馬記代表作次世代冇得輸,只係貴,

講番GBB, 小趣聞, M4GBB呢舊肥豬肉未來總共有8個系統
VVA
VVE
KSZ
VFZ
Kxj
V!per
豬HK
馬記

真係。。。。
拜托出下其它槍型。。。

引用:
原帖由 gainax 於 16-5-2014 03:14 發表
tw個邊望到張圖,始終仍然是馬記作風。。。
WTF,
睇完條bolt及hammer既樣已經say no 了
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

引用:
原帖由 gainax 於 16-5-2014 09:35 發表
咁就唔清楚了.都好耐冇留意電槍野,
不過電槍馬記代表作次世代冇得輸,只係貴,

講番GBB, 小趣聞, M4GBB呢舊肥豬肉未來總共有8個系統
VVA
VVE
KSZ
VFZ
Kxj
V!per
豬HK
馬記

真係。。。。
拜托出下其它 ...
7.62 好勁幾時捨得出呢...

我見到m4 就好似見到早餐份沙爹牛米咁..
真係食到唔想食,不過唔食又冇野好叫.. 陰公..

其實仲有d 國狗 gbb .. 不過我都冇咩呢方面研究。
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

引用:
原帖由 2slow 於 16-5-2014 09:42 發表

WTF,
睇完條bolt及hammer既樣已經say no 了
好一條... 直步...

http://www.youtube.com/watch?v=rvPBqV45N20

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

有無搞錯, M4GBBR 比咁多廠輪左咁耐大米, 馬記仲出d不倫不類既野
睇返條bolt, 有d似416既design喎, 會唔會出HK416呢
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

回覆 77# 的帖子

我覺得馬記內構有啲似我們牌既影子,不過我們牌係真數身
KSZ個內構雖然像真度麻麻地但仍然有為仿真外型設計, 馬記內構只可以講似玩具設計,
不過只要唔打開入面, 除左防塵蓋睇相過,馬記外表像真度都算不錯,
唯有只當佢係實用性&射擊取向既M4外型GBB咁睇會好啲

附件

16-5-2014 09:58

引用:
原帖由 gainax 於 16-5-2014 09:58 發表
我覺得馬記內構有啲似我們牌既影子,不過我們牌係真數身
KSZ個內構雖然像真度麻麻地但仍然有為仿真外型設計, 馬記內構只可以講似玩具設計,
不過只要唔打開入面, 除左防塵蓋睇相過,馬記外表像真度都算 ...
如果佢性能好到飛天一雞清 40 粒仲要唔雀軟,我會好期待有廠幫佢出 70 ~ 80 rd mag
當彈弓匣 AEG 咁玩

實會啦,馬記出咩都係M4款行先,416好大機會。不過如果馬記出AK GBB,夠唔夠薑用鋼身實木?

條bolt   個凹位咩黎ga

仲有呢個marking...

反而條barrel有d驚喜

個凹位係比forward assist個制lock住,話tunehop up唔會硤手指wor,多舊魚。lock bolt 就得啦。

引用:
原帖由 saswilliam 於 16-5-2014 10:10 發表
個凹位係比forward assist個制lock住,話tunehop up唔會硤手指wor,多舊魚。lock bolt 就得啦。
barrel nut好似AEG甘

回覆 82# 的帖子

除左某兩三個系統未必保証得外, 只要執過一雞唔軟腳爽清40粒對於而家GBBR成熟年代好似唔難做到 ,我信馬記都無問題,
GBBM4叉一次氣爽清兩匣先應該係難題吧, 暫時最強氣化既KSZ聽講都只係清一匣半左右, 應該差唔多係M4GBB槍型既氣化極限。。。

Barrel外觀跟足Socom M4, 之前完全無廠出過, 正
可見Marui D開發其實有做功課,盡量都想仿真.

要像真....井井都是有失真...........
玩VFC囉.........................
呀唔係毒蛇...........
(無限loop)
群居終日,言不及義,
好行小慧,難矣哉!

引用:
原帖由 gainax 於 16-5-2014 10:16 發表
除左某兩三個系統未必保証得外, 只要執過一雞唔軟腳爽清40粒對於而家GBBR成熟年代好似唔難做到 ,我信馬記都無問題,
GBBM4叉一次氣爽清兩匣先應該係難題吧, 暫時最強氣化既KSZ聽講都只係清一匣半左右, 應該差唔多 ...
爽清到一匣就OK 啦,個人習慣reload 時一定會叉氣,以免打打下無氣
今次馬記用鋁做匣,唔知重量輕到幾多呢?

發新話題