發新話題

[Marui] 馬記都出GBB M4.....

大家知道嗎? Marui coming M4A1 GBB

[轉載]

NEWS
Tokyo Marui Utilizing Cerakote Ceramic Coatings
Thursday, May 15, 2014 / Rob Griffin / Back To All News

Tokyo Marui, a Japanese airsoft gun manufacturer, recently launched the Gas Blowback (GBB) system M4A1 BB gun rifle featuring Cerakote Ceramic Coatings. This is the first toy manufacturer to use Cerakote on a complete airsoft product, and has brought a new era to the airsoft industry by pursuing a more realistic product to the market. Tokyo Marui is the world's leading airsoft manufacturer and has been in the airsoft market since the 1970s inventing innovative electric guns which are now called now automatic electric guns (AEG). Almost all manufacturers base their electric airsoft guns from their design. Tokyo Marui has been selected as 'Best Airsoft Manufacturer' by the 4th Airsoft Players Choice Awards for 4 years in a row. Japanese Cerakote Certified Applicator, Suzutomo Co. Ltd., has been working alongside Tokyo Marui to apply Cerakote with hopes that many third party manufacturers will follow suit in applying Cerakote to their products.

知道,馬記出M4GBB個貼有講。

引用:
原帖由 wingo666 於 22-5-2014 09:17 發表
[轉載]

NEWS
Tokyo Marui Utilizing Cerakote Ceramic Coatings
Thursday, May 15, 2014 / Rob Griffin / Back To All News

Tokyo Marui, a Japanese airsoft gun manufacturer, recently launched the Gas ...
知咩?

引用:
原帖由 RCman 於 22-5-2014 09:36 發表

知咩?
Marui M4 GBB 用 Cerakote....
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

引用:
原帖由 2slow 於 22-5-2014 09:38 發表

Marui M4 GBB 用 Cerakote....
個post中段講左羅.....第一支玩具用呢個製程麻

引用:
原帖由 RCman 於 22-5-2014 09:38 發表

個post一早講左羅
sorry, 我duplicated咗post咗係出面, 比人搬返入來的
btw, 其實, 入面系統像唔像真我倒覺沒所謂, 反正, 玩具一枝, 真極, 開槍時分火器都唔會有火架啦

引用:
原帖由 wingo666 於 22-5-2014 09:40 發表

sorry, 我duplicated咗post咗係出面, 比人搬返入來的
btw, 其實, 入面系統像唔像真我倒覺沒所謂, 反正, 玩具一枝, 真極, 開槍時分火器都唔會有火架啦
我個人都係甘想,打得順就得,好似我們都係用Box啦.....都好多人玩傢。
總之就家家有求,出多D多D選擇比玩家就最好

引用:
原帖由 Dave 於 20-5-2014 16:27 發表

道樂話可打30 ~ 40 粒一匣,入一次氣可玩2~ 3 匣云云,打個中間數即係入一次射90 粒,
而見佢試射用134A 都又快又爽,似乎冇得輸。
至於個氣匣.. 最起碼冇4 秒收皮傳說先...
單發定連發? 其實MP7介紹時都chok得好勁,當時睇過啲人都講
,但之後見街就唔同了, 所以我覺得佢把槍係調過後座力先擺出黎
唔覺134a可以保持加大後座力&rof打到連發90飛,因違反物理現象,就算兩匣都唔得吧。。
如果得,馬記支mp7氣化都會比kw@好?

至於4秒傳奇, 其實好多GBBM4都做到
唔明有咩好值得宣傳,一件產品不斷硬銷只會有反效果 , 話GBBM4叉4秒打到連射兩匣就係傳奇

引用:
原帖由 gainax 於 22-5-2014 10:40 發表

單發定連發? 其實MP7介紹時都chok得好勁,當時睇過啲人都講
,但之後見街就唔同了, 所以我覺得佢把槍係調過後座力先擺出黎
唔覺134a可以保持加大後座力&rof打到連發90飛,因違反物理現象,就算兩匣都唔得吧 ...
估計佢個bolt 應該比較輕,因為始終134a 動力低,用重bolt 是自殺行為,
至於相比起後坐力,我寧可要順暢運作,而家一支普通m4 gbb ,實戰時連射,我已經唔係好保持到aim 實敵人,( 粒紅點震到抽根 ),
不過又唔好話冇奶力,中庸一點,有ok 的後坐力,爽快的回堂,已經好好,
至於佢話清到2~3 匣,條link 咁寫我咁打而已,是真是假到時先知也。

至於4 秒入氣清到匣唔算傳奇,最傳奇係入得多係會發軟啼呢下傳奇。
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

上年hobby show marui gas 870都話 1 charge 打到100飛

實質冇咁多....
得1/3到
群居終日,言不及義,
好行小慧,難矣哉!

回覆 129# 的帖子

相信馬記敢講,清一匣都冇咩問題,氣溫夠幾點放或單發放慢清匣兩夾亦可能,但唔多信134a會得

豬M4估佢切氣機構&嘩佬唔識合叉滿打掛, 不過無咩所為打得先重要,
乜唔係話五月出貨? 而家都快月尾台灣都冇消息, 發現佢量產實物既圖都冇張. 影片成日都話樣版,
唔係真係有師兄咁都落訂左? 我都等下開箱先算

引用:
原帖由 gainax 於 22-5-2014 12:33 發表
相信馬記敢講,清一匣都冇咩問題,氣溫夠幾點放或單發放慢清匣兩夾亦可能,但唔多信134a會得

豬M4估佢切氣機構&嘩佬唔識合叉滿打掛, 不過無咩所為打得先重要,
乜唔係話五月出貨? 而家都快月尾台灣都冇消息, 發現 ...
玩gbb..其實reload 時例牌都叉一叉佢,所以叉一次打一千發都係咁話...
最緊要清到一匣仲有餘,主要係唔好到最尾唔夠氣就得,

另外身邊2 位朋友都由期待ghk m4 -> 發mo -> 等marui 好過
唔好話性能邊支好.. .只係ghk m4 而家影都冇隻.. 唔知想點...
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

回覆 132# 的帖子

雖然性能啲野總有得執, 不過唔想每次買槍都要執過先玩 除非佢有人冇
馬記係業界最大既廠,以佢一向產品QC穩定性肯定最好,設計亦不會差
唔想玩KSZ,VVA,VVE等得都係最好等下馬記了, 我都只係唔鐘意馬記內構同埋貴先等下豬HK,
中短都有只差一支靚靚長既AR

引用:
原帖由 Dave 於 22-5-2014 12:36 發表

玩gbb..其實reload 時例牌都叉一叉佢,所以叉一次打一千發都係咁話...

另外身邊2 位朋友都由期待ghk m4 -> 發mo -> 等marui 好過
唔好話性能邊支好.. ...
鬼咩..支板搞成咁.
marui信心保證

引用:
原帖由 Dave 於 22-5-2014 12:36 發表

唔好話性能邊支好.. ...
但G記已經有鋪出左訂價可以訂鎗鳥

發新話題