發新話題

[Marui] 馬記都出GBB M4.....

馬記都出GBB M4.....

呢次真係要睇定D, 馬記 V SG記
都係出曬再作決定....

附件

15-5-2014 11:19

引用:
原帖由 Dave 於 15-5-2014 11:36 發表

比較在意佢個匣幾重,ksc 性能係好,但d 夾成700 定 800 克一隻真是性能再好都難落場。

如果marui 同樣呢個匣重... 可以無視...
我同樣好在意匣的重量,KXC 的真係叫人敬而遠之

引用:
原帖由 怒人甲 於 15-5-2014 12:05 發表
價錢, 用料, 彷珍設計, 後援, PARTS... 有咩可以特別好過其他產品先有得同人玩 !!

至於彈匣氣化, 易唔易漏氣,  VALVE 等等依家都唔差, 有冇特別優勢?!
我想馬記M4都係想做實戰派,最緊要唔洗回執落到場。
如果做到呢點,就算仿真度未夠對手,都會有人買黎落場。
後援一向都好過KXC, 所以改件,原裝parts都唔係問題。

引用:
原帖由 2slow 於 15-5-2014 12:14 發表
馬記一向仿真度一般, 都係睇定d先啦
不過佢地肯開發GBBR係一件好事
相信都係落場派,還送你"ASGK"字樣

引用:
原帖由 怒人甲 於 15-5-2014 12:18 發表

係屈服於呢個大時勢姐...
其實GBBr 係近兩三年,台灣的影響力真係好大。

引用:
原帖由 怒人甲 於 15-5-2014 12:23 發表

都係, 但 GBBR 最初都係 WA 帶頭改變先既...
係,不過現你想買到一支WA出的M4 GBBr都幾難

引用:
原帖由 Dave 於 15-5-2014 15:14 發表

粉絲呢家野... 又唔止MARUI 有既

先說上面提到匣重500 克,其實偏輕的,
GP PMAG 應該430 克,GHK M4 五百幾,KSC就唔洗提
如果為著真數去玩MARUI 基本上SIDE 氣,倒不如說是無傷太大資源下添加一些時髦 ...
基本上過三千已經是一個關口,不是一般鎗友會話買就買。
君不見GHK的AK都好多人話貴咩?同一個道理......所以馬記係GBB分唔分得到地盤,就真係見仁見智了。
在我而言,係香港呢個GBBr環境,佢未必能夠熱賣羅。

引用:
原帖由 Dave 於 15-5-2014 15:18 發表

我反而估佢個價略低於SOPMOD M4
我都覺,不境M4 GBBr地盤已一早比人家分割曬。
第一炮可能會比番D甜頭用家,比佢地上左隻海盜船先

引用:
原帖由 Dave 於 15-5-2014 15:30 發表

我唔知台仔槍是否去到日本都一樣好賣,但同樣三千幾銀( 甚至4000 + HKD) ,
MARUI 就賣得瀟灑好多,唔似GHK 咁斬開幾截賣,
當然公司大加埋日本正苦科水振興經濟唔同講法,
MARUI 一出,大家不若而同問GHK  ...
其實以日本本土計,佢地買一支"廁勢袋",唔係真係好貴。
計番國民生活水平,同我地買支"我們"差不多。
而至於台仔港仔GBBr, 可能物離鄉貴
價錢比香港貴上50個巴仙

引用:
原帖由 saswilliam 於 16-5-2014 10:10 發表
個凹位係比forward assist個制lock住,話tunehop up唔會硤手指wor,多舊魚。lock bolt 就得啦。
barrel nut好似AEG甘

引用:
原帖由 gainax 於 16-5-2014 15:39 發表
順便貼埋另一條片過黎, 比較詳細
https://www.youtube.com/watch?v=B3YFnSHmSY4

睇落實物表面處理同刻字的確做得唔錯,唔識日文, 個身係陽極定焗漆?
打上黎後座力唔錯,可能鋁件多加上火控原本已經設計到順既關係 ...
K記的M4及AK身都係唔對版,唔怪得人羅.....

引用:
原帖由 wingo666 於 22-5-2014 09:17 發表
[轉載]

NEWS
Tokyo Marui Utilizing Cerakote Ceramic Coatings
Thursday, May 15, 2014 / Rob Griffin / Back To All News

Tokyo Marui, a Japanese airsoft gun manufacturer, recently launched the Gas ...
知咩?

引用:
原帖由 2slow 於 22-5-2014 09:38 發表

Marui M4 GBB 用 Cerakote....
個post中段講左羅.....第一支玩具用呢個製程麻

引用:
原帖由 wingo666 於 22-5-2014 09:40 發表

sorry, 我duplicated咗post咗係出面, 比人搬返入來的
btw, 其實, 入面系統像唔像真我倒覺沒所謂, 反正, 玩具一枝, 真極, 開槍時分火器都唔會有火架啦
我個人都係甘想,打得順就得,好似我們都係用Box啦.....都好多人玩傢。
總之就家家有求,出多D多D選擇比玩家就最好

引用:
原帖由 Dave 於 22-5-2014 12:36 發表

玩gbb..其實reload 時例牌都叉一叉佢,所以叉一次打一千發都係咁話...
最緊要清到一匣仲有餘,主要係唔好到最尾唔夠氣就得,

另外身邊2 位朋友都由期待ghk m4 -> 發mo -> 等marui 好過
唔好話性能邊支好.. ...
但G記已經有鋪出左訂價可以訂鎗鳥

發新話題