發新話題

仆街, 乜野公司黎ga?!

題外話...剛見到一段新聞:

紐約Canarsie Capital老闆、對沖基金經理Owen Li,
過去九個月將公司旗下達1億美元的管理資產,輸剩20萬美元。
Owen Li 最近向客戶發出信件:「Truly sorry.....瀨晒....我希望你o地明白.....我原意係為你o地好....」

http://www.cnbc.com/id/102356275

仆街只係生動地比喻亞視江河日下有如失去平衡的路人受地球引力影響的下墜行為...所以

阿公英明!

DIY : 紙上得來終覺淺, 絕知此事要躬身 !

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

引用:
原帖由 faihk 於 22-1-2015 16:49 發表

哦...
的確, 所以唔知幾時開始
TBB劇經常有"仆街"

引用:
原帖由 gtoray 於 22-1-2015 17:26 發表

的確, 所以唔知幾時開始
TBB劇經常有"仆街"
出埋落字幕添呀

引用:
原帖由 gtoray 於 22-1-2015 16:04 發表

睇下咩背景啦
你話外國政府都不忌權貴?唔係話美國呀?唔好玩啦....
係外國! 呢類公司都一定有工會及左派政棍幫班員工餐腰! 當冇糧出時, 呢班工會政棍就一定出來搞事! 重有咁大搞咁大! 最激係外國(eg. 英國, 澳洲)呢類工會好團結! 一呼百應! 搞到其他公司班工人一齊玩罷工! 迫到政府投行!

香港冇呢類工會!

亞視唯一皇牌係發射站,佢PK,部份地區連TVB都無得睇

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

引用:
原帖由 rho837 於 22-1-2015 17:49 發表

係外國! 呢類公司都一定有工會及左派政棍幫班員工餐腰! 當冇糧出時, 呢班工會政棍就一定出來搞事! 重有咁大搞咁大! 最激係外國(eg. 英國, 澳洲)呢類工會好團結! 一呼百應! 搞到其他公司班工人一齊玩罷工! 迫到 ...
救星:你焯人

《河湟有感》司空圖

邊個播賽馬六合彩?

呀視有乜花彈要接濟?

引用:
原帖由 tango1997 於 22-1-2015 18:43 發表
呀視有乜花彈要接濟?
都無花蛋唔洗接濟!!最好摺咗佢!!

引用:
原帖由 loveless 於 22-1-2015 17:07 發表
題外話...剛見到一段新聞:

紐約Canarsie Capital老闆、對沖基金經理Owen Li,
過去九個月將公司旗下達1億美元的管理資產,輸剩20萬美元。
Owen Li 最近向客戶發出信件:「Truly sorry.....瀨晒....我希望你o地明 ...
都唔知人問題定個市真是好差

引用:
原帖由 tango1997 於 22-1-2015 18:43 發表
呀視有乜花彈要接濟?
宮雪花

引用:
原帖由 louisli 於 22-1-2015 21:32 發表

宮雪花
嘩。。。禾係中女愛好者都頂唔順呀

引用:
原帖由 tango1997 於 22-1-2015 21:40 發表

嘩。。。禾係中女愛好者都頂唔順呀
熟架啦喎~

發新話題