發新話題

[8掛]豬香港告香港玩家?

為左保障大家, 如果有需要的話
某品牌將在此禁止以任何形式出現

呢單野由原告變被告,真係仲痴線過呀周呀周……

引用:
原帖由 gtoray 於 5-2-2015 21:11 發表
為左保障大家, 如果有需要的話
某品牌將在此禁止以任何形式出現
二手區都會 ?
我要放哂不知所謂廠商出既ak

引用:
原帖由 Jonny.R 於 5-2-2015 21:39 發表

二手區都會 ?
我要放哂d ak
你放野?即係曲線話d野唔掂?
Ok, 等收律師信

G5係我最後一枝幫襯呢個品牌嘅鎗。
完。

怪事年年有,今年特別多,玩具廠惡過官府,俾錢你賺仲要俾你告,小弟玩左十幾年槍都係第一次聽。

店大欺客2.0
DIY : 紙上得來終覺淺, 絕知此事要躬身 !

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

點解咁多人一面倒咁撐O固位人兄既?

冇人質疑係佢有問題?

一間廠投資咁多開發產品咁俾你唱, 係事實O既冇話可說, 但係有幾多人真係了解事實真相就話人地間O野店大欺客?

如果D O野真係"佢" 講度咁CHEAP 咁仲有咁多人用佢地D貨?

我反而覺得佢係咁踩, 有冇人講下背後動機係乜?

成件事係有人買左GXK對其質素感到失望然後咪上網講下搵人評下理囉
點知去左人地地頭講兩句呀老細重要告X你

我真係睇唔透

最初個陣PDW咁開少幾個隆又有注料口未磨清咪又係咁
之後又有AK槍管JJ下墮事件

WX都會詐下傻賣下笑, GXK做起左(?)之後真係把自己看得太高
你又唔係派米全CNC...你支M4二千幾蚊貨仔最多咪好過WX少少
衰左又唔認, 好7.

群居終日,言不及義,
好行小慧,難矣哉!

引用:
原帖由 lppl 於 5-2-2015 22:54 發表
點解咁多人一面倒咁撐O固位人兄既?

冇人質疑係佢有問題?

一間廠投資咁多開發產品咁俾你唱, 係事實O既冇話可說, 但係有幾多人真係了解事實真相就話人地間O野店大欺客?

如果D O野真係"佢" 講度咁CHEAP 咁仲有 ...
師兄所指的"O固位人兄",
我有幸見過真人, 兩年前我曾經二手區向佢買過一個鍛造下身.
這幾年來我摸索AR GBB, 當要解決問題時, 經常都係靠參考佢過往的貼文.
佢對AR GBB有一種熱誠, 佢調控出來的GBBR, 效能係有目共睹.
而從貼文中不難睇出, 佢該係同業內人仕冇乜關係,
所有佢用過的槍械, 都係好似正常消費者o甘, 四出格價或趁減價或二手買回來
而我個人從未見過佢發帖時, 有任何以商業角度出發點的一言半語.

換言之, 我唔係一面倒咁撐
而係我真係唔覺佢有目的.

或者故事有另一個版本
但so far 另一個版本似乎只係流傳於"知情人仕"之間
又咁講, 如果廠家d貨係地球最強, 口碑載譽
又會唔會因為一個人既誣陷而毀於一旦呢

刪唔到留言就出律師信
學識 素養 價值觀

勞心者治人
勞力者治於人
治於人者食人
治人者食於人
天下之通義也

我唔排除係個別事件,但你睇過d相同片真係會b0lt卡實,拎出來睇過係身入面條軌左右窄左定益係b0lt肥左,插裝夾又好實上膛又好實,當然未至於唔行得,夾硬靠gas推支野唔掂爆哂氣咁。。
都唔知磨合到幾時先有人地成支咁好,真係試過成支新同kit有明顯分別先咁唔滿意,個度事前又話一樣既。。。
係在個邊又成日話工差問題QC問題,可能因為咁先比人告,但事實唔係咁? 同埋我都冇指名邊個。。。
題目寫XXX嚴重問題, 咁嚴唔嚴重好主觀, 我覺得嚴重咁人地話唔嚴重冇問題邊個先啱?
好似支新原子筆,要好大力寫先出墨水寫到算唔算嚴重? 定只要原子筆寫到就唔係有問題?

而家好貨唔對板又比人告? 我都唔知點算好,真係要生活唔玩得法律。。。
我唔方便再講野,希望唔好搞落去。。。

也許99%產品好好,咁啱有一件要磨合少少.點知有個76消費者買左以為無痛直上,就自以為瀨左野,店家打發,廠方不認,退貨無門自己執過就寫得文舒發下,然後引起罵戰最後被告...

起碼師兄們不怕質量問題,就係怕售後出問題.

現在事情完全係觀點分裂,好比日本仔抝南京大屠殺死左幾多人,中國話佢有大屠殺.反正一定殺左超過三人,對事態度有問題.

一間廠投資咁多開發產品,比多少少心機留意服務不好嗎?花錢花時間罵人告人,不如花點心機留意售後和態度.

廠商生產一舊精工產品賣,玩家何嘗不是真金白銀買?!一舊野幾千蚊,每個月就至多買一舊.不肉痛嗎?

任何人有無目的天曉得,我自問吾玩GBB,支HK更與我無尤,純粹消費者同情消費者.
DIY : 紙上得來終覺淺, 絕知此事要躬身 !

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

發新話題