發新話題

[8掛]豬香港告香港玩家?

仆X喇!我俾咗幾千銀佢洗,而家X袋都有氣呀!
引用:
原帖由 F_Fillet 於 6-2-2015 00:56 發表

一間廠唔回應疑問就算, 一出聲就恐嚇人滅聲?

sorry, 對我同好多人黎講呢一點已經夠判死刑, 俾多一蚊佢賺都對唔住自己.

引用:
原帖由 F_Fillet 於 6-2-2015 00:56 發表

一間廠唔回應疑問就算, 一出聲就恐嚇人滅聲?

sorry, 對我同好多人黎講呢一點已經夠判死刑, 俾多一蚊佢賺都對唔住自己.
我都覺得佢依家做法係會導致公關災難

http://www.arms-cool.net/forum/thread-161762-3-1.html

剛在TAF的FB社團上,看到GHK的空機版測試影片,一開始從空機版槍身前端口去推槍機,跟樓主一樣是推不動槍機。
但緊接著裝上菊花座、槍管,鎖上星狀環,上彈匣,拉槍機拉柄上膛,扣扳機...碰碰碰碰,運作的很順暢啊∼
難怪G社要生氣了,要覺得被詆毀商譽。
只能說這把M4真奇妙....

DIY : 紙上得來終覺淺, 絕知此事要躬身 !

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

GHK聲明
GHK聲明

今次事件

GHK不迴避責任 確有缺失

尤其香港銷售及售後服務 會做重大檢討

GHK非完美無瑕

仍有許多改進空間

但GHK不能接受”拿次級品出來販賣”之說 損毀GHK商譽

有任何GHK產品問題

GHK的客服管道一向暢通
----------------------------------------------------------
法律部分

整個事件 或許是認知與溝通上的差異

造成許多的誤解

Gainax(以下簡稱G君)

已於軍火酷論壇發表”GHK M4澄清事件”

但之前G君確實有些言論傷害了GHK的商譽

GHK願意相信G君是無意造成的

為避免外界過多揣測

若G君同意

GHK願與G君簽署法律格式文件

由香港委任律師與G君達成和解

關於其他毀謗GHK之人士

因已進入訴訟程序 不便詳述

GHK
DIY : 紙上得來終覺淺, 絕知此事要躬身 !

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

做得生產商你唔係夠膽死同我講有100%良率咁威,全世界做廠都要跟你學習,有qc又點?比gxk大,生產比氣槍精密既3c產品又咪成日有次貨, 老實講而家一單半單都叫好應付, 但係都玩到靠嚇,真係多幾舊魚, 我買硬碟都比氣槍精密, 價錢又比氣槍低, qc又比氣槍好,人地都要開7日有壞包換條款, 而家gxk一枝槍差唔多等於台灣一個大學生半個月人工, 而家財到光棍手, 我而家都唔敢買gxk ,因為隨時倒錢落海, 買野仲要賭運氣? 賭得運氣不如過大海好過

引用:
原帖由 gtoray 於 6-2-2015 01:09 發表

我都覺得佢依家做法係會導致公關災難
佢個新聲明出咗,隨時又嚟一單公關災難

回覆 107# 的帖子

公關災難其實已經發生左,無論點樣結尾,
形象下降已經不可逆
IPSC AA Shooter
WA Magna R-Type lover

件野有問題投訴無門仲比人告番轉頭 真係天理不容
你個代理串過碼頭姑尼 香港玩家可以點
先唔理件野有無問題 咁樣既態度真係
我發誓就算第時你D野勁到曉飛 我依世都唔係唔會買
香港玩家真係要齊心

M14愛好者

Guns don't shoot people,people shoot people.

而家即係點?

回覆 116# 的帖子

按兵不動
唔好透露"任何"個人資料
IPSC AA Shooter
WA Magna R-Type lover

有好戲睇了當然唔能理佢啦!睇定D先!早D休息!

引用:
原帖由 oliver1997 於 6-2-2015 01:15 發表
公關災難其實已經發生左,無論點樣結尾,
形象下降已經不可逆
直接d一係換代理,一係售後另外搵人做
跟本一開始接觸買家了解,同埋解決問題, 最差情況都只會係認qc失手,換一件貨比人,再留低公開海外售後聯絡,之後嬴埋掌聲
而家仲諗住用法律壓下去, 隨時唔好話買gxk有機會比人告,分分鐘討論都比人告
BTW 我真心認為告唔到d咩, 而且就算事主怕事認罪, gxk同埋代理輸既都比嬴既多
唔好講咩到時有人玩上消委會比人放蛇成條槍街有排煩

其實, 即使好似apple, samsung 咁大既公司(夠大喇啩...?)
投資咁多人力物力, QC一絲不苟
都不能避免有瑕疵品出現

依家知公關手災難, 要同某君和解
但依然話中有語, 手段高定低? 請自行定奪

發新話題