發新話題

[VFC] V記正式推出mk18 gbb 2015 [37樓更新圖]

引用:
原帖由 RCman 於 28-7-2015 11:09 發表

方仗牌你要自己做marking
但用料方面相信方仗牌會靚D
而VF屍入方仗牌G5匣入到,但唔夠力......未再作研究
係咪因為vfc 撞針比較長, 入ghk 匣推起推針令佢冇十足力度打中匣valve ?!
你的日子如何,你的力量也必如何

回覆 178# 的帖子

咁就唔知了... 隻豬伍夾最近先入,冇鐵夾先臨時入佢落場, 槍同夾都係拾四樓入既
知道唔好用貴D我都玩返鐵夾

引用:
原帖由 2slow 於 28-7-2015 11:05 發表
之前仲諗緊入唔入方仗牌M4, 現在有d 15/16了
究竟方仗牌好d定V記新版呢
老實講...方仗都值得入話哂全鋼, 係刻字同價錢 但...唔知咩事我第二支打左兩三千飛左右ROF會時快時慢..用力推隻夾底向上又冇事,  所以我入左四夾冇水都考慮V記有原因...

引用:
原帖由 gainax 於 28-7-2015 18:08 發表

老實講...方仗都值得入話哂全鋼, 係刻字同價錢 但...唔知咩事我第二支打左兩三千飛左右ROF會時快時慢..用力推隻夾底向上又冇事,  所以我入左四夾冇水都考慮V記有原因...
唔知有冇人實測過入GHK 匣,係咪直上打到定要改短valve? 有時間都想試試∼

回覆 184# 的帖子

鬼老有條片係測試MK18。有用方仗夾。應該有講點改來用

引用:
原帖由 gainax 於 29-7-2015 00:20 發表
鬼老有條片係測試MK18。有用方仗夾。應該有講點改來用
如果要改估計應該修短mag valve pin,嚇得我以爲直上打到∼

回覆 186# 的帖子

https://m.youtube.com/watch?v=7CH4Xql1PzQ

https://m.youtube.com/watch?v=6Vbm7dcsqRs
好似係呢幾條。

引用:
原帖由 2slow 於 28-7-2015 11:05 發表
之前仲諗緊入唔入方仗牌M4, 現在有d 15/16了
究竟方仗牌好d定V記新版呢
唔太睇錢份上, 又唔一定追馬仔花....咁方仗牌都買得過~
鍾意軍LOOK想支槍個殼一步到位, 性能又打得下既咪VFC LOR~

引用:
原帖由 gainax 於 28-7-2015 18:08 發表

近期V記都算積極, 氣化係改善了, 但成支槍都係有些少甩漏
小弟把417一路打一路有野跌...
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

引用:
原帖由 2slow 於 29-7-2015 10:43 發表

近期V記都算積極, 氣化係改善了, 但成支槍都係有些少甩漏
小弟把417一路打一路有野跌...
甘可能要等支417 Version 2
V記第一批無幾多次好,G36系出過兩至三個version, UMP去到鋁bolt至叫好D
所以V記真係唔好沖第一水

引用:
原帖由 stevechau 於 29-7-2015 10:20 發表

唔太睇錢份上, 又唔一定追馬仔花....咁方仗牌都買得過~
鍾意軍LOOK想支槍個殼一步到位, 性能又打得下既咪VFC LOR~
希望有師兄經常落場果d出下review, 想知方丈及V記得唔得
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

引用:
原帖由 RCman 於 29-7-2015 10:45 發表

甘可能要等支417 Version 2
好想要MK12 fix stock呀
新版係咪全鋼內件呢? bolt係鋁?

回覆 192# 的帖子

V社 老原Bolt Carrier 唔係鋼亦唔係鋁,只係《亞鉛》……

我都未陳見過原裝鎗有出過鋁bolt

除左UMP?

引用:
原帖由 2slow 於 29-7-2015 10:45 發表

希望有師兄經常落場果d出下review, 想知方丈及V記得唔得
方仗我已經落場兩坎。其本上要搞搞個Hopup
原裝個Hopup唔係點較到。一係升龍拳一係十幾廿米就下跌第一日搞左成個早上下午都打唔中人。
第二次就已换紫膠。明顯HopUp可較到。射程都0k遠但準度唔ok
其他就個blotLock己蝕左斷彈一時時得
而家再换左proXXX6.03管睇睇下場咩表現

發新話題