發新話題

[VFC] V記正式推出mk18 gbb 2015 [37樓更新圖]

引用:
原帖由 gainax 於 1-8-2015 17:46 發表
咁很平邊到有先 仲平過九折Wow。夾份訂一箱大家分貨除返運費有冇得諗
露x拍賣 1200ntd 四算 拎得多應該有得平添

匣我都諗住月尾過台灣買

唔知大家枝VFC GBB開AUTO時正唔正常?我枝野一開AUTO頭幾槍總係KICK一KICK,有時條BOTH回番前面時仲噴哂D氣

新果陣頭幾匣auto都有少少kick,之後就冇乜野!

我剛買幾日, 暫時auto 冇事.

想問下其他師兄, buffer 可以換邊隻?

我第一次買VXC的M4系成鎗,不過我發現佢地組裝可能有D問題?
我打左無幾多匣,但Flash Hider可以用手扭得出,支骨已經左右扭動到少少。
我想,要找日有空閒全支打散再自己砌一次會安全一點

引用:
原帖由 RCman 於 6-8-2015 12:45 發表
我第一次買VXC的M4系成鎗,不過我發現佢地組裝可能有D問題?
我打左無幾多匣,但Flash Hider可以用手扭得出,支骨已經左右扭動到少少。
我想,要找日有空閒全支打散再自己砌一次會安全一點
一如所料, VXC既野總係有d甩漏, 千其唔好一買即落場...
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

引用:
原帖由 2slow 於 6-8-2015 13:18 發表

一如所料, VXC既野總係有d甩漏, 千其唔好一買即落場...
依樣我好by,
vfc組裝 裝到上去就算
以前AEG HOP UP總係裝吾好
神就神在透明HOP UP 又好易睇清楚啵
=============================
到GBB M4時期
尾通個環又吾扭實佢
試槍打打下轉左出呢
到我第一水MP5A2時
攞槍出盒時直情見到冇左條尾托pin
吾通得我一個禁黑仔? 😮

個detla ring nuts真係好兒戲,我不用工具下途手可以扭得開,成份前節拆得開。
問題係MK12骨呢個nuts點拆得出來?出奇地好緊,有咩方法可以不用弄花個ring能夠拆得出呢?

附件

6-8-2015 19:04

6-8-2015 19:04

回覆 219# 的帖子

嘩,咁兒戲………
題外話,MK12條外管仲係唔係用電槍管改出嚟?
Are You Ready ?!

引用:
原帖由 garyyanykw 於 6-8-2015 19:14 發表
嘩,咁兒戲………
題外話,MK12條外管仲係唔係用電槍管改出嚟?
我無電鎗唔知,佢係接近WA個樣,但唔一樣

附件

6-8-2015 19:39

回覆 221# 的帖子

應該仲係電槍外管改出嚟,仲以為會修改tim
Are You Ready ?!

引用:
原帖由 RCman 於 6-8-2015 19:04 發表
個detla ring nuts真係好兒戲,我不用工具下途手可以扭得開,成份前節拆得開。
問題係MK12骨呢個nuts點拆得出來?出奇地好緊,有咩方法可以不用弄花個ring能夠拆得出呢?
Edit: 無啦啦有 D 字出唔到

呢個叫 Strap Wrench 的物體應該做到

忍唔住手入咗第四支mod1

附件

9-8-2015 00:23

引用:
原帖由 RCman 於 6-8-2015 19:39 發表

我無電鎗唔知,佢係接近WA個樣,但唔一樣
Hop up 是用之前aeg version 改管,cut hop up 坐,加新老鼠屎改;
如果用一體式就更好,我自已試做左件一體式, 用到不過位差置差些小,遅下會再做

另外tigger 人sear 個彈弓仔位好似有D對吾正sear 凹位-.-"

附件

9-8-2015 01:56

9-8-2015 01:56

你的日子如何,你的力量也必如何

發新話題