34 123
發新話題

[Marui] 幾時有trigger吖

幾時有trigger吖

一啲消息都冇,只淨你咋

附件

11-8-2015 09:45

總係覺得佢個magwell做厚左是否有兩款17同19?

我都覺得造厚咗小小

sai trigger唔洗等了。。。已停產

附件

11-8-2015 22:22

係等agency arms  trigger,Sai 唔得

各位師兄用呢套野既飛機set時有冇出現吾密氣既情況?小弟用marui g17做底搞發現飛機同粒膠完全吾"緊",宜家打算換marui 18c飛機同拍頭睇下會吾會好啲.
另外飛機入氣口係we樣式.....幹 <-(marui g系使用者)

師兄個下身係邊買同咩牌子呀?
好靚

回覆 6# 的帖子

我都係用馬記17裝。用we匣同馬記匣都一樣咁爽喎。blow back比原裝扎實同強左

引用:
原帖由 年少無資 於 14-8-2015 15:32 發表
我都係用馬記17裝。用we匣同馬記匣都一樣咁爽喎。blow back比原裝扎實同強左
師兄你彈匣有換出氣膠?因為ace 1 arms隻飛機同馬記原裝吾同孤度入氣口既

我就自己執圓個飛機入氣口,或者直接了當用18c飛機

我無換過

唔洗執唔洗換打到用到更係好啦,同埋ace隻飛機比老二大力小小

其實係ace個拍頭大左d。氣密做得比較好。我只在飛機入氣口周邊茶了d高濃度釸油

感謝兩位師兄之意見,我將226粒楓葉膠同ace1條長內管裝上後氣密即刻好左好多 , 另外決定將出氣匣換WE款式 , 小弟厭兩截式回樘弓太硬了 , 於是各剪一圈 , 但現在有多一個問題解決 , 因為Marui做底 , 又打top gas(用13kg極氣及RWA gas) , 於是打算換撃捶彈弓 , 但對gunsmodify撃捶Set有興 , 吾知其他師兄點睇?

回覆 14# 的帖子

千奇千奇唔好買gm d產品!我買左佢個zero hammer set,g17 trigger bar同g18 cnc鋁飛機座。最後用得著的就只有zero hammer set中的心型鎚來取代17的圓形鎚。zero set中的150%彈簧我裝在18c用變開一槍就連射到無氣先停。。佢自始的2段回鎚彈簧設計由於彈簧太軟有時會導致回鎚慢左。。cnc 18c飛機座變單發失效。。17用的鍍鈦trigger bar由於它比原裝高了那0.5mm導致滑套回樘不順。。可能有機會只係我個別問題。。不過我唔會再買gm的組件。。外觀件就無所謂

34 123
發新話題