發新話題

[Marui] 馬記新GBB系統介紹

引用:
原帖由 2slow 於 13-9-2015 20:23 發表
話時話, 日本出品容許用金屬身嗎
玩具長槍可以!但唔可以用同真槍材料!即係相近材料冇問題!

手槍就frame同slide唔可以全金屬!即係:-膠身金屬slide 或者金屬身膠slide 又或者膠身膠slide!

引用:
原帖由 goodsmile 於 14-9-2015 09:59 發表

打top gas爆左咩野吾係佢地問題
吾好推洛馬老二度
人地N年前本說明書都講左只支持134a
好同意!一定睇説明書在先! 跟住玩!支HiCap真係好耐用!

不過㚥多人用Marii唔理會!有事就瀨!

引用:
原帖由 goodsmile 於 14-9-2015 09:59 發表

打top gas爆左咩野吾係佢地問題
吾好推洛馬老二度
人地N年前本說明書都講左只支持134a
馬記呢個做法好醒目,免責條例所以仲用亞鉛件都無問題
全世界好似得日本先主流玩134a,但用134a既性能唔多掂,
遲D其它廠用呢招應該可以解決用料問題

引用:
原帖由 gainax 於 14-9-2015 17:40 發表

馬記呢個做法好醒目,免責條例所以仲用亞鉛件都無問題
全世界好似得日本先主流玩134a,但用134a既性能唔多掂,
遲D其它廠用呢招應該可以解決用料問題
可能因為134A係環保氣體,日本都好注重呢樣野。

引用:
原帖由 ckwu 於 14-9-2015 11:43 發表
~人地開槍就粒粒中我就粒粒中地球~笑左

我枝G&P都係,無咩辨法去到準呢個程度,尤其同枝次世代比~
話時話馬記枝7仔都準架,又襟打,不過吾知點解紅吾到.~
因為冇ksz咁好打同耐用又遲出冇咩件配所以唔多人玩,
豬皮就算啦,幾時見佢D產品原裝係準?唔科水邊有咁著數
反而馬記無講定後放煲可以捱到幾多次?定個功能係加強後定冇加強埋禁掣放煲? 我諗佢測試個時實有試不過宣傳冇講埋,睇怕都係玩家入手先知

引用:
原帖由 RCman 於 14-9-2015 17:49 發表

可能因為134A係環保氣體,日本都好注重呢樣野。
因為個臭氧層個吼。。。係佢以前玩R-12有份整穿

回覆 139# 的帖子

其實日本人玩槍都幾慘,明明本地係業界大國,但就要就住就住咁玩
玩氣槍多數要用134a,都發揮唔到性能同爽度, 冬天直程玩唔到
日本D場大電槍0.9J彈漂過去又冇瘾,有PTvv都變哂晒,最慘係買件買國狗都比我地貴幾倍

回覆 139# 的帖子

師兄 雪種比丙烷環保咩?   我記得好似現世代的雪種 雖然不破壞臭氧層但全球暖化效應比以前果D舊款的高出好多倍啵.....
丙烷有咩汙染我無查過

[轉載自wiki]

歷史

在1980年代出現臭氧層空洞問題之前,世界上最廣泛應用的工質是鹵代甲烷——二氟二氯甲烷(R-12)及一氯二氟甲烷(R-22)。R-12較常運用於汽車空調和小型冰箱上,而R-22較常運用於住宅空調和輕型商用空調、冰箱和冷凍機上。一些較老的系統中還運用了三氯氟甲烷(R-11),因為它具有較高的沸點,可以配合低壓系統使用,減輕了系統所需的組件的機械強度。不過因為氟氯碳化合物會造成臭氧層空洞問題,1987年簽署的蒙特利爾議定書中規定減少及限制氟氯碳化物的生產。美國於1995年停止生產新的R-12,且已於2020年淘汰R-22。

咁又唔好賴晒支槍要支槍準人都好重要 ,好似我Dfan轉玩gbb都發晒火但後來train一排係就冇再嘈重越買越多gbb. gbb像真並唔係剩系支槍震下震下而係要同真槍相近既操控技術.

不過豬皮直係冇乜人話ok 記得當初轉玩gbb問過ipsc同gbb gamerD ching都話想傾家盪產就買豬皮.
引用:
原帖由 gainax 於 14-9-2015 17:55 發表

因為冇ksz咁好打同耐用又遲出冇咩件配所以唔多人玩,
豬皮就算啦,幾時見佢D產品原裝係準?唔科水邊有咁著數
反而馬記無講定後放煲可以捱到幾多次?定個功能係加強後定冇加強埋禁掣放煲? 我諗佢測試個時實有試 ...

回覆 145# 的帖子

玩豬皮貧平架 ,不過粗用又okWow,有錢都執好支派米#成大蛇好過

唔講唔覺都傾到咁熱鬧 我諗大家都係對馬記有興趣, 畢竟都係老志號每次鍋氣最少,
今次M4外觀上都算交足貨有真槍表面處理加分, 價錢相信唔會好貴不過不失,性能同穩定性有保證加分, 呢次最扣得多分都相信係入面做得倒謂口,
其實唔介意入面做成點等後備件同補品出夠相信係值得入手既時候,不過始終有玩家唔中意入面唔中意馬記玩具數,好似有人唔鐘意AEG肥仔身去玩真數PTvv咁,
覺得馬記要正視既問題首先唔係像唔像真,而係用料方面, 一直馬仔都要靠補品廠先可以安心用Topgas,如果冇乜補品基本上個個型號都少人玩,kSZ正因為咁先輸比馬記,但佢知道呢個原因,所以好多時原廠已配鋼件可以唔洗靠人性價比高先贏得大家支持,馬記野好多時唔平,再改落去令好多人打退膛古改玩台灣野流失唔少粉絲 唔想佢好似WA開發左比人抄完冇人玩佢而家都半收檔冇再開發新野帶比大家了 , 點解馬記唔熟手都重新設計插手GBBR,相信係佢自己D電槍已經無以前咁賣得,唯有試轉行係GBB市場分一杯,希望再次變回一哥,今次真係要支持佢了

引用:
原帖由 gainax 於 14-9-2015 23:43 發表
唔講唔覺都傾到咁熱鬧 我諗大家都係對馬記有興趣, 畢竟都係老志號每次鍋氣最少,
今次M4外觀上都算交足貨有真槍表面處理加分, 價錢相信唔會好貴不過不失,性能同穩定性有保證加分, 呢次最扣得多分都相信係入面做得 ...
其實馬記做唔做一哥佢既事了,自己冇咩拜馬心態,純粹見到佢咁大刀闊斧咁出自家設計,望就望佢真係做到全原裝打幾年冇野爛既程度,
如果又要換呢樣又要換果樣又鋼又盛,埋單幾千先打得襟,就真係叫佢撞豆腐算了,
學你話齋佢既內部已經冇咩「像真」可言,如果以呢個等價交換作為「高性能超耐用」既代價我是絕對受哂的,最緊要個殼靚仔就好,真唔真數又係唔理,反正自己唔會亦冇錢買真件砌。
但萬一如果像真又冇,性能又一般,耐用度又一般,那這代價就會成為死穴了,到時亦係以事論事一定拎出黎批評。亦只好當馬記冇出過拜拜佢條尾。

當然見到個ZET BOLT LOCK SYSTEM 用咁厚鋼料,又做哂BUFFER 彈弓卸力,齋估都覺得比一般硬鬥硬系統襟。
另外就當然係準度,馬記素來準度都算一流,134A 轉TOPGAS ,或者AEG 加大力彈弓,就算其他件完全原裝都可以打得準,呢下好野。
GBB 準度一直比AEG 比下去,望就望呢支出到黎個準度係TOP CLASS,直頭同AEG 平起平坐就咁就好玩了。

原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

引用:
原帖由 Tango1997 於 11-9-2015 20:54 發表

就係因為唔穩定。。。所以我一直唔玩GBBR
咁你又叫我買

回覆 148# 的帖子

的確, 我都唔否定馬仔性能,特別係原裝都夠準唔洗特登科水去改準佢,
今次個後定設計特別宣傳相信係耐用有返咁上下信心,只係禁掣放煲有冇加強到要玩家玩耐左先知, 至於原裝講一萬飛保證我覺得用Topgas會打折,
馬仔用左Topgas以往產品都開始出問題,GBBM 4好少見爆飛機反而係爆煲最常見, 後坐力大煲皮薄用料亞鉛要支煲耐玩都幾考設計。照睇佢支煲係回氣管做手腳做緩充?有DWA影子, 暫時未玩過大家都估估下,都係要等下開箱文先知, 雖然我唔會科水入M 4,但對佢既系統好有興趣 ,最好香港有鋪拎支黎比大家過下手瘾先決定點

發新話題