發新話題

[Marui] 馬記新GBB系統介紹

引用:
原帖由 2slow 於 11-9-2015 11:43 發表
我係唔明點解要搞咁多野為左個bolt lock
雖然好欣賞佢地既創意(簡單復雜化)及功力
但點解唔諗下向像真方向解決後定問題呢?

真鐵又無(或少)呢個問題...
佢可以諗下bolt lock部件採用更好的材料
又或者諗下 ...
其實如果唔想用鋼做bolt(134A都未必推得起)
甘咪用鋁或啞鉛造主材料,再係易難的位置改用一個modula 型式,
當用到一定磨損度就全個modula 換左佢咪得羅?

引用:
原帖由 RCman 於 11-9-2015 11:51 發表

其實如果唔想用鋼做bolt(134A都未必推得起)
甘咪用鋁或啞鉛造主材料,再係易難的位置改用一個modula 型式,
當用到一定磨損度就全個modula 換左佢咪得羅?
仲要用134氣, 如果用topgas果堆復雜化零件都唔知頂唔頂到

係lor, 好似VFC咁係bolt頭比你可以換縲絲咁都唔錯呀...
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

佢幅圖,成個 GBB Box 或AEG波箱咁款, 老馬完全吾了解玩GBB既人的心態。我上面一番言論只係贈班「馬記槍手」慶姐~~

其實一日馬記尼個「新系統」未試過就吾會知好定壞,所以未試過吾敢講。不過片中 presenter 話省氣係賣點, 什至懷疑佢隻匣可能係 hicap 都吾出奇。到時就多一班人可以用GBB狂full 力戰 AEG狂扣都吾奇。

我冇話老馬創新吾好, 只係個系統吾岩我,加上第日佢d parts, 有一段時間, 必定要用返佢自家野, 而且在 upgrade 方面, 亦有一段時間相信比較困難。。。。

AR-15唔想再買了, 馬記出其他款先考慮

我都係只期盼其中一個講法
佢出呢個變種BOX
可以出更多其他槍款

另一段有英文字幕的MWS解說
https://www.youtube.com/watch?v=-TIR2KE8i34
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

咪就係一支純粹的GBB...為左省氣,可靠,強後助...同一支GBB手槍分別不大,咁搞法...
DIY : 紙上得來終覺淺, 絕知此事要躬身 !

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

如果係馬記耐用,一定多人買

馬記有乜問題?。。。依家出玩具。。。唔係出實彈。。。外觀比例像真咪得囉

引用:
原帖由 Tango1997 於 11-9-2015 16:19 發表
馬記有乜問題?。。。依家出玩具。。。唔係出實彈。。。外觀比例像真咪得囉
馬記槍幾時外觀比例像真過...諗都唔洗諗
包括換骨換托換槍身...99%無得傾

引用:
原帖由 Tango1997 於 11-9-2015 16:19 發表
我好懷疑佢連一般現在市場的GBB pistol grip都未必用到。

只希望保養簡單,吾好太覆雜。。。。

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 11-9-2015 15:40 發表
咪就係一支純粹的GBB...為左省氣,可靠,強後助...同一支GBB手槍分別不大,咁搞法...
馬記 is Number One!!!!! 「咁搞法」都只因佢專業、用心、態度認真的一個品牌所致~ 在成槍售賣前,已經做過好多次公開測試, 成績絕對吾係一般自拍試槍片之流的打飛機產品可以比美。。。。。(oh yesh~ oh yesh~~~)

老實講,未上手真係吾知係咪堅「省氣,可靠,強後助」, 上過手先知~所以吾敢話佢差。

引用:
原帖由 gunka 於 11-9-2015 16:48 發表

馬記 is Number One!!!!! 「咁搞法」都只因佢專業、用心、態度認真的一個品牌所致~ 在成槍售賣前,已經做過好多次公開測試, 成績絕對吾係一般自拍試槍片之流的打飛機產品可以比美。。。。。(oh yesh~ oh yesh~~~) ...
師兄吾洗激動...我無AR,亦無GBBR
DIY : 紙上得來終覺淺, 絕知此事要躬身 !

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 11-9-2015 16:56 發表

師兄吾洗激動...我無AR,亦無GBBR
我攪下笑姐~冇激動~ HO-HO-HO-!

掂既自然會有口碑.
(我覺得134A都可以chok到甘真係未敢話佢差)

發新話題