發新話題

[Marui] 馬記新GBB系統介紹

頭先追索資料,尼支新系統老馬意向價介乎 5萬至6萬日元。現價大概港元 $3600 至 $4320

引用:
原帖由 FunggI 於 11-9-2015 21:17 發表

就係因為你地無玩
所以唔知其實E家GBB既穩定已經進步左好多...
我既出發點只係玩GBB都係貪佢像真既感覺
既然E家既GBB已經做到連內部都好貼近像真
出多個馬記儘管性能優勝
但內部始終差得太遠
對於追求像真既 ...
認同尼位師兄講法。可能我都係咁諗之故。

但此終槍未出,吾敢講個系統好定吾好,實屬言之過早。不過純以玩埋結構、處理手法等等,老馬尼個「波箱」吾係好岩小弟謂口而已。。

引用:
原帖由 gunka 於 12-9-2015 00:38 發表
頭先追索資料,尼支新系統老馬意向價介乎 5萬至6萬日元。現價大概港元 $3600 至 $4320
好大隻字但冇準,今日日元64 算,請問你點計4 千幾出來?
同樣5 ~ 6 萬的次世代M4,槍街賣緊二千幾又點解呢?

首先就算你計到盡 64 算都係唔過4K,另外一件事,
日本槍來到HK 多數比當兌換價更低,這是通例。

原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

引用:
原帖由 Dave 於 12-9-2015 00:50 發表

日本槍來到HK 多數比當兌換價更低,這是通例 ...
https://hk.finance.yahoo.com/currencies/converter/#from=JPY;to=HKD;amt=50000

引用:

我只係提供下d資料姐~準吾準洗吾洗勞煩大哥你批評我呀~吾準咪準lor~參考姐
https://hk.finance.yahoo.com/currencies/converter/#from=HKD;to=HKD;amt=1

想要全行程ak47多d=.=

引用:
原帖由 louis265 於 12-9-2015 05:00 發表
想要全行程ak47多d=.=
台仔之前咪話有支全真數全行程AK? 不過好耐都冇左踪影。。
AKGBB連KSz都唔敢做全行程,基本上可以死心,一係用輕煲維持返氣化效率同RoF但後座力又冇feel, 呢次真係魚與熊掌了

引用:
原帖由 gunka 於 12-9-2015 02:13 發表

我只係提供下d資料姐~準吾準洗吾洗勞煩大哥你批評我呀~吾準咪準lor~參考姐
https://hk.finance.yahoo.com/currencies/converter/#from=HKD;to=HKD;amt=1
我冇批判你本人,我係話你字大夾冇準,好客觀RIGHT ?
連你比我條LINK我輸入6 萬日元都係出唔到四千幾,問番你點計數,你又話我批評你,咁怪既你?

準確既野先可以參考,錯誤既資料有咩好參考?不如話十算,換算出黎係六千,未必準,只供參考。

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

引用:

有時唔知點解香港連運到貨可以平咁多,好似仲平過日本買 日本仔都會來香港買槍?

引用:
原帖由 gainax 於 12-9-2015 08:38 發表

有時唔知點解香港連運到貨可以平咁多,好似仲平過日本買 日本仔都會來香港買槍?
估計是批發比得平吧 ( 估的 )
G 師兄說日本仔買番轉頭其實發生過,只是發生過在高達MG 模型,3000 日元一盒MG 舊高達,( 當時近十算 ),香港只係賣緊HKD 130~ 145,
有些日本人真係會係香港買番轉頭。

引用:
原帖由 gunka 於 12-9-2015 00:38 發表
日本玩具(鎗,搖控車,超合金機械人.....),來港個零售價從來都係底個yen價對換率的。
不是就甘對換日元匯率的,人地一個文員人工=香港一個主任級了。

引用:

其實大部份日本定價的玩具,包括氣鎗,塑膠組合模型,搖控車,比例火車,景品,著衫Action Figures, 超合金......
當日元匯率在6.x-8.x水平時,來港個零售價都係處於4-5折算匯率。
所以,係日本買新品玩具十居其九一定貴過香港買十幾至二三十巴仙。
但,還是有很多人是以為用日玩匯率照計算供港的零售價值
而且,有一點要留意,在日本買玩具,於大型連鎖店鋪如Yodobashi, Big Camera或是一些專門店。
在本土零售價內是有一個折扣價,比如定價50000yen 的貨品,是有大約10-15% 折扣。

回覆 70# 的帖子

其實大量生產成本真係可以壓到好低話平就平

雖然個人睇法對呢次無興趣, 但馬記大作出品只要價錢ok絕對唔會令大家失望第一批都唔怕入, 唯獨馬記既用料實在無進步過,亞鉛只適用平價產品出現 。以往經驗改力改氣想長久,都係等補品實際 最重要唔好炒價

凈係cerakote都值一千幾百啦,值得期待的落場槍!
頭像超出 30 kb 上限
簽名超出 100 kb 上限

好期待的玩樂槍,反而怕係個新型outer barrel clamp.

發新話題