22 12
發新話題

[Marui] [新手上跆] Ace1Arm AGC slide 裝拆問題 馬記17

[新手上跆] Ace1Arm AGC slide 裝拆問題 馬記17

各位師兄想請問
ACE1ARM AGC SLIDE 送果個拋殼勾 想問下係點安裝呢?
另外如果佢跟果條飛機彈1裝灣左用返馬記17果條又岩唔岩用呢?

多謝解答

第一張相前後相反裝就OK.

引用:
原帖由 carl 於 18-9-2015 12:50 發表
第一張相前後相反裝就OK.
師兄即係果條野唔應該係前面?
咁再請問下面果個零件又點裝呢
多謝指點

http://www.ace1arms.com/goods.php?id=283
另外其實呢條彈弓係咪即係下面灣左果條?

多謝幫忙!

唔同, 彎左果條係nozzle spring (飛機彈弓) link 果係recoil spring (回鏜彈弓).
條彈弓g17 同g18 係咪共用我唔太清楚.

引用:
原帖由 carl 於 18-9-2015 17:43 發表
唔同, 彎左果條係nozzle spring (飛機彈弓) link 果係recoil spring (回鏜彈弓).
條彈弓g17 同g18 係咪共用我唔太清楚.
THANKS YOU 師兄,問過ACE1ARM 佢地話同馬記果條本身通用
而定個問題就係拋殻勾點裝   佢地話ZIP係飛機座度就無問題   我有少少一頭"務"水 。。。

已經裝好拋殼勾了 唔該晒各位師兄
但係好似個飛機行得唔係好順.....係咪有咩位要落槍油呢

引用:
原帖由 mr.dizzle 於 18-9-2015 18:33 發表
應該係飛機頂同SLIDE裡面弧位未磨合
打番百零槍應該會順D
影響不大既

引用:
原帖由 mr.dizzle 於 18-9-2015 18:33 發表
拍頭可以落D thin silicon油(marui個D)
群居終日,言不及義,
好行小慧,難矣哉!

唔知係我手工問題
定我自己問題....裝完之後
後定之後個release制好似要按到好大力個滑架先會回位?

因本身枝馬記17 無打多過5匣..so 應該不是零件損耗 ,應該係我有咩地方裝唔好??

有無師兄幫到手

建議你用拉後條slide來解後定。。唔係好快就boltlock咁到

其實新款a1a slide係好fit數。基本正確安裝完後已經好順。我買左2條都無出過任務問題。唔順的原因可能你有野裝得唔好。還有一點是外管入面前端有個oring來援冲hopup座同外管的撞擊位。建議在oring的其中一方加一小滴矽油槍降低少少效果。果膛回更到位同順暢。但千萬不要多。否則會失其作用

[quote]原帖由 年少無資 於 19-9-2015 12:56 發表
其實新款a1a slide係好fit數。基本正確安裝完後已經好順。我買左2條都無出過任務問題。唔順的原因可能你有野裝得唔好。還有一點是外管入面前端有個oring來援

附件

19-9-2015 13:12

the above photo is a set screw fall apart from the lower frame (i think ) when i test fire (without BB) the guns....cuz i can't see any missing things from the slide but also the lower frame...
is there any brother can please tell me where this set screw from ?

回覆 13# 的帖子

這粒應該是飛機座在飛機下面的

22 12
發新話題