發新話題

MARUI M4 GBB MWS 開箱文

引用:
原帖由 wingo666 於 5-2-2016 14:07 發表
舊野唔係比馬記換 WA 外管用架咩?我有啲奇怪點解要用WA外管
係ar, 始終出左咁多 wa 管又真數又鋼又成咁一大堆,轉到都係好事,尤其啱一屋都係wa管既師兄用

引用:
原帖由 isl416 於 6-2-2016 12:56 發表

師兄我都有华依個問題,請問拆匣時隻匣易唔易拆會唔會彈啲嘢出?黎
拆底板,拆時用手頂住,因為啲彈弓會飛出來的,而小彈弓更易唔見,小心小心

引用:
原帖由 wingo666 於 6-2-2016 16:17 發表
拆底板,拆時用手頂住,因為啲彈弓會飛出來的,而小彈弓更易唔
見,小心小心
Thank you

引用:
原帖由 wingo666 於 6-2-2016 16:17 發表
拆底板,拆時用手頂住,因為啲彈弓會飛出來的,而小彈弓更易唔見,小心小心
請問師兄是否只需拆除底蓋而不用成隻匣爆開便能取出來修理?

已經修理好非常簡單

引用:
原帖由 cps 於 27-1-2016 00:16 發表
剛剛拆尾通...整唔見左locking pin 條彈弓仔 (MGG2-142), 各位小心
而家搵緊地方配
想問下邊支工具啱鬆尾通個環?
問過今日槍街有開嘅舖頭無款啱唔敢亂咁買

回覆 426# 的帖子

有螺絲膠嫁,先加熱後轉開,我個尾通環轉果時冇加熱 強泥差d gg

引用:
原帖由 kongchak 於 11-2-2016 17:24 發表
有螺絲膠嫁,先加熱後轉開,我個尾通環轉果時冇加熱 強泥差d gg
應該點加熱?
熱毛巾得唔得?

回覆 428# 的帖子

全金屬泥架....先用打火機燒一燒螺牙位置

我用element 果支ok, 幾草野

一個什麼也不懂的老兵!!

回覆 431# 的帖子

我都睇緊呢條,正價 490 唔知仲有冇 9 折
當佢有 9 折 440 但好似只係用黎改 Mk18 有用... 14.5' 原裝都係 la,又駁唔到 18/20'
仲要只係鋁,呢個價買到其他 System 鋼 Barrel 有找...

回覆 432# 的帖子

鋁管都唔錯,起碼都輕既∼ 最緊要唔怕生鏽∼

引用:
原帖由 no-name 於 13-2-2016 14:52 發表
我都睇緊呢條,正價 490 唔知仲有冇 9 折
當佢有 9 折 440 但好似只係用黎改 Mk18 有用... 14.5' 原裝都係 la,又駁唔到 18/20'
仲要只係鋁,呢個價買到其他 System 鋼 Barrel 有找...
心急是重點!!
一個什麼也不懂的老兵!!

發新話題