發新話題

MARUI M4 GBB MWS 開箱文

我也還沒買到匣呢 .....
但都多謝樓上眾師兄的資訊

引用:
原帖由 dogjumpjump 於 10-5-2016 16:27 發表

唔太覺, 打咗都一支氣, 只試過一次噴白煙

另好肯定, 恐龍氣好啱入呢支匣, we就算滿氣都唔太好入, 要轉下角度先得
等我都試下恐龍氣先!!
一個什麼也不懂的老兵!!

想請教下

小弟今日係明搶30xx入手
想請教下有冇師兄知道佢嘅魚骨行咩數?知唔知道咩牌子可以就咁扭上去?,同埋外管係aeg數定係gbb?因為想換前西
fung

引用:
原帖由 waitai352 於 15-5-2016 01:43 發表
小弟今日係明搶30xx入手
想請教下有冇師兄知道佢嘅魚骨行咩數?知唔知道咩牌子可以就咁扭上去?,同埋外管係aeg數定係gbb?因為想換前西
我以前WA入到的魚骨, 直接上返馬記都得, 我用daniel defense 12"

回覆 528# 的帖子

AEG 數,去買個BARREL NUT ADAPTOR 就可以上大量魚骨 (例如 PTX, ANGRY GUX, 瘋牛)

星期日打左幾場後,條bolt打打下回唔哂,所以拆開枝槍黎睇下咩事。發現條buffer好似有野頂住,再拆條buffer出黎時,見到buffer尾炒爛咗,原來尾通有條羅絲鬆脫,所以回家後後用羅絲膠再收返實粒羅絲及用AG出既金屬buffer黎頂替原裝果條。

所以各位師兄可能都買枝槍返去後,鬆咗條尾通及buffer落黎後,再鬆埋粒羅絲出黎搽返尐羅絲再收實佢。

終於買了,明搶28XX入手~
如果想改MK18MOD1有無人比到建議?

分享下................

附件

18-5-2016 19:12

引用:
原帖由 davyto 於 17-5-2016 11:38 發表
星期日打左幾場後,條bolt打打下回唔哂,所以拆開枝槍黎睇下咩事。發現條buffer好似有野頂住,再拆條buffer出黎時,見到buffer尾炒爛咗,原來尾通有條羅絲鬆脫,所以回家後後用羅絲膠再收返實粒羅絲及用AG出既 ...
ching你指件羅絲係邊件?

今日我發現Magpul STR後面有D聲, 拆個膠墊發現有粒奇怪嘢, 但唔多似M4 D零件, 唔似跌咗入去 比大家研究下,
話唔定係可能係STR生產過程跌入去掛

今日終於砌好

引用:
原帖由 davyto 於 17-5-2016 11:38 發表
星期日打左幾場後,條bolt打打下回唔哂,所以拆開枝槍黎睇下咩事。發現條buffer好似有野頂住,再拆條buffer出黎時,見到buffer尾炒爛咗,原來尾通有條羅絲鬆脫,所以回家後後用羅絲膠再收返實粒羅絲及用AG出既 ...
應該係指呢個位............

附件

20-5-2016 18:11

20-5-2016 18:11

呢一水M4我覺得俾之前出個幾水QC差左,我第一支上年12月左右買,跟住呢水又買一支,對比之下發現呢批有部份槍,後pin位置上下身連接位有好大條隙位,另外尾通buffer膠位新槍打左吾夠五隻匣已經鬆左......

回覆 537# 的帖子

上下身會否有鬆?

引用:
原帖由 ayaka 於 20-5-2016 18:29 發表
上下身會否有鬆?
鬆就冇鬆,不過都係俾張相你地自己睇下接吾接受到..........

附件

20-5-2016 19:06

回覆 536# 的帖子

師兄,就喺呢一條

發新話題