發新話題

MARUI M4 GBB MWS 開箱文

引用:
原帖由 Dave 於 17-7-2016 21:15 發表
MARUI M4 GBB 降火分享:

由於此槍入TOPGAS 打出的火力頗高,而補品飛機飛標等物遲遲未有,
故拆開飛機看看內部是否容易降火,一拆之下卻見結構簡單非常,有一個明顯可用作DIY 的位置,
原理其實跟各GBB 也大同 ...
好有用既方法,如果要想大力啲係咪將佢個H字尾挫短?

引用:
原帖由 Dave 於 17-7-2016 09:15 PM 發表
MARUI M4 GBB 降火分享:

由於此槍入TOPGAS 打出的火力頗高,而補品飛機飛標等物遲遲未有,
故拆開飛機看看內部是否容易降火,一拆之下卻見結構簡單非常,有一個明顯可用作DIY 的位置,
原理其實跟各GBB 也大同 ...
DAVE兄, 反而我換左條加硬飛標陣弓,UXC個Enhanced Sealing Buffer同埋H位入面頂著果舊野(紅狼係叫knockout system upgrade kit), 係咪會大力左? 打TOP GAS果陣明顯多左煙出, 初初淨係諗著升D力用134A打CQB, TOP GAS打OUTDOOR先至換....我係咪整錯左? 因為暫時未用134A試, 加上冇機試力, 煩請指教

引用:
原帖由 ckwu 於 18-7-2016 09:31 發表

好有用既方法,如果要想大力啲係咪將佢個H字尾挫短?
可能用一條超很硬飛標彈弓或者學你話齋磨低d 個 H 字,不過我估磨多1 mm 已經要見警察縮縮了。
同埋暫時未有補品,磨H 膠呢D 不可逆的動作最好不要做吧。或者你會考慮埋磨多左貼番片膠,但手工磨要考慮手勢,磨斜左又是麻煩。
引用:
原帖由 secure31 於 18-7-2016 10:00 發表

DAVE兄, 反而我換左條加硬飛標陣弓,UXC個Enhanced Sealing Buffer同埋H位入面頂著果舊野(紅狼係叫knockout system upgrade kit), 係咪會大力左? 打TOP GAS果陣明顯多左煙出, 初初淨係諗著升D力用134A打CQB, TOP  ...
GBB 非我擅長,純粹以僅有的經驗講,當擊發時,BB 彈前衝時飛標會同時推前,最後將供氣去槍管的通道閉鎖,將100% 供氣量去推BOLT,如果用更硬的飛標彈弓,
通道會一直不閉鎖或,BB 彈非出槍口後仍然供氣,火力會增加,但過度供氣就會出現你說的噴白煙效果,如果不想噴煙請換回原裝MARUI 的彈弓或者其他品牌更弱的飛標彈弓。
另外見過紅狼的那補品,

http://www.redwolfairsoft.com/re ... _Marui_M4A1_MWS.htm

請問是不是這個?看起來設計是增加流量,就是增加中間空缺位置的入氣量,應該是會增加火力同時增加BLOW BACK 的,但代價是每槍氣耗增加,氣耗增加不是好事。

順帶一題,原裝MARUI 0.3 豆在室外30 度+ 打已經近 1.7 J ,請注意不要踩到法律界線,謝謝。

原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

岩岩見紅狼網,UAC 出左一大堆補品比 MARUI MWS ,唔知有冇人有試後感

http://www.redwolfairsoft.com/re ... AC+MWS&brandId=

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

我暫時試過磨薄咗個飛鏢頭1mm到,370mm 6.03管 0.2g bb已經到法例之上限

引用:
原帖由 Dave 於 18-7-2016 11:11 AM 發表

可能用一條超很硬飛標彈弓或者學你話齋磨低d 個 H 字,不過我估磨多1 mm 已經要見警察縮縮了。
同埋暫時未有補品,磨H 膠呢D 不可逆的動作最好不要做吧。或者你會考慮埋磨多左貼番片膠,但手工磨要考慮手勢,磨 ...
1.7J
為免見警察叔叔, 那增加流量既件我都係換返原裝算, 當初換飛標彈弓都係為左快D, 冇記錯係120%, 原裝果條衰自己整斷左.....

另外果舊ENHANCE SEALING BUFFER作用係咩呢?

引用:
原帖由 Dave 於 18-7-2016 11:11 發表

同埋暫時未有補品,磨H 膠呢D 不可逆的動作最好不要做吧。或者你會考慮埋磨多左貼番片膠,但手工磨要考慮手勢,磨 ...
其實怕大火仲有個方法,換條150mm  MP7管,但要使錢又要拆管~
引用:
原帖由 secure31 於 18-7-2016 14:29 發表

1.7J
為免見警察叔叔, 那增加流量既件我都係換返原裝算, 當初換飛標彈弓都係為左快D, 冇記錯係120%, 原裝果條衰自己整斷左.....

另外果舊ENHANCE SEALING BUFFER作用係咩呢?
飛機底有舊膠,氣密用,呢舊膠聲稱密氣左,好處係用少DD GAS

引用:
原帖由 ckwu 於 18-7-2016 04:42 PM 發表

其實怕大火仲有個方法,換條150mm  MP7管,但要使錢又要拆管~

飛機底有舊膠,氣密用,呢舊膠聲稱密氣左,好處係用少DD GAS
問多樣, 裝呢舊密氣膠果陣, 佢有個O RING係入面, 但成個飛機裝返上BOLT身果陣, 一拉過果舊7字形既膠, 個O RING就會拉出左個密氣膠, 其實個O RING係咪一定要KEEP著係個密氣膠入面?

其實GBB大細力主要都係關於飛機NpAs個粒野既位置,
簡單即係前D就少左氣射出去,後D就多左氣射出去, 要加力或減力墊厚或磨短好似D兄個種Diy改變個位置係最方便可行方法了, 買多隻飛機固定改力度方便過換管

引用:
原帖由 Dave 於 18-7-2016 11:13 發表
岩岩見紅狼網,UAC 出左一大堆補品比 MARUI MWS ,唔知有冇人有試後感

http://www.redwolfairsoft.com/re ... mp;keyword_search=U ...
換咗條UAX Bolt blowback快咗覺得支鎗chok咗因我打3GUN所以換咗條80%彈弓,啱啱好!!
一個什麼也不懂的老兵!!

引用:
原帖由 JFCP 於 19-7-2016 08:15 發表

換咗條UAX Bolt blowback快咗覺得支鎗chok咗因我打3GUN所以換咗條80%彈弓,啱啱好!!
未用過,但估計是因為用了輕身材料關係,可以磅一下兩者重量應該差異頗大 ,
當年vfc ump 初版是合金bolt ,新版是鋁bolt 得百幾克,後者的射頻/反應比前者快n 倍,而氣耗亦減輕。代價就如師兄所說是chok 了。

引用:
原帖由 JFCP 於 19-7-2016 08:15 AM 發表

blow back快左支槍chok左, 咁如果我用140%彈弓+輕buffer, 理論上都會blow back更快但更chok?

引用:
原帖由 Dave 於 19-7-2016 09:52 發表

未用過,但估計是因為用了輕身材料關係,可以磅一下兩者重量應該差異頗大 ,
當年vfc ump 初版是合金bolt ,新版是鋁bolt 得百幾克,後者的射頻/反應比前者快n 倍,而氣耗亦減輕。代價就如師兄所說是chok 了。
啱啱諗起,買左ANGRY根個重BUFFER,如果用呢個BOLT,一加一減吾知會吾會無變呢?

求助!請問有冇師兄知有冇鋪頭可以代訂原廠件.... 手殘扭爆左隻飛機...
如果訂唔到唯有買副廠...

引用:
原帖由 no-name 於 19-7-2016 13:23 發表
求助!請問有冇師兄知有冇鋪頭可以代訂原廠件.... 手殘扭爆左隻飛機...
如果訂唔到唯有買副廠...
買副廠好過, 有人肯幫你訂, 都要等幾個月, 算把啦

發新話題