發新話題

[VFC] 請教VFC HK417加SR25 GBB的評價

引用:
原帖由 gainax 於 11-8-2016 11:31 發表
我諗SR25都有鋼火控同鋼bolt lock掛? 如果成7K支野仲用亞鉛火控咁就真係...
如果呢個價無鋼料,甘個價就好大份比左拉臣及個金身了

引用:
原帖由 Dave 於 11-8-2016 12:13 發表
可能呢D 款都係主攻死忠粉絲,G28 ... SR25.. .
如果純粹操作把玩性能來說,呢個價跟呢套槍真係有少少離地。但如果作少量生產限定品又可能有數圍。
哈武話現場只得10支,10支.......但可能之後出貨有好多支10支10支

引用:
原帖由 gainax 於 11-8-2016 12:20 發表

其實佢M4/416 D鋼火控散賣一件都只係一百幾十蚊,
咁都唔包鋼料既話一係改左火控,一係未來有DX版好似以前初初M4都係亞鉛火控之後DX版同新版先跟鋼料
其實我都幾滿意2015版M4系,打得都幾順。
氣化也不錯,而且匣算輕。但膠皮匣未打算買,
因一支係MK12, 另一支係14.5 管....都好似用不著膠皮匣造形

引用:
原帖由 dogjumpjump 於 11-8-2016 13:47 發表
話時話, 支417 同埋呢D SR25 G28 Recoil力咁大, 一般COPY鏡實震到走晒位,
你地會配乜嘢鏡比佢地? (香港買到的)
個樣長都無用,一樣係打6mm,
其實一支1-4 千幾至三千幾係Wxc, Ehoxxy唔難買到woo
之前有D 樓上鋪都有返過Bushell 1-4, 都幾靚仔。
但要扮士拉爬就要支3-9以上  
但用唔用得到呢?

引用:
原帖由 dogjumpjump 於 11-8-2016 14:32 發表

支嘢集彈能力唔太高,我又唔識改.. 比我用3-9X, 都唔知飛咗去邊
所以GBB最實用係1-4X

引用:
原帖由 dogjumpjump 於 12-8-2016 15:08 發表

係呀, 班卡西.. 一步到位, 唔洗改
抖到返公司真係好累.. D軍人體能真係勁.. 珍鐡一定重好多

如果都要送7-8千蚊比VFC , 我會用來買417 + SCAR-H
呢條數計得正確....除非對SR25有大愛就愛情價更高,一支永留存。

發新話題