發新話題

[VFC] 災情!! VFC SR25 嚴重災情, 爆bolt

引用:
原帖由 gainax 於 8-10-2016 02:36 發表
真正cnc 6061實好過亞鉛粉合金(鋅)多多聲,但玩具成日up6061係咪就無人知, 玩具成日up7075都聽唔少
6061多數都係slide用多
sd既6061 同韓國仔既6061都係兩個級數

引用:
原帖由 gainax 於 8-10-2016 02:30 發表
馬記M4都有鍋氣,我買返來第一夾已經冇煲Lock
但鍋氣真係最少要搞既地方比較易, 其他個D唔係爆身爆件各種唔順就係漏氣Jam彈升龍拳, 所以比較上黎馬記就安心好多架嗱
以前D女火金明顯係未如理想, 我們 ...
一定會
跟本而家台灣兩大廠都係玩緊呢套

一邊係用料垃圾迫你買補品/迫你買番原廠件
強行將d件變成消耗品

另一邊係是是但但整左支野出黎先
之後由玩家比錢做埋測試
再經廠睇下有冇得搞
有得搞就好似m4咁
一年改少少改少少 吱牙膏式改良
冇得搞即係Mp5 g36個d就等出ver 2
不過出完係咪真係得就等玩家比錢測試
無限loop
反正d人大把錢

引用:
原帖由 goodsmile 於 8-10-2016 02:09 發表

我們支MP5一様有打壞野
打壞野事少
最少有得換

女火金早期個批係連打都打唔到變晒滅火槍

https://www.youtube.com/watch?v=LzRvG6BYPrQ

其實我覺得鑊氣同缺憾要分開計。
我個人認為好似各廠牌m4 GBB打打下個後定都唔太暢順需要執執尼d叫鑊氣.
而直接令槍枝無法運作或者一定要更換零件無辦法自己執既叫缺憾.
我硬係覺得女金火既缺憾好似比其他廠多.....
而且經過mp5 一定要換crusader補品一事後對女金火槍枝的缺憾究竟係唔係人為既抱有極大疑問.

回覆 16# 的帖子

所以而家唔信乜乜用料講到幾好幾好,執個時磨過咪知

回覆 17# 的帖子

老實講我唔信測試個時試唔出鍋氣 ,正常大量生產都會拎出貨既抽查,
將量產抽樣打到自然爛已經知壽命同將會有乜鍋氣出現,馬記直頭入盒前會試埋射程所以點解Qc特別好, 不過都唔要求咁多少D鍋氣已經好
成日改版味將測試交比玩家 或者商機 有時做一支唔易壞既玩具係唔難, 但幾年都唔壞咁商家係味唔洗揾食 而家D電話就係例子啦

玩邊家的gbb都預咗要跌錢啦!多定小而已!
一個什麼也不懂的老兵!!

引用:
原帖由 Epxaiual 於 8-10-2016 05:57 發表
其實我覺得鑊氣同缺憾要分開計。
我個人認為好似各廠牌m4 GBB打打下個後定都唔太暢順需要執執尼d叫鑊氣.
而直接令槍枝無法運作或者一定要更換零件無辦法自己執既叫缺憾.
我硬係覺得女金火既缺憾好似比其他廠多... ...
師兄鍋氣係暗號黎...
至於鍋氣連馬記MP7 G18當年都快爆飛機爆滑架,我相信係遲定早有鍋氣..
早發現還好有計傾, 一陣玩多排先知就係變左用家問題 ,爆身係有撞過,爆煲爆件漏氣係用紅氣
呢個年頭第一水特別係GBB冇鋼件我只玩馬記

引用:
原帖由 gainax 於 2016-10-8 08:22 發表

師兄鍋氣係暗號黎...
至於鍋氣連馬記MP7 G18當年都快爆飛機爆滑架,我相信係遲定早有鍋氣..
早發現還好有計傾, 一陣玩多排先知就係變左用家問題 ,爆身係有撞過,爆煲爆件漏氣係用紅氣
呢個年頭第一水特別 ...
個主題....寺廟有好多, 每間都可能有方丈

引用:
原帖由 Thanato.S 於 8-10-2016 04:39 發表

打壞野事少
最少有得換

https://www.youtube.com/watch?v=LzRvG6BYPrQ
Jam 珠重拉bolt 唔退匣,退匣又唔check 有冇清彈咪再jam 囉⋯
你的日子如何,你的力量也必如何

回覆 24# 的帖子

所以要暗號暗語...  近期有三叔碌7

引用:
原帖由 Thanato.S 於 8-10-2016 04:39 發表

打壞野事少
最少有得換

當年初出個D系列第一水無謂提, 玩過既都明白

唔係鎖飛機檔片個鏍絲甩, 而係導氣管鏍牙基座爛
如果導氣座會撞到回氣管而受撞擊力,咁因分體式基座又單薄震斷唔出奇
但V記唔係導氣管座唔受撞擊力只係當固定軌道?  即成條煲只有最前面煲皮撞槍膛,導氣座頭部位掂唔到零件

唔通導氣位當固定軌道唔受撞擊力都震斷鏍牙基座? 唔明白

睇完搞到我快D走去檢查支417,話曬同一隻飛機

發新話題