67 12345
發新話題

[Marui] M4 GBB 不求外觀但求性能與耐用之選?

M4 GBB 不求外觀但求性能與耐用之選?

因為想接觸新系統
又見18樓做85折
想問下邊家M4 GBB 值得入手?
外觀唔重要 但求 耐用 同 性能良好
尤其後定同氣化好

暫時諗到既有3家(其他 WA/WE/VFC/KJ 因各種原因不作考慮)

馬記
KWA
方仗

價錢黎講三支相差不遠

馬記 我見有人提過後定有時會失效
KWA 我想買mega款但爬文見魚骨既螺絲好弱雞好易滑牙 另外零件難搵?
方仗 個人唔太清楚 怕比人告

打算趁黎緊各大槍店年尾大清貨入手

耐用及性能,  馬記SURE

馬記你唔多手搞佢。。。 基本上後定冇問題。。。 原裝乜都夠 性能最好。。。 力度亦夠!

原因係D人打top gas
打top gas比打134A會使支槍加射快左好多
個網球拍未升到上去 條BOLT已經回到去
有時升到一半條BOLT撞左埋去重好易撞爛
解決方法
1打134A唔好打top gas
2換條鋼BOLT(要1500HKD)
3換個重身加尾頂
------------------------
但係3個牌子入面
個人認為馬記係最好加

M4gbb系統我都差唔多玩過/打過哂, 如果以系統性能黎講馬記第一無異,
第二名應該係ksz(KW@)同方仗之爭,
但由於馬記只係亞鉛内件,所以耐用度係冇方仗同ksz咁耐玩(除煲Lock) ,同款M4RAS價錢最平係ksZV2 (已九折22xx) 之後馬記(3000) 最後方仗(已九折32xx),  

"不求外觀但求性能與耐用之選" 都係馬記+全套鋼内件
性價比高氣化穩定之選=kszv2鋼煲鋼内件
像真+全鋼磨合後性能之選=方仗
其實要bolt lock耐用咁實係馬記啦 但冇折
要像真D咁方仗執好後氣化唔比馬記差, ksz mega+pmag emag改潮款一流, 三支其實都有賣點睇你鐘意邊隻

Out of the box performance marui 最好
群居終日,言不及義,
好行小慧,難矣哉!

引用:
原帖由 nec338 於 31-10-2016 01:52 發表
原因係D人打top gas
打top gas比打134A會使支槍加射快左好多
個網球拍未升到上去 條BOLT已經回到去
有時升到一半條BOLT撞左埋去重好易撞爛
解決方法
1打134A唔 ...
RoF太快既話其實簡單換條軟身回膛彈弓已經Ok只係冇咁爽快
至於網球拍未能升到最高位就要DIY了, 有時新槍無事但打多左夾既推彈彈弓力水弱左就影響頂桿上升高度

引用:
原帖由 horenhim 於 31-10-2016 02:32 發表
Out of the box performance marui 最好
我覺得馬記個種性能水平唔單單指氣化同RoF勁
最可怕既係開箱個射程同準度只係短管已經遠超其他系統原裝表現,
日本仔測試134a 40m auto唔用重珠仲保持到一條直線
8度鬼佬30m auto都仍然直線,呢種程度已經唔係可以改裝換件簡單做到,所以馬記咁自信宣傳唔係無原因

買馬記不會後悔!!
一個什麼也不懂的老兵!!

引用:
原帖由 JFCP 於 31-10-2016 08:30 發表
買馬記不會後悔!!
買左好後悔,完全喪失左整槍既樂趣
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

引用:
原帖由 Dave 於 31-10-2016 08:56 發表

買左好後悔,完全喪失左整槍既樂趣
。。。 都不知幾想唔洗整槍。。。退液!

馬記
case close, 下位唔該~
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

回覆 9# 的帖子

我枝馬記只是換左handguard和尾托∼ 其他零件都係原裝,之前打比賽用尼枝槍真係準到無朋友

引用:
原帖由 2slow 於 31-10-2016 09:22 發表
馬記
case close, 下位唔該~
又唔洗咁快case close
如果下下得幾個回覆就完左個討論
好快個壇就好似友壇咁變死壇架啦
如果討論得夠詳細
第日又可以留低一篇好文比新手爬
何樂而不為呢?

只能講WA掉多幾千先做到的性能馬記原裝已做到
Full auto贏多你幾條街咁
群居終日,言不及義,
好行小慧,難矣哉!