27 12
發新話題

好似潛水艇的Scope

引用:
原帖由 2slow 於 10-11-2016 11:39 發表
昨晚都入了一隻玩下

寫明防水防震

呢個版本有兩個NV mode, 小弟無NV架撐無得試

有4個recticle

手機影好難focus...

3 MOA dot with 30 MOA

5 MOA dot
254 ...
呢個價錢買算唔錯,果D copy鏡我無買好耐,話頂到Gbb都要四五百(幾年前買過隻仿T1稱頂到GBB, 紅點我未知有無走點,但用左幾十匣後個1-0扭制成個自動分解)
但耐用程度係一個問題,如果講實用不如買呢D民版鏡實制D

引用:
原帖由 loveless 於 10-11-2016 12:08 發表

有樣野我發覺o左好耐:
每個人視力都唔一樣之餘, 原來大腦點消化見到既畫面都係唔同的,
有好幾隻幾普及既紅點鏡,
快速移動時我係會好清楚o甘見到殘影,
即係個鏡急速移動時, 我差不多可以數到有半打好清晰既紅 ...
會唔會係 HWS 及 reflex type鏡的分別呢
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

Vortex cross over UTG

附件

12-11-2016 09:08

隻UTG 有折時成套五百有找, 光學上真係交足功課.
不過佢有樣野唔好:  隻連體flip座限死了高度, 又想低中高都照顧到, 於是單靠調鏡筒本身高低及左右, 結果就係乜鏡都唔會真正同軸, 偏軸時用Bindon瞄法的話差異太大了..

引用:
原帖由 loveless 於 12-11-2016 10:29 發表
隻UTG 有折時成套五百有找, 光學上真係交足功課.
不過佢有樣野唔好:  隻連體flip座限死了高度, 又想低中高都照顧到, 於是單靠調鏡筒本身高低及左右, 結果就係乜鏡都唔會真正同軸, 偏軸時用Bindon瞄法的話差異太 ...
好多3X都用呢類Flip Mount, 本來睇中Sight Mark, 但價錢比呢個要三倍(雖然睇過SM 3X的確好清,但三倍價錢就.....)
以前係依興趣八折時買UTG一樣有八折
但今次八折好多野都話無,呢個UTG都無折(佢話真品無折),
感覺佢現在做所謂九折八折但就諸多限制。
以前馬記無折知道,M記,軍品鏡都有九五折的
但現在所謂民用真品無折,新貨又話無折....太不透明了....
不過都照買,定價六百幾但佢經常無貨只好照比錢。

上次買唔到1-4X,今次見返貨即係滾去買。
老闆話今次返呢支唔同上次,上次係十字,
今次係呢款Sight, 而且跟個Ring添

附件

22-11-2016 14:38

22-11-2016 14:38

回覆 5# 的帖子

我都係因為買唔起EOTEXH,但又想有那個外型,而買尼皮枝鏡~! 用過唔錯,10M就無PARALLEX 問題,但只是鏡片較藍...

回覆 21# 的帖子

尼個型號我都腸中,可惜自己好早之前就係E記入左枝VORTEX STRIKE EAGLE,再配埋個原廠個SCOPE LEVER,當打3GUN LOADOUT了....
期待師哥開箱評價尼枝SCOPE的質素如何

回覆 21# 的帖子

買左支十字,好清、1倍感覺唔變型....放左是打算3 GUN個支GBB到

應該買埋個支方方地落KSG打二支槍的比賽

我都買左枝,希望好用

附件

30-12-2016 22:19

Sightmark呢個 brand外國啲 review好差...我就唔敢入手...

各位大哥可以分享一下在那裡買及價位如何嗎?

27 12
發新話題