發新話題

Cybergun 又有新槍出(手槍)

因為係好耐之前出過full marking版
DIY : 紙上得來終覺淺, 絕知此事要躬身 !

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

係近年CYBER 根 / URAMEX 出全金屬左輪 / 1911先開始學人玩CO2 ,
確實一支1911 槍仔細細,用CO2 個後助幾乎等同一支TOPGAS DE ,係好玩的,
但落場完全唔會考慮,第一係CO2 好難判斷打左幾多發,一支CO2 打得50 發前後,冇樣睇冇識認,
拎左支得番2, 3 發就玩完既CO2 落場砌就真是RIP,唔似我TOPGAS 有理無理插2 下先。
另外就係很多WARGANE 玩家是有CO2 恐懼症,理得你支CO2 槍打0.9J 都好,都會覺得是打死人,
咁考慮玩GAME 都是求開心,無必要令人擔憂,又唔係冇TOPGAS 槍用。
玩CO2 槍主要都是玩左輪,全金屬幾舊水十分抵玩。當然落場砌都得的,左輪換殼落場砌其實是一種浪漫。

原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

支 1911  到貨都係呢個樣就算係唔同系統都要買返支黎收藏下先掂

引用:
原帖由 Dave 於 4-12-2016 22:31 發表
係近年CYBER 根 / URAMEX 出全金屬左輪 / 1911先開始學人玩CO2 ,
確實一支1911 槍仔細細,用CO2 個後助幾乎等同一支TOPGAS DE ,係好玩的,
但落場完全唔會考慮,第一係CO2 好難判斷打左幾多發,一支CO2 打得50 發 ...
我都心思思想買枝co2左輪打cqb 但市面上好似仲未有岩心水
dw715好似幾好 有hop up
但個樣太潮了

引用:
原帖由 jn_jona 於 4-12-2016 22:41 發表

我都心思思想買枝co2左輪打cqb 但市面上好似仲未有岩心水
dw715好似幾好 有hop up
但個樣太潮了
黎緊715 出4 寸,岩味乎?轉載自槍天堂FB 頁

手上有支WEBLEY 同 SAA ,715 訂左黎緊取,
其實幾舊水一支全金真是抵到爛 ( 不要介意MARKING 就好 ),
講性能一定係24 發的MARUI好又是用TOPGAS,質感尚可但始終是膠身又輕,跟全金屬的兩回事。
黎緊想試下CO2 樽仔入TOPGAS 塞入左輪看火力如何,又或是有沒有簡單方法提升到正常火力。

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

引用:
原帖由 Dave 於 4-12-2016 22:52 發表

?oh=e35ff048d3816ca7922e5cec9fc71104&oe=58B42 ...
可以試試gas樽仔入we 3x/4x氣
個fd比左枝我 應該唔係8kg/12kg氣 bolt back大到你怕

佢d色水咁靚 如果係python就好啦
依家等緊kwa python
但呢枝dw715都幾正 可以諗諗佢

引用:
原帖由 Dave 於 4-12-2016 22:31 發表
但落場完全唔會考慮,第一係CO2 好難判斷打左幾多發,一支CO2 打得50 發 ...
記得有D場同game禁止用co2,。基本上都係唔多認可了

引用:
原帖由 Dave 於 4-12-2016 22:52 發表

?oh=e35ff048d3816ca7922e5cec9fc71104&oe=58B42 ...
Dave兄請問點樣CO2 樽仔入TOPGAS?
支715有無多d資料? python等到差不多絕望
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

80s另一面marking是怎樣?

引用:
原帖由 2slow 於 5-12-2016 09:02 發表

一個好似co2樽既野
但可以叉gas

支715 幾靚 , ching試玩完可否出個包膠 ?

引用:
原帖由 2slow 於 5-12-2016 09:02 發表

已買黑色版本,一句到尾好很重,連樽連彈 1.3 KG 前後差不多是金屬DE 級,
彈殼不同之前槍天堂的,也不同SAA 的,彈頭稍長,不能共用。
連槍的上彈器大概是模型級膠料十分流,勉強可用。
扣雞力度跟MARUI 差不多,但第一段有卡位主要是內管壓向轉輪的阻力 ( 氣密 ),
扣雞時第一段是阻力-> 衝過去 起鎚 -> 再行一半擊發。
MARUI 則頭至尾都是同一個阻力比較舒服,但DW 也不差,習慣2 段力就好。
轉輪鎖要一點點衝力才可定位,溫柔地慢慢壓進去是不到位的,一定要比點力抽送,不然就用手指推推個鎖定位吧,否則扣雞時個轉輪會冼出來。
子彈雖然跟PYTHON 差不多大,但轉輪是細一圈的,主要是排得緊,感覺上是緊密一些,整支槍也「瘦」一些。
左邊MARKING 頗好,右邊則差一些,有ASGK 字樣,也許銀版比較不明顯,但這槍的黑色是鋼琴黑一般很好看,
我選擇黑的。火力不太穩定 ,1.1~ 1.6J 也有 ( 6 寸版本 ) ,不要用來打CQB 比較好,不然中一發FULL POWER 好甘的。
火力不穩相信是來自彈殼,咬彈位鬆一點便大力,緊一點便細力了,但需知呢D金屬彈頭很難控制得精準,除非全像膠頭吧,但醜。

另外用110 蚊買了個CO2 樽仔試打TOP GAS 還有 22KG 紅氣,
結論是都是個屁,勉強打到一槍半槍,火力是0.08J ,A4 紙都唔穿,相信是CO2 槍供氣系統本身寬度極窄,
用低壓一點的氣即時放屁力,還是乖乖用CO2 好了。而且22KG 又好TOPGAS 又好,槍聲好像文具店豆槍咁.. 霸氣盡失。
CO2 則轟轟轟十分吵耳,對把玩來說算是好事吧。

引用:
原帖由 Dave 於 9-12-2016 14:47 發表

http://i1360.pho ...
呢支用到 SW M10的speedloader, 嘻嘻

群居終日,言不及義,
好行小慧,難矣哉!

引用:
原帖由 horenhim 於 2016-12-9 15:17 發表

呢支用到 SW M10的speedloader, 嘻嘻

http://i141.photobucket.com/albums/r52/horenhim/09FF0ACD-C05B-4B2 ...
715我就冇
701我就有

師兄,知唔知仲有咩短少少ge玩具speedloader岩用?
我個speedloader pouch差少少先合得埋

附件

9-12-2016 15:37

彈殼不通用WG..... 唔知備用彈殼有售未 ?

發新話題