發新話題

[認真] 國產?真品 SUREFIRE (二手區笑話)

議價不成發爛渣

引用:
原帖由 520df10 於 10-1-2017 16:41 發表

呀公,其實有冇方法set權限
雖然斬腳趾避沙蟲
例如新ACC不得二手區發POST或者INBOX
希望減少新注冊ACC問題
呢個方法我記得以前友台好似試過

但唔係好WORK...因為到時你會發現一大堆新ACC係咁回POST

D POST日日比D無意義回覆堆上黎就係為左升級

我諗樓主真係怕白撞...唯有自己開POST時SET權限

引用:
原帖由 jn_jona 於 11-1-2017 16:28 發表
是日趣事:
我今日係wtsapp gp放一隻馬記17匣
有人問我換唔換we 17匣
我問佢點解我要同佢換 佢話馬記氣化好d

我問返佢 你覺得我會唔會拎隻氣化好d去換隻氣化無咁好既
佢即刻嬲嬲豬

列作發現傻人案
真係100歲唔死都有笑料

引用:
原帖由 jn_jona 於 12-1-2017 18:39 發表

都唔知點解我遇咁多呢類人
唔通我係傻佬磁鐵
你下次問返佢...話你有張假既100蚊人仔同佢換張100港幣啦

其實換槍呢家野真係試唔少...其實好多人高估左自己件貨(客套說話)

曾經試過話拎WE舊版1911換我支馬記USP...點計我馬記原裝都一定賣得貴過WE啦

亦試過當年KWA MP7 有人用大陸電槍換...所以而家一見到換槍已經即刻可以收線

其實好買家好多...不過真係要揀下囉...大部份老玩家交易過都好好...有傾有講

新ACC真係比較易中招...試過有D係呃電話NO.推銷

留左電話...冇人打黎買野...但有人打黎SELL野...真係乜人都有

引用:
原帖由 cyl198911 於 12-1-2017 23:40 發表

我只能夠講家下唔似以前大家係將冇用既野放出去,等有用既人用得著,而係搵水魚同搵著數居多(攤手
呢個絕對同意

之前試過開POST指定收兩隻牌子既玩具件...諗住收返黎襯下槍先

之後有個師兄PM我話佢有件全鋼既...唔知係珍品定咩喇

佢叫我出價...又唔講新舊...咁我事但開個價等佢還價好正常

佢已經一野串過黎話[佢件野95%新...呢個價錢你就想買全鋼...你留返D錢買大陸野啦]

咁我冇發佢爛...好好聲氣問佢件野原價幾錢買返黎...既然95%新...我原價平少少同佢收

我仲同佢講埋件野價錢一早上網CHECK好晒...咪等佢出價囉...之後條友唔敢報價冇左影

引用:
原帖由 loveless 於 13-1-2017 11:37 發表
hold 野究竟係乜傳統? 點解要人hold?

HOLD野真係極少會HOLD...話晒我開得POST...都想盡量一兩日內出去交易晒...日日出去交易一單半單真係貪好玩咩

除非之前交易過既好買家OR特別原因

就最近有單攪笑D既特別原因...有位師兄要買野留左電話...我第2朝見到PM佢

我問 : 師兄今日咩時間方便交易

買家 : 我0係東京

我心諗東京?...槍街?...都係問請楚d好

我問 : 你0係槍街?

買家 : 我0岩0岩成田機場落機

之後下刪n字...討論過後知道師兄非常有心買...之後hold左一個禮拜等佢返黎交收

引用:
原帖由 loveless 於 13-1-2017 11:46 發表
仲有PM先到先得既傳統又係奇怪....
假設
準買家A最先PM, 態度惡劣詞不達意老馮無知兼挑剔, 仲要住東龍洲...
準買家B唔係最先PM, 但遵重有禮合作爽快易夾....

賣家應該俾邊個?
呢樣又係奇怪傳統

我諗多數用交易區年資淺先會咁諗

用得咁上下年資...中過無數次招之後...多數都會選b...點都係保障自己優先

引用:
原帖由 dogjumpjump 於 13-1-2017 10:34 發表

我最僧就係D人出來先壓價..
仲有再黑人僧d就係已經議左價...已經平左比佢

出到黎交易0個下再叫你比埋個齊頭佢

發新話題