18 12
發新話題

13分鐘長鏡頭-校園槍擊

13分鐘長鏡頭-校園槍擊

在youtube見到一條舊片,
係加拿大電視劇 19-2,
2015年第2季第一集, 開場十幾分鐘一take過鏡頭
如果行行o下街真係o甘好彩兜口兜面遇上呢D, 究竟有幾多生存機會...

https://www.youtube.com/watch?v=zhplhhnvPQs

附件

25-1-2017 16:16

1 個讚好! TOP

拍得好緊張, 其實有幾個KO對手機會, 但無SHOOT, 如果軍人入場應該好快完場

不過講故唔好博故, 齋吹永遠無敵..

其實唔係講笑, 美加返學, 着定避彈衣會安全D..
話時話, 好似有避彈書包買..

警員們戰術動作一流喎

人有惰性, 極極極少人會著定避彈衣,
因為唔舒服, 熱, 唔好睇...之類之類.
出事o個剎那當然人人有話說, 但過後見有幾多國民真係會著避彈衣?

另一個情況只係靠估:
新聞見到既公眾地方大開殺界槍手, 大都有共通點:
異常冷靜, 抽離, 從容, 沒有情緒波動.
而受害者絕大部份係近距離被殺.
響呢種條件下有避彈衣, 個人估作用不太大,
行兇者只會向頭部補發去行刑..

回覆 2# 的帖子

好耐之前貪過癮試過著fd果套去上堂
熱到痴線,又唔方便

著到入入面應該比較薄lvl唔高?
Btw 著出面大大件既lvl3a都係擋到9mm+p

出事都係睇彩數啦

引用:
原帖由 laiwangkai 於 25-1-2017 19:13 發表
好耐之前貪過癮試過著fd果套去上堂
熱到痴線,又唔方便
所以老美有人出咗防彈書包, 比學童有時攬住係身, 起碼護到重要器官

比我係父母, 一定買, 重都要帶住返學, 命仔緊要

[quote]原帖由 dogjumpjump 於 25-1-2017 16:42 發表
拍得好緊張, 其實有幾個KO對手機會, 但無SHOOT, 如果軍人入場應該好快完場

不過講故唔好博故, 齋吹永遠無敵..

其實唔係講笑, 美加返學,

引用:
原帖由 dogjumpjump 於 25-1-2017 16:42 發表
美國有機可真係有校園槍擊案 加拿大更加少
自己去讀完返嚟 都完好無缺
通常某d洲分/地區發生機會特別高 咪自己睇路囉
室內永遠有暖氣 著件tee著避彈衣隨時被人報警夾你走

引用:
原帖由 loveless 於 2017-1-25 16:16 發表
如果行行o下街真係o甘好彩兜口兜面遇上呢D, 究竟有幾多生存機會...

https://www.youtube.com/watch?v=zhplhhnvPQ ...
好介紹

超緊湊

引用:
原帖由 sealsman 於 2017-1-26 00:22 發表
[quote]原帖由 dogjumpjump 於 25-1-2017 16:42 發表

不過講故唔好博故, 齋吹永 ...
槍手用ar, 警員得支pistol, 壓力好大

演講室一幕, 射燈距離都已經十分難中

回覆 12# 的帖子

同埋佢企正係盞燈後少少,背哂光仲難打

回覆 10# 的帖子

呢集拍得好好, 好緊張
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

引用:
原帖由 loveless 於 25-1-2017 16:16 發表

https://www.youtube.com/watch?v=zhplhhnvPQ ...
遇到呢啲野! 九成仆街啦! 唔好移民米國.......

18 12
發新話題