發新話題

[others] Dan Wesson 715 4" 應該配咩槍套 ?

引用:
原帖由 2slow 於 21-2-2017 12:26 發表
請問支715可否落真品grip??
真鐵GRIP 位

玩具 GRIP 位

自問一定攪唔掂
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

引用:
原帖由 pbay 於 21-2-2017 11:42 發表

C Hing 你個collection 唔嘢少喎
CGF內大把師兄收藏量嚇屎人,小弟只係小小一舊薯仔

引用:
原帖由 Dave 於 21-2-2017 12:31 發表

自問一定攪唔掂
最初一開O個grip 都呆o左,認真到呢

引用:
原帖由 pbay 於 21-2-2017 11:39 發表

原來715呢隻grip 有個名, 叫Sacramento (薩克拉門托)
應該係直抄實槍grip.

係比較合亞洲人手型, 柄 ...
如果執下Dmarking再blue過,原裝膠柄都Ok既,反正出廠都係咁款

睇真相同玩具相,呢把槍設計大有進步,比支金身python好多
DIY : 紙上得來終覺淺, 絕知此事要躬身 !

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

隻GRIP 個款係HOGUE   MONOGRIP , 一隻好大路的RUBBER GRIP

回覆 16# 的帖子

有難度
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

引用:
原帖由 Dave 於 21-2-2017 12:31 發表

真鐵GRIP 位

玩具 GRIP 位
http://hardairmagazine.com/wp-co ... esson-grip-open-HAM ...
其實D輪咁多年都係咁上下設計...一係大大個氣缸...一係一支CO2

想落真GRIP真係有難度...我屋企D馬老仙輪都煩緊D肉酸GRIP

引用:
原帖由 Kwind 於 21-2-2017 17:18 發表

其實D輪咁多年都係咁上下設計...一係大大個氣缸...一係一支CO2

想落真GRIP真係有難度...我屋企D馬老仙輪都煩緊D肉酸GRIP
反而馬老仙輪仲有好多有木grip配
別人笑我太瘋癲 我笑他人看不穿

引用:
原帖由 jacko 於 21-2-2017 17:32 發表

馬老仙配得木GRIP既我都已經換左

係有幾支例如SUPER REDHAWK咁

又冇其他廠出過GRIP

原裝GRIP又唔係好掂...又用唔到真野...完全冇得攪

[quote]原帖由 Kwind 於 21-2-2017 21:31 發表

me too

接受橡膠grip吧,我都開始動搖了

DIY : 紙上得來終覺淺, 絕知此事要躬身 !

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

引用:
原帖由 loveless 於 21-2-2017 12:38 發表

最初一開O個grip 都呆o左,認真到呢
同感x2
裡面托晒金屬架, 所有以前可能崩角既卡筍位全部用金屬....
誠意真係十足

引用:
原帖由 jacko 於 21-2-2017 17:32 發表

馬老仙木grip 係 實木定木色膠 ?
請問邊處有得賣

死o勒, 我又開始有中毒跡象

引用:
原帖由 pbay 於 22-2-2017 11:22 發表

馬老仙木grip 係 實木定木色膠 ?
請問邊處有得賣
原裝木色膠. 真木grip喺"童工"及"西京"有時有賣,另外台灣"K1C"都比較齊
別人笑我太瘋癲 我笑他人看不穿

引用:
原帖由 jacko 於 22-2-2017 11:27 發表

原裝木色膠. 真木grip喺"童工"及"西京"有時有賣,另外台灣"K1C"都比較齊
你講係挖左空位可裝上CO2槍啲特裝grip, 定真數輪grip ?
要裝得落CO2輪, grip片中間要挖深, 外形又要fit返 地獄槍d怪外型.... 好難搵得啱.

發新話題