25 12
發新話題

刮花寶馬免賠反獲資助

哇原來又到o左扣帽時段

引用:
原帖由 loveless 於 14-2-2017 21:00 發表
有為青年一開始如何得知車主係叔叔?
love兄世事都給你看透了

引用:
原帖由 FBC1 於 15-2-2017 02:06 發表
禾真係巧滚動呀.
禾且家先知大六有咁多好人好事咋.
聽你咁講! 望見今時今日香港咁進步! 可能呢類勵志故事真係在上更數之不盡!

咪係囉! 都係英治時代班鬼佬唔好, 唔樣香人早早認識及了解強國! 等我地當年班傻仔以為上更好窮! 搞到全港捐款幫華南水災! 今時今日班同包來港住半山及各名校網區, 重話俾好多稅養香港班人! 聽到都感動落淚, 冇佢地救港真係唔掂!

求其係香港西李大賓官拾條肥仔都有一萬億身家回祖國做善事! 我們實在太冇見識!

引用:
原帖由 loveless 於 15-2-2017 08:39 發表
哇原來又到o左扣帽時段
好無辜咁喎,借刀,扣帽你做吾少啦
DIY : 紙上得來終覺淺, 絕知此事要躬身 !

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 15-2-2017 13:02 發表

好無辜咁喎,借刀,扣帽你做吾少啦
動呀動呀

引用:
原帖由 051039 於 15-2-2017 13:21 發表

動呀動呀
互呀互呀

引用:
原帖由 JBL 於 14-2-2017 22:38 發表

唔信就係唔信,世上並無力量可改變你諗法,就算事主兩人親身落香港向你解釋你一樣可搵出十幾個疑點搞踢爆,所以我咪話係十成係假新聞囉...
我信真有其事o丫,
不過未必係眼前動人版本.

中國辨報章不容易,  編輯部永遠被省委宣传部壓住,  長期冇惹火野可報導,  勵志故事安全又正確, 就成為報刊常見內容的一種.
報紙係唔停得既生意, 所以日日都要發掘故事去包裝, 至於報導出街會否發酵爆紅, 事前就無人能預測了.
而責任記者 / 責任編輯究竟有冇細心合理化所有細節至去發佈, 就好關鍵.
唔細心, 就難免會出現犯駁位,  呢次都唔少...

呢類地方性故事/報導, 通常只有一個源頭, 今次係河南大河報....

附件

15-2-2017 13:58

時尚版最穩陣,做埋旅遊版小編返工凈吃喝玩樂就一流。

故事十分感動 ,可信性就... Thx for sharing

loveless
sovietarmy2012
屢勸不聽, 破壞論壇氣氛
禁言三天

如再有人火上加油, 即時禁言7天

多謝合作!

25 12
發新話題