發新話題

[others] 迷版鋼Glock 19 x Guarder Gen2下身

迷版鋼Glock 19 x Guarder Gen2下身

迷版的鋼Glock 19(Co2), 原本是Gen3的下身, 得某前輩啟發及教路, 換上Guarder的Gen2下身(for KJ Glock用), 改了很久才成功, 另外為做成舊版的Glock, 磨平拋殼鈎及磨銀拋殼鈎尾部......Classic的Glock另有一番風味(感謝某前輩教路)

附件

IMG_5048_大小 .JPG (85.51 KB)

19-2-2017 00:23

IMG_5048_大小 .JPG

IMG_5053_大小 .JPG (69.62 KB)

IMG_5053_大小 .JPG

IMG_5054_大小 .JPG (45.46 KB)

IMG_5054_大小 .JPG

IMG_5055_大小 .JPG (82.82 KB)

IMG_5055_大小 .JPG

別人笑我太瘋癲 我笑他人看不穿

6 個讚好! TOP

Jacko 兄,換此身具體要改些什麼?

引用:
原帖由 olw0978 於 19-2-2017 01:15 發表
Jacko 兄,換此身具體要改些什麼?
大概擊鎚下要掘深,前面滑架半圓位要磨大,前段路軌要改螺絲孔及升高少許⋯⋯⋯⋯等等

聽起來要很大工程。。。

引用:
原帖由 jacko 於 19-2-2017 01:38 發表

大概擊鎚下要掘深,前面滑架半圓位要磨大,前段路軌要改螺絲孔及升高少許⋯⋯⋯⋯等等
好似好大工程咁喎

我上次買0個支迷鋼19都想改吉打OD下身

因覺得迷版OD下身隻色太淺...似FG色多過似OD

引用:
原帖由 Kwind 於 19-2-2017 07:21 發表

好似好大工程咁喎

我上次買0個支迷鋼19都想改吉打OD下身

因覺得迷版OD下身隻色太淺...似FG色多過似OD
好彩有前輩圖文並茂咁教我,如果唔係執得仲甘

仲以為不再有Gen2下身出,現在這配合,的確有一番懷舊風味 Thx for sharing

回覆 6# 的帖子

請問有無迷版 Glock 19 下身是不用大執的?因為自問無樓主咁好手工,但我支迷版 19 下身近slide 位爆咗,想換個下身,gen 幾都無乜所謂。謝謝各位!

發新話題