發新話題

[others] 其實wargame係咪沒落?

回覆 234# 的帖子

限匣都算啦,打單發點打。又要用o支o支o支打單發快到好似連發咁
限左彈弓匣你話知人一雞120 飛啫.......佢打曬佢自己入咋嘛

引用:
原帖由 gunlock34 於 2017-3-13 07:25 發表
限匣都算啦,打單發點打。又要用o支o支o支打單發快到好似連發咁
限左彈弓匣你話知人一雞120 飛啫.......佢打曬佢自己入咋嘛
各處鄉村各處例,唔鍾意可以唔join

引用:
原帖由 N_G 於 12-3-2017 23:44 發表

你引用既例子好好
可能你真係未玩過唔了解咩係比賽槍
以提升一支open gun既性能為例,除左鏡重有好多零件去配合
例如
scope mount
Cocking Handle
Compensator
Magazine Catch
Hybrid
Safety
magwell
全 ...
我只是以事論事, 但總有人氣急敗壞跑出來數人不是
說到尾我是覺得IPSC跟wargame是可以並存的, 不過玩文字遊戲就免了
群居終日,言不及義,
好行小慧,難矣哉!

最緊要都係玩之前大家傾好左
好似之前咁電槍只可以彈弓匣,都玩得好開心好平衡

引用:
原帖由 再次隨機 於 13-3-2017 01:07 發表

同d用萬幾兩萬蚊砌支打6mm BB彈玩具槍以為打9mm子彈既人一樣傻
其實無論wargame定打靶玩具槍砌到萬幾兩萬蚊真係唔出奇?
買支PTW唔洗砌都過左
不過6mm既槍入粒9mm BB彈既話又真係幾傻既

買支質數高既珍鏡都一萬幾千, 當你玩次世袋淨槍都3千或以上, 改準改耐用改反應又兩三千,
埋單未計其它外觀件萬幾蚊都好正常, GBB同PTVV成本更高...   玩過就知幾燒錢

引用:
原帖由 queen 於 11-3-2017 17:05 發表

你不如問吓啲90年代已經打緊ipsc嘅射手, 未有c-more呢類鏡之前佢哋裝乜鏡去打.......
我答到你咼!

90S年代我用AIMPOINT! C-More呢類红點反射鏡好早早以經有! 如果日頭曬住打用SCOPE一定好! 光度容易摺慣! 别外打打下入屋過一下光差! 用惯SCOPE係優勝! 差半秒就係赢.......

玩具用C-More! WHY! 支槍輕到唔識跳! 室内光唔強! 要樣靚! 同埋靚既SCOP一啲都唔平!  

真鐡重用緊SCOPE!

引用:
原帖由 再次隨機 於 13-3-2017 01:07 發表

同d用萬幾兩萬蚊砌支打6mm BB彈玩具槍以為打9mm子彈既人一樣傻
如果傻! 個個都係傻既! 打BB頭同打9mm都係一樣! 要拉雞致打到呀!

其實呢個世界有小小唔太公平! 錢多可以任性! 錢可以選擇"扮"傻!

九成九玩具槍型號叫法咪又係同真槍一樣! 就算YYE叫G39! 大家都會換番個C36粘纸啦! 不過大部分人玩玩具槍都係同一心態! 支玩具槍個樣唔似真鐡 ! 揾鬼買咩! 即係換Parts冇理由把鋼件换翻去釾鉛件呀嗎!

其實個人嗜好! 好難講嘅 ! 有錢可以多些選擇係咁大把!

自由社會! 絶大部分人天生個個想威想凸出! eg. 你有對一萬元既鞋未必跑得快過我對一千元鞋! 但你行出街個個知道你對係乜!

回覆 242# 的帖子

呢樣我明,但係又要限單發又要玩"吱吱吱"玩電子野玩到好似連發咁,點解唔限ROF算呢...

真係大香利! Accuracy X 呢隻SCOPE MOUNTS 真係萝未以求既PERFECT SCOPE MOUNTS! 中毒!

Barricade Shrouds scope mounts (NRA Bianchi Open) PPC 同類!

引用:
原帖由 rho837 於 14-3-2017 16:41 發表

真係大香利! Accuracy X 呢隻SCOPE MOUNTS 真係萝未以求既PERFECT SCOPE MOUNTS! 中毒!

Barricade ...
Cup gun 黎個播∼
群居終日,言不及義,
好行小慧,難矣哉!

引用:
原帖由 horenhim 於 14-3-2017 21:13 發表

Cup gun 黎個播∼
終於有人開聲

Cup gun 係咩?

引用:
原帖由 loveless 於 14-3-2017 23:31 發表

終於有人開聲
主場打6飛一夾既speed racing guns!

L兄! 好野! 你給我回想當年支PPC左輪! 而家有AUTO!

呢支槍好靚!

發新話題