發新話題

[others] Umarex 2017 Products News

Co2 MP40

引用:
原帖由 怒人甲 於 14-3-2017 13:58 發表

甘就冇晒意義... 如果出普通gbb 咪幾好, 話時話支vfx hk45ct 香港未見影?!
vfc話過短期內冇亞洲開賣既計劃
我生得聰明得罪你咩!!!

引用:
原帖由 ~~方~~ 於 15-3-2017 02:03 發表

但係從外國網站買返黎會唔會有麻煩??

引用:
原帖由 ~~方~~ 於 15-3-2017 02:03 發表

唔知仲要等到幾時

引用:
原帖由 Kwind 於 15-3-2017 22:32 發表

唔知仲要等到幾時
但vp9之後。。。最好唔衝首發。。。

引用:
原帖由 Opica 於 15-3-2017 23:26 發表
但vp9之後。。。最好唔衝首發。。。
同感
群居終日,言不及義,
好行小慧,難矣哉!

引用:
原帖由 stevechau 於 15-3-2017 09:02 發表

但係從外國網站買返黎會唔會有麻煩??
搵到鋪頭肯寄既唔係問題...但我覺得咁做好傻

一黎, 賣歐洲一定比賣亞洲貴, 再計埋運費, 分分鍾連支gbb 長火都買到

二黎, 歐洲版一定冇亞洲版d marking 咁靚....

仲有, 衝vfc 第一水係好危險既事, 唔好以為vfc 既表現會隨住年資提升...好多人vp9度炒哂車(包括我)
我生得聰明得罪你咩!!!

其實VFC的AR已經好左很多,唔改都落到下場
改管同hopup後40-60米都可以中A4...

引用:
原帖由 Opica 於 19-3-2017 08:17 發表
其實VFC的AR已經好左很多,唔改都落到下場
改管同hopup後40-60米都可以中A4...
準度/射程都有得改, 但彈匣氣化現階段V記要改唔容易,雖然神奇夾落場都OK,但馬記新系統在前就顯得唔夠力
其實成日話想改夾, 因為改完夾系統氣化性能同煲back爽度同原本差別可以兩個層次,只需要支槍執順再改低阻力
個人已改大蛇同WA系統 https://www.youtube.com/watch?v=xrguKNg7JYU

原廠唔改都希望有副廠做隻出氣膠或膠飛機FIT方仗夾, 其實V記改方仗夾研究過主要爭出氣口唔FIT多虛位漏氣,
搞好呢度就可以完美提升V記氣化力,拍埋新系統都有得揮

USP

引用:
原帖由 ~~方~~ 於 19-3-2017 02:46 發表

搵到鋪頭肯寄既唔係問題...但我覺得咁做好傻

一黎, 賣歐洲一定比賣亞洲貴, 再計埋運費, 分分鍾連支gbb 長火都買到

二黎, 歐洲版一定冇亞洲版d marking 咁靚....

仲有, 衝vfc 第一水係好危險既事, 唔好以 ...
其實VP9有咩問題??

引用:
原帖由 gainax 於 19-3-2017 09:04 發表

準度/射程都有得改, 但彈匣氣化現階段V記要改唔容易,雖然神奇夾落場都OK,但馬記新系統在前就顯得唔夠力
其實成日話想改夾, 因為改完夾系統氣化性能同煲back爽度同原本差別可以兩個層次,只需要支槍執順再改低阻力
...
VFC AR我果支原裝射程還可以...準度/GROUPING就無乜譜, 呢樣野幾十蚊換粒HOPUP膠可根治~
落場計...我又覺得VFC AR無用GHK匣既必要...GHK匣氣化係唔差...
但重到嘔電...相反VFC氣化就算及唔上都至少有GHK 8成...
不過每隻匣重量輕一半...我由用GHK被逼要著RIG落場, 如果唔係根本揹唔郁D匣~
到而家轉用VFC後, 就咁用返LEG RIG落場仲輕鬆跑得郁...成件事爭好Q遠~

回覆 42# 的帖子

廿幾度神奇夾氣化其實都唔差,可以同一隻夾連叉兩次一雞清, 但如果冬天十幾度甚至幾度神奇夾VS方仗夾就有明顯差距了
同仲有一個問題, 用神奇夾配合支槍改進氣化上黎潛力會比用方仗夾細好多,原因都係因為blow back壓底hammer唔可以全改低阻力,
V記配合神奇夾要用硬身HAMMER彈弓,只有靠執順支煲減低阻力提升氣化,提升既程度唔大,但佢行像真火控又唔係馬記內構已經設計到完全低阻力完善改進氣化, 咁唯一方法就只有靠"用軟身HAMMER彈弓打開彈夾嘩佬設計"既夾,改到個系統變低阻力先可以大幅提升氣化了,
低阻力運作對於GBB真係好重要,氣化強弱同blow back爽度就係主要視符支槍順唔順&壓底hammer阻力大唔大
未來做GBBR只要針對呢2點設計, 都幾難做得唔好打拍埋馬記都唔會輸蝕了

夾重同磨合係方仗死症, 冇得選擇之下追求性能夾都係要用佢,一係玩馬記唔洗改咁麻煩

回覆 43# 的帖子

咁落場取向真係玩馬記算...就算成槍+買匣, 免執都仲平過買方仗又輕過方仗~
仲要有埋馬仔花+靚COATING...

回覆 44# 的帖子

馬記唔像真冇個種feel,我都賣左支而家個支放盒3個月冇掂過  要像真又打得都係要玩返類近WA系統, 等下V記鍛身啦

發新話題