發新話題

槍街黑店

講黑店……我上個月都預到間……係地產舖……

黑的原因係當日入去聽到店員同個非法走私軍火商人討論點樣同大陸人做生意……

引用:
原帖由 queen 於 7-3-2017 12:11 發表
我一直唔明,去買枝槍大家要乜service????
作為一個玩槍咁耐的,要買乜槍乜parts根本一早知,落到去只係遊街格價,之後比錢check完走人,佢笑唔笑西唔西面關我叉事(我買電話電腦相機其他野都係咁),人係賣貨唔係賣笑……

另外好多人話店員唔知答乜但又從來唔知自己問野一舊舊……我行舖頭就成日聽到好多人都唔知問乜……
咁你放部自動販賣機係到咪算囉, 請人番嚟替死咩
問野又唔問得, 同你講野又冇禮貌
同個死人有咩分別 ?

引用:
原帖由 N_G 於 7-3-2017 11:46 發表

你去五金鋪叫人教你裝修,同搵間裝修公司幫你裝修,大家都係用個D料
唔同價錢唔同享受,邊間好人唔好人都係睇你進貢到幾多錢
自己唔識就係要比人夾一筆,識既自然唔會買野比人黑面
但槍街同你講果間A.A., 都仲係五金鋪價錢呢...
只係槍街果堆就睬你都費事, A.A.就你未幫襯就已經當你係會幫襯咁SERVE...
你問"五金鋪"個CFU, 槍街果班你本身同佢唔熟既實係10問9唔應, 想幫襯佢人1個樣都好似唔想你比錢佢賺咁~
另一間就未比錢就教下你要睇乜要點做, 講得明客岩聽就自然堆左櫃台科水...
錢係唔係都比咁多...服務好D自然值得人比多D...

態度既野, 唔係客識唔識就會唔會比人黑面既...
難道個客識野就黑唔到佢面?? 咪傻啦~
而家槍街果班就算水魚樣行入去任槍鋪襟條友10萬8萬現金出返黎, 槍鋪班人都係會黑你面...

引用:
原帖由 Ben_9413 於 7-3-2017 11:56 發表

港式唔憂做茶仔服務

應該係香港人先接受得到
接受到係一回事...佢地本身係態度上有好大空間去提升係另一回事...
一係做槍既就好似

引用:
原帖由 queen 於 7-3-2017 12:11 發表
我一直唔明,去買枝槍大家要乜service????
作為一個玩槍咁耐的,要買乜槍乜parts根本一早知,落到去只係遊街格價,之後比錢check完走人,佢笑唔笑西唔西面關我叉事(我買電話電腦相機其他野都係咁),人係賣貨唔係賣笑 ...
老實講...西客同西鋪西店員往往係一個惡性循環...
你作為一個玩槍咁耐就話JE...我只係玩左幾年槍咁大把...
人唔識所問既野自然係一舊舊...你好態度D既咪LEAD下佢個問題真正問乜囉~
你LEAD到既賣野都賣得輕鬆D~

引用:
原帖由 N_G 於 7-3-2017 12:48 發表

五金鋪都放曬D工具係鋪頭.唔通你買張沙紙又試曬咁多粗幼先知自己想要幾多號?
買條喉都要自己度好咩size先去買啦,唔知買咩叫人開曬料番去唔arm用拎番去換睇下嘈唔嘈你?
唔知你幫襯邊間咁慘慘豬...一向我屋企自己整水喉/換其他野, 問過買錯左拎返去五金鋪佢都係即場唔多問換返比我...
成日細執幾十蚊既野玩左屋企10幾年換左10幾年...反而未比五金鋪嘈過我喎~

引用:
原帖由 queen 於 7-3-2017 13:44 發表
首先我唔覺得買氣槍係要"d俾人拎o下試o下講解o下先賣得出",好似宜家買槍大部份都係跟款去買,唔拎上手都買架啦……而有唔同牌子又同款(特別係台灣牌子),好似Glock咁,真係要KY我們拎晒嚟拎上手先買?

另外 ...
以前咁樣或者得既...但又不能否認好多人以為睇岩果個款就會買, 點知一上手就唔岩FEEL, 隔離有支問下店員有咩唔同, 就算貴D後來都係買左隔離果支....
你講起GLOCK我自己都試過...睇J圖果陣認定左係17啦, 落到去諗住摸兩摸呢D例行公事JE~
點知一拎到上手就唔係果樣野, 但一拎支19又發現原來我係19, 19先岩我...

客唔識問野好正常, 因為PRO果個SUPPOSE係店員, 而唔係買家...
買家係PRO咁做鋪既咪比人LEAD住行囉...賣家賣野往往有時間去熟下自己件貨~
無人要求鋪入面所有貨佢都要熟, 店員唔識由衷地講聲唔好意思, 呢件貨無乜接觸真係唔熟, 客都無得怪人~
正如我賣槍, 除左交收時間地點之外, 其他野都係我LEAD住買家黎問答...因為對我賣果件野, 角色上我先係PRO, 個買家唔係~
UNLESS我真係預上一個好專業/好元老級既買家...不過呢D野三言兩語已經試得出...

槍街地鋪果班難聽講, 可能好多都以為自己好PRO, 但原來只係連普通店員應有既貨品知識都未有就抱住自己係PRO既心態...
問心講, 反而地獄果間我明知入面幾個都唔係熟貨, 但點解唔少人行返出黎都話佢SERVICE唔錯呢??

不過拉到咁遠也罷...CS唔好與是否黑店又唔係有太大關係~

我覺得做人同做生意都要進步嘅, 有啲services 以前冇, 唔代表依家唔可以有

甚麼慣咗冇services , 根本冇意思, 以客嘅角度有邊個唔想買包BB 彈都送到你出門囗

作為消費者, 個sales 黑面咪唔好去lo , 其實大路槍好多時間間都有,駛錢買野求開心, 因為少少事將玩槍呢件咁開心嘅事,搞到條氣頂住就無謂...
塑膠戰隊

Btw其實我好想知點解槍街d舖頭全部都要俾咗錢先試槍
試到有問題咁點?
PSN:cbt08196
XBOX LIVE:cbt08196

引用:
原帖由 cbt08196 於 2017-3-7 19:11 發表
Btw其實我好想知點解槍街d舖頭全部都要俾咗錢先試槍
試到有問題咁點?
試到有問題就換過把,唔係陣間有人話買,試完跟住又話唔買走左去

回覆 100# 的帖子

我覺得俾咗錢先試槍很合理,你一分鐘未俾錢分分鐘得個講字,又可能玩野試槍後打死狗講價,我成間鋪一時三刻不會馬上失蹤,但你路過是誰冇人知試壞左邊個賠.

都係個句
新手去E記最穩陣
之後慢慢去街鋪儲?經驗?

我主要去兩三間街鋪

小弟玩左咁耐都好少有黑面或受氣情況出現...

引用:
原帖由 Opica 於 7-3-2017 20:16 發表
都係個句
新手去E記最穩陣
之後慢慢去街鋪儲?經驗?

我主要去兩三間街鋪
我新手第一二間就係走入去D統X名X, 冇野wor.
沒知識可以學, 沒有常識就冇辦法了
群居終日,言不及義,
好行小慧,難矣哉!

發新話題