發新話題

[others] 極不愉快嘅打驚經驗

敢問上面話要拉要鎖(或會畀人告)果幾位師兄或版主,其實我出過台灣打幾次真係如上面師兄所講同櫃檯講聲後等AST CALL特警CHECK咗唔係真槍先可上機

另外,一定要用獨立GUN CASE而不能與其他行李放埋一齊,否則又係阻礙阿SIR時間要CHECK耐啲,但真係睇唔到有關OFFLOAD 或其他問題。

謝謝

3 個讚好! TOP

得字後面用其他同音字代替

同埋睇曬咁多post
從來無一位版主講過要拉要鎖

去返IF到先,唔講game場,完全唔知佢個FB做咩勁,成日share埋D唔關wargame事ge野

回覆 19# 的帖子

好多片睇

引用:
原帖由 m11.man 於 4-4-2017 07:25 發表

寄完倉d行李先過X光機wo師兄,照到有違禁品,應該係登機橋地勤會叫你,之後帶你落機底處理,帶定頭盔先,利申我未試過,聽人講咋
係你要喺counter講到明有氣槍
之後機場特警會帶你去check
當然唔會要你當眾拎出嚟啦
check完佢地會幫你寄埋倉
至於點過x ray我就唔知佢啦
不過我拎返行李ge時候係有海關seal sticker

呢個係我自身完全合法咁出入口ge經驗
係唔係全場焦點我真係唔係好care
我又唔係做咩犯法野

引用:
原帖由 ++朗++ 於 5-4-2017 14:08 發表

係你要喺counter講到明有氣槍
之後機場特警會帶你去check
當然唔會要你當眾拎出嚟啦
check完佢地會幫你寄埋倉
至於點過x ray我就唔知佢啦
不過我拎返行李ge時候係有海關seal sticker

呢個係 ...
原來有asu幫你寄倉咁好嫁

引用:
原帖由 davyto 於 4-4-2017 22:35 發表
敢問上面話要拉要鎖(或會畀人告)果幾位師兄或版主,其實我出過台灣打幾次真係如上面師兄所講同櫃檯講聲後等AST CALL特警CHECK咗唔係真槍先可上機

另外,一定要用獨立GUN CASE而不能與其他行李放埋一齊,否則 ...
邊有版主話要拉要鎖,只係咁岩講到無申報會發生既情況,就算申報咗做法都有分別

引用:
原帖由 m11.man 於 5-4-2017 14:33 發表

原來有asu幫你寄倉咁好嫁
又唔係ASU
因為check ge同時會有成村地勤喺度
佢地check完就會寄埋
以防你check完換件真鐡入去

引用:
原帖由 davyto 於 4-4-2017 22:35 發表

另外,一定要用獨立GUN CASE而不能與其他行李放埋一齊,否則 ...
唔該你消化一下我講乜先
我係話如果唔主動申報
香港唔同台灣,要求行李寄倉後要睇埋過機先走
香港呢邊你行李入面有咩問題就會開咪搵你
如果一直搵你唔到,就會到機口先見到
咁就睇下搵到你時仲有幾多時間喇,係有可能offload左先,唔可能等到最後一刻

如果check in時已講就梗係唔存在offload問題啦

我試過台灣check in counter 申報
Call完海關,再到航警
佢地拎左支g&g槍出黎舞,仲話好似呀邊個果支
最後以一句“我說不行就不行”唔比我寄倉
係響check in counter,成為全場焦點

引用:
原帖由 gtoray 於 5-4-2017 20:00 發表
除咗恭喜都唔知講咩好

引用:
原帖由 gtoray 於 5-4-2017 20:00 發表
最後支槍點?寄返香港?
別人笑我太瘋癲 我笑他人看不穿

引用:
請問係乜model,最後點算?
DIY : 紙上得來終覺淺, 絕知此事要躬身 !

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

咁最後你支槍如何呢。
我就會係佢地面前1開2整斷佢支槍,跟隨話比航警知。我都係唔要呢支垃圾煩請當廢物處理。謝謝
崇個人喜好。不喜唔好插。
引用:

發新話題