50 1234
發新話題

[others] Oakley si 鏡撞撞擊能力竟然比玩具廠的還差

Oakley si 鏡撞撞擊能力竟然比玩具廠的還差

同圍內朋友打game打1.5j以下我副oakley軍規鏡竟然被打裂了 之前副grander用左成年都無花無損,真係O曬

附件

24-4-2017 19:11

呢D鏡設計係防彈

係中bb彈定係撞到?

我隻ess ice都斷左隻角
應該係壓爛既

冇穿已經好成功,執返隻眼

中bb彈

Mil spec 只係標準,不代表打不花,撞不破!

Z87?
頭像超出 30 kb 上限
簽名超出 100 kb 上限

其實... 好似冇話過確實頂到BB 彈....無論是香港的2J,
或是外國的其他火力。
所以話... 一副鏡買番來,搵支1.99 J ( 或當地上限火力 ) 同一個位最少打3 槍..
呢個工序我是一定會做。
當年吉打,後來MARUI,還有試過3M 鏡都一律打唔穿打唔爛先會落場用。
至於呢隻牌子,身邊不少人追棒,自己倒沒試過用。
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

回覆 8# 的帖子

應該掂架
ANSI Z87用左咁耐都掂吖
IPSC AA Shooter
WA Magna R-Type lover

YouTube有片介紹oakley impact test,片中有防彈測試

你用緊個隻model係咪z87先?
不如影下個盒,睇下咩model,影下眼鏡臂内側黎睇下有冇Z87 marking...

頭像超出 30 kb 上限
簽名超出 100 kb 上限

副鏡出廠幾耐?用左幾耐?擺得耐會有影響
正常都建議用家需按年期更換鏡片

其實唔係Z87.1的話,你塊鏡片唔只裂咁簡單
Z87.1唔代表受衝擊唔會有事,不過係唔會粉碎

Military版都係SI系列,標榜耐撞擊達軍規

附件

24-4-2017 21:37

24-4-2017 21:37

50 1234
發新話題