發新話題

[others] Oakley si 鏡撞撞擊能力竟然比玩具廠的還差

Oakley si 鏡撞撞擊能力竟然比玩具廠的還差

同圍內朋友打game打1.5j以下我副oakley軍規鏡竟然被打裂了 之前副grander用左成年都無花無損,真係O曬

附件

24-4-2017 19:11

中bb彈

YouTube有片介紹oakley impact test,片中有防彈測試

Military版都係SI系列,標榜耐撞擊達軍規

附件

24-4-2017 21:37

24-4-2017 21:37

引用:
原帖由 MK~ 於 24-4-2017 21:30 發表
副鏡出廠幾耐?用左幾耐?擺得耐會有影響
正常都建議用家需按年期更換鏡片

其實唔係Z87.1的話,你塊鏡片唔只裂咁簡單
Z87.1唔代表受衝擊唔會有事,不過係唔會粉碎
2016-7-14出廠

引用:
原帖由 aa7894 於 24-4-2017 21:50 發表
有Z87就ok
師兄你果副係SI太陽眼鏡
唔係所有SI都食到BB彈的
買之前睇清楚
有這樣的事? 唔係所有SI鏡都有耐撞擊能力咩?

還以為軍規鏡都有防彈功能,原來還有分

其實我不在意損失,只是驚訝個效果不及預期,既然係我自己因不了解型號同規格而出現這樣結果這樣就無怨了

發新話題