51 1234
發新話題

[DIY] 山寨Beretta M92FS (Italy)

山寨Beretta M92FS (Italy)

一路想整LEON枝M9,而戲中是Italy版本
見WE 新版M9無刻字,細節位又幾好,決定用佢做base..

話說初初決定係廣華街做Marking,(都3個月前了)
facebook問左佢有開門,跟住就即刻上去諗住做Marking
點知上到去話開就有開,不過師傅唔係度,叫我聽日3點後再黎啦
唯有隔日3點再上去,不過竟然無開
咁心諗叫得我黎就係門口等下啦,點知等左1個半鐘都係無開..whatsapp facebook又無反應
十分傷心唯有番屋企研究下個Marking圖
因為話四張畫圖錢($150+$150+$150+$150)+深刻($170+$170+$170+$170)咁埋單成$1500,自已試下搞希望慳得就慳麻

慢慢對Italy版本字型
對左成4個鐘先畫好眼都花

咁已經有圖,可以直接去刻字店試下,我揀左紅磡果間

偷師XDDDD事先用膠紙貼好位置,現場造Marking時事便半功倍

好瘋狂,重複射左30次,
其實射到中途10次左右我問不如我比多1份錢,,射咁多次我有D唔好意思
姐姐話唔需要

補番黑油

跟住又番屋企畫多兩幅圖

前後$210搞掂哂
如自已有圖十分推薦紅磡刻字

待續
本帖最近評分記錄
  • gtoray 威望 +20 原創內容 29-4-2017 22:42
  • gtoray 金錢 +20 原創內容 29-4-2017 22:42

9 個讚好! TOP

d字都幾細緻 呢間係抵的 但要自己比圖

師兄好勁
可唔可以教教大家點自已畫圖同埋用咩software?
仲有紅墈邊間刻字咁平?
可PM嗎

引用:
原帖由 jn_jona 於 29-4-2017 00:53 發表
d字都幾細緻 呢間係抵的 但要自己比圖
話說第一次去時佢開唔倒個檔,姐姐話依句野有人刻過啦,我地有圖係度..一樣姐
我一睇張圖,心諗..我畫既字型,間距,大小都跟足...
後面就有個叔叔走過黎話,點同GA,人地專登自已畫圖玩依啲有要求ga麻,要一模一樣,點會立亂刻ga
我聽完個心感動到喊

太隔涉吾方便
DIY : 紙上得來終覺淺, 絕知此事要躬身 !

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

引用:
原帖由 johnwick2 於 29-4-2017 00:56 發表
師兄好勁
可唔可以教教大家點自已畫圖同埋用咩software?
仲有紅墈邊間刻字咁平?
可PM嗎
唔勁呀wick師兄,我果陣上網YOUTUBE睇教學跟住整ga炸
用Adobe Illustrator畫圖的
但我張圖係3,4個月前畫,就係畫過果1次.. 依家都唔係好記得D步驟
而刻字舖要求係向量圖同畫左勾線

類似係咁
而邊間鋪做,就咁google打紅墈刻字,已經會見倒了

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 29-4-2017 01:11 發表
太隔涉吾方便
蘇師傅好 膠紙定位大法無記錯係學你的

紅磡果間係幾好心機

可以PM地址资料嗎。。。Thank you so much!

Happy shooting!
超齡GAME友/適齡鎗人一個
工作:20年專業舞台EVENT LIVE SHOW 製作導演、監製,廣告、MTV、宣傳片(VIDEO及PHOTO)攝影製作人。

Good, 即刻靚仔哂
唔知師兄可否分享一下地址,感謝

引用:
原帖由 紗夢 於 29-4-2017 01:00 發表

話說第一次去時佢開唔倒個檔,姐姐話依句野有人刻過啦,我地有圖係度..一樣姐
我一睇張圖,心諗..我畫既字型,間距,大小都跟足...
後面就有個叔叔走過黎話,點同GA,人地專登自已畫圖玩依啲有要求ga麻,要 ...
好彩未心急射住,花左咁多心血緊係用自己個張安心D

好靚仔!
師兄可否Pm地址,thank you

刻字的確清晰,多謝分享。
有機會都想一試這間店家

引用:
原帖由 NCP013 於 29-4-2017 04:42 發表
紅磡果間係幾好心機
係呀,我係咁"大dd,細dd,呀~再大番小小..." 幾驚比人一巴二巴打
引用:
原帖由 gainax 於 29-4-2017 09:22 發表

好彩未心急射住,花左咁多心血緊係用自己個張安心D
我見果張圖d字形應該無揀過,就咁打句野就射落去
引用:
原帖由 RCman 於 29-4-2017 10:33 發表
刻字的確清晰,多謝分享。
有機會都想一試這間店家
依間d人幾好,多多要求都唔黑面 不過我都好有禮貌的

引用:
原帖由 T-800 於 29-4-2017 06:55 發表
可以PM地址资料嗎。。。Thank you so much!

Happy shooting!
引用:
原帖由 gainax 於 29-4-2017 09:16 發表
Good, 即刻靚仔哂
唔知師兄可否分享一下地址,感謝
引用:
原帖由 Ang123456 於 29-4-2017 09:23 發表
好靚仔!
師兄可否Pm地址,thank you
咁多位師兄已經PM了

51 1234
發新話題