發新話題

【四眼淫魔】姦劫案疑犯 秀茂坪警署內吊頸亡

都係黎句: 善有善報,惡有惡報,不是不報,時辰未到
享受期待  珍惜擁有.

應該最驚係條女 早兩日啲人姦 姦佢嗰個死咗 嚇撚到反高潮

生就累女事主,死就累警察。

引用:
原帖由 Dave 於 11-5-2017 15:22 發表

話口未完又有班智將跳出黎話疑點重重屈打成招啦....
甚麼樣的人民選出甚麼樣的議員,事實唔係重點,最緊要有得丟有得呃LIKE...

https://thestandnews.com/society ... B%E7%96%91%E7%8A%AF ...
one is innocent until proven guilty 基本法基石離架喎
市民及法律賦予警隊權力
疑犯係審訊前警署拘留室可以自鎰 對疑犯受害人都唔公平
議員傳媒甚至市民作為第四權都有權監察政府運作
死無對證何來事實 徐步高案件警方版本係咪就係真相?

1 個讚好! TOP

引用:
原帖由 sealsman 於 11-5-2017 20:23 發表

one is innocent until proven guilty 基本法基石離架喎
市民及法律賦予警隊權力
死無對證何來事實 徐步 ...
亦因為[人人]都[所謂]有權監察政府,
所以好多時[人人]都用既定立場、既定想法, 主觀地去監察政府運作.
盲反或盲撐政府都落入呢個範疇...

可能似某殺居多!

引用:
原帖由 rho837 於 11-5-2017 21:11 發表
可能似某殺居多!
到底是否謀殺?目前就不得知曉,不過我有位家人o既反應與你一樣。晚餐時間,我家舅父睇住呢編新聞報導,突然好鬼大聲講“謀殺”吖!

殺佢做乜,除非佢姦既係個調查員既女啦,咁就有可能
替天行道? On居...

引用:
原帖由 sealsman 於 11-5-2017 20:23 發表

市民及法律賦予警隊權力
死無對證何來事實 徐步 ...
監察?如果發生了任何事,跳出來發出主觀幻想或感想再要求交待就叫監察,那就是監察了。
這種行動直至甚麼時候? 就是到沒人再比LIKE 之時即停止。
之前香港每件「大事」都是這樣結束的。
正如FB 時代,看完標題比個LIKE 或DISLIKE 之後FORWARD,就已經是關心社會了,多關心社會才不會做港豬

原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

一日未判,一日都唔可以話疑犯有罪,這是一種社會共識!和某地區的未判就假定有罪完全不同。何況警察那邊還會調查下去。如果呈堂証供和當時人可以確定死的就是犯案人,法官就會正式裁定這個疑犯有罪。
所以現在說什麼假設性說話也沒有用。
但是假如這些證據完全是指向這個已經死了的人,而裁定有罪,也都沒有用。因為法律還未制裁了他,他就先自裁了......對受害人來說究竟接不接受這樣的結局才是一個問題。
究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 48191 於 11-5-2017 23:35 發表
一日未判,一日都唔可以話疑犯有罪,這是一種社會共識!和某地區的未判就假定有罪完全不同。何況警察那邊還會調查下去。如果呈堂証供和當時人可以確定死的就是犯案人,法官就會正式裁定這個疑犯有罪。
所以現在說什 ...
錯曬
無罪推定原則係法例,唔係共識

人死左,案就基本完左
警察繼續調查既方向只係進一步完整所有證據
但唔會拎上法庭告個死人
亦唔有法庭確認死者有罪定無罪呢回事

呢單嘢,正應驗佛家所說:「天理循環,報應不爽」之說。但是,個女受害人真係無辜。
後面大業街就係交通部,而觀塘道地鐵站有更簿....整定走唔甩....
引用:
原帖由 gtoray 於 12-5-2017 01:51 發表

錯曬
人死左,案就基本完左
警察繼續調查既方向只係進一步完整所有證據
但唔會拎上法庭告個死人
亦唔有法庭確認死者有罪定無罪呢回事
究竟世界上還有神嗎?

認人手續都未做, 點講都只係疑犯.
一個疑犯死左就想close case, 其實都幾兒戲.

引用:
原帖由 pbay 於 12-5-2017 10:18 發表
認人手續都未做, 點講都只係疑犯.
一個疑犯死左就想close case, 其實都幾兒戲.
疑犯死後應該會有死因調查

原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

回覆 2# 的帖子

是旦有隻襪都可以絞死人>>>>警訊都介紹過,入臭格之前,疑犯的個人物品,仲有衣飾上可以用來自殺的物品,(例如襪)另外,皮帶、鞋帶、風褸衛衣條索帶、眼鏡……總之一切可能用來逃走、傷害他人、自殺的物品,都會被警員收起保管。

發新話題