發新話題

【四眼淫魔】姦劫案疑犯 秀茂坪警署內吊頸亡

退1萬步,其實傳媒一直無拍攝到受害人相片
會唔會呢個人根本從未存在過?

曲線既野唔講,我講返直線
而加死者係疑犯,未係/或者根本唔係罪犯,點解女仔比人侵犯就好可憐唔可以質疑,死者未認人未驗 DNA 就要認定佢一定係十惡不赦?

https://hk.news.yahoo.com/失物未尋回-警續查劫案-222110917.html

話佢抵死既師兄都係有個隱含既條件就係佢係真正犯案者。 如果唔係,我估冇人會覺得佢應該死掛 ?又唔係同佢有仇。
香港始終唔係大陸,就算個疑犯死咗警察都唔會甘樣就停止調查,加上呢單野甘多人及著,冇也可能求其了事。
拉錯人其實唔奇。警察拉人只需要有足夠表面證據,落 charge 時先至需要全面同確鑿既證據。如果我理解無錯,呢單野仲未去到落 charge 既階段,唔可以話警察老屈個條友。

我見到最荒謬係,成件事以公開/傳媒報出黎既資料係完全不合邏輯
淨係講條 lan 線,吊得頸都成米長,lan 線仲要有個扣,警方話條線係出自一部有用緊既電腦,大家可以試下鎖住雙手換條 lan 線要幾耐,然後卷埋塞入褲袋有幾大舊
而加警方拉人都係因為死者喺案件發生後第2 日先拎受害人張卡禁錢食卡比cam影到,除左卡之外乜野相關野都冇,水樽直頭冇再提,但周圍 fb 又好yahoo 又好都認定左呢個人係強姦犯,死左抵死 la 害人害物,我就係睇唔過眼呢樣野

同埋都介紹返,小弟三字頭已婚準備同想生個女

引用:
原帖由 no-name 於 13-5-2017 01:37 發表
我見到最荒謬係,成件事以公開/傳媒報出黎既資料係完全不合邏輯
淨係講條 lan 線,吊得頸都成米長,lan 線仲要有個扣,警方話條線係出自一部有用緊既電腦,大家可以試下鎖住雙手換條 lan 線要幾耐,然後卷埋塞入褲袋有幾大舊
而加警方拉人都係因為死者喺案件發生後第2 日先拎受害人張卡禁錢食卡比cam影到,除左卡之外乜野相關野都冇,水樽直頭冇再提,但周圍 fb 又好yahoo 又好都認定左呢個人係強姦犯,死左抵死 la 害人害物,我就係睇唔過眼呢樣野
我屋企都有幾條 LAN線,有條個扣用幾下就斷咗,有條個扣冇左彈力, 細力一扯就甩
疑犯係羈留室入面雙手係全程被鎖住 ?我冇見過有關報導,可能我睇漏左。
LAN 線卷埋塞入褲袋好大舊 ?係,但可以攝係褲頭,或者纏係腰,用上衫遮掩唔難
所以我完全睇唔到點樣“完全不合邏輯”。
大家都唔知事實係點,都係吹水,有唔同意見好正常, 難以理解點解師兄咁“睇唔過眼”。

信就信,唔信就比埋片你睇都係無真相

以前我個親戚係高級警務人員! 他未過身前都講過一些內人尋味(迷)事情在警局內發生.......

他笑一笑講句! 呢個世界冇鬼係唔死得人!

小弟覺得,信就應該信現有証據佢只係疑犯,而唔係腦補証據幻想佢係罪犯

成單野既巧合會唔會太多,又講返條 lan 線,今日又改左話唔係押送緊時偷,係入左臭格之後伸手抆... 咁真係要 2 邊頭都爛,偷完幾粒鐘又冇人用,仲要冇人睇到。入臭格前搜身搜到連女性胸圍都要除(by楊岳橋),但又比條lan線佢隨手可得,確認得又冇話唔信既,但仲係覺得好迷離啫

引用:
原帖由 walther 於 13-5-2017 10:17 發表

我屋企都有幾條 LAN線,有條個扣用幾下就斷咗,有條個扣冇左彈力, 細力一扯就甩
疑犯係羈留室入面雙手係全程被鎖住 ?我冇見過有關報導,可能我睇漏左。
LAN 線卷埋塞入褲袋好大舊 ?係,但可以 ...
師兄我睇唔過眼係一堆人跳出黎只係話抵死抵死抵死抵死,但佢只係疑犯都未確定到係咁佢做,仲要人都死埋
如果確定到咁我就會覺得佢抵死了

引用:
原帖由 no-name 於 13-5-2017 11:29 發表

師兄我睇唔過眼係一堆人跳出黎只係話抵死抵死抵死抵死,但佢只係疑犯都未確定到係咁佢做,仲要人都死埋
如果確定到咁我就會覺得佢抵死了
香港地依家
睇人仆街最開心

呢類案我真係冇興趣知佢發生什麼事!

我只係覺得七警唔底!

引用:
原帖由 rho837 於 13-5-2017 10:37 發表
以前我個親戚係高級警務人員! 他未過身前都講過一些內人尋味(迷)事情在警局內發生.......

他笑一笑講句! 呢個世界冇鬼係唔死得人!
同意,我家父親曾經懷疑公司內部某員工,將部分員工及其家屬o既個人資料賣畀唔知嘜鬼公司做推銷用。

至於此事是否有鬼?可以話係難以得知。

其實我仍然覺得係重重陰謀 因為條友被捕後仲有思考空間去計畫撻lan線
如果係一個犯左事而被揭發的狀態 行動通常只係會簡單直覺式既方式去自殺
如果疑犯48歲 而事主報稱對方約30 中等身材 48-30=...請問疑犯會不會有家人
然後雖然一般lan線黎講一扯就甩 除非好似機場控制塔咁用COM頭
不過如果只有約2呎長 條線應該似插牆駁電腦 我估唔會係路由器駁電腦就咁放係台度
咁落口供部電腦斷左線仲可以掩人耳目 特工身手

女事主同賊獨處五小時,聲稱犯人要求聽心事,聽完強姦,姦完話想做朋友。。。毒男?!

女事主說法都可疑。但無進一步詳情,吾知。

打劫同禁錢者(銷贓)是否同一人?

消防龍頭損壞後,轉倉前竟無搜身?

個個都有古惑。。。。所以要警方調查
DIY : 紙上得來終覺淺, 絕知此事要躬身 !

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

發新話題