發新話題

[認真] 城大生為500元帶仿真槍過境 深圳法院判囚7年

城大生為500元帶仿真槍過境 深圳法院判囚7年

城大生為500元帶仿真槍過境 深圳法院判囚7年
(七年!真慘!咁就一世……)

https://news.mingpao.com/ins/ins ... 00001/1495004020837

應該係內地生

所以呢,阿媽教落,過關千祈唔好幫人拎行李。

引用:
原帖由 bennytsang16 於 17-5-2017 15:55 發表
唔好話拎行李 人地叫你幫佢講住d野都唔好制啦
點知入面係咪白粉 或者一陣返黎話入面唔見左一千蚊

引用:
原帖由 bennytsang16 於 17-5-2017 15:55 發表
有錢收就係幫人打工啦
唔知自己運乜就係

"小霍的二審辯護律師但曦接受記者采訪時認為,
一審法院對事實認定錯誤,
小霍確不知情其走私物品為槍支,
其僅有走私電子產品的故意。"

引用:
原帖由 loveless 於 2017-5-17 17:26 發表
"小霍的二審辯護律師但曦接受記者采訪時認為,
一審法院對事實認定錯誤,
小霍確不知情其走私物品為槍支,
其僅有走私電子產品的故意。"
走粉果班都係o甘講o架

引用:
原帖由 Ben_9413 於 17-5-2017 17:31 發表

走粉果班都係o甘講o架
響美國係有機會打得甩的
真係走粉

行李少咗嘢唔緊要。。。。 最怕係多咗嘢

講啲我諗係"啩 "帶有不確定意思字眼,咪就有機會脫罪。
---
香港得,大陸就唔知得唔得。

http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/ ... 0216_00822_001.html

少少常識都無

前排去一家友善的槍店睇槍,睇槍時店員就開始sell,sellsell下就話,大陸依家人大傾緊修法,遲D可以玩番槍...

故事完
DIY : 紙上得來終覺淺, 絕知此事要躬身 !

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 17-5-2017 19:19 發表
前排去一家友善的槍店睇槍,睇槍時店員就開始sell,sellsell下就話,大陸依家人大傾緊修法,遲D可以玩番槍...

故事完
應該只係修玩具槍還玩具槍判 真鐵還真鐵判姐...
大陸人好似搞左種啫喱彈槍出黎玩

抵乜死。
究竟世界上還有神嗎?

發新話題