發新話題

ISIS 攻陷菲律賓馬拉維市

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 12-6-2017 20:53 發表
[quote]原帖由 rho837 於 12-6-2017 15:59 發表
以前我有個外國同學三兄弟都係SPECIAL FORCE! 他說二佬(SAS)派左去賓島四年! 做什麼行動? 主力

有興趣就看看吧 ...
一帶一露神威啊~

引用:
原帖由 Hamlet 於 12-6-2017 04:49 發表
10號有消息指菲律賓軍方繞過杜特爾特總統直接向美軍求援,美軍隨即抵達,杜特爾特回應自己無邀請過美軍協助,呢個總統既威信真係……

http ...
點解睇d相覺得佢似90年代美軍

引用:
原帖由 m11.man 於 13-6-2017 00:07 發表

點解睇d相覺得佢似90年代美軍
遲下會似PLA

引用:
原帖由 gtoray 於 13-6-2017 00:32 發表

遲下會似PLA
杜總統無俾班軍佬政變趕走嗰下先算

戰事導致當地棺材儲備用完,緊急調運

警察部隊

美佬既P-3C

右邊個男人已經陣亡

其實城巷戰用迷彩好似仲顯眼左
唔好話沙特 ISIS只計賣黑市油去土耳其都已經夠晒肥仔
IPSC AA Shooter
WA Magna R-Type lover

結果係賓賓大部份仲用緊美式裝備 無美方支援
我相信佢地連子彈都唔夠 美軍習慣灑子彈搞空中轟炸
而菲軍射擊術點睇都好唔過美軍

打o下打o下死o左百幾人

打大從俄佬入口武器o羅

呢班IS離奇地精鋭,正規軍咁多人圍住打咁耐仲未處理到
DIY : 紙上得來終覺淺, 絕知此事要躬身 !

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

引用:
原帖由 gtoray 於 13-6-2017 00:32 發表

遲下會似PLA
咁玩PLA既師兄有福了,可以去菲律賓買裝備

引用:
原帖由 0o0p 於 14-6-2017 01:30 發表
結果係賓賓大部份仲用緊美式裝備 無美方支援
我相信佢地連子彈都唔夠 美軍習慣灑子彈搞空中轟炸
而菲軍射擊術點睇都好唔過美軍
我又唔覺得會子彈唔夠wo,係當地子彈唔值錢,香港食餐老麥夠係個度買成百飛子彈

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 14-6-2017 07:56 發表
你夠膽去就知點解仲未處理到,就好似美軍又飛機又大炮炸咗咁耐都未搞掂啦
小弟經常去菲律賓做野,對佢既了解,我覺得d屋雖然矮但幾密下,又多橫街小路,再加上當地除左IS仲有好多民兵組織,仲有當地既居民好多都有槍,又多兵工廠,咁複雜既環境,又唔可以大規模空襲,單靠地面部隊,有排都清唔到場,以上都係小弟吹水,不喜任插

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 14-6-2017 07:56 發表
你睇返當年馬尼拉人質事件就知道賓仔做事方式啦

發新話題