發新話題

[KSC] KSC M9A3 銳意製作中

引用:
原帖由 sealsman 於 21-7-2017 21:28 發表

美國陸軍為尋求新一代手槍以取代原來已服役超過70年之M1911 .45口徑手槍,於1984年開始對來自世界各地8家廠商所提供之30支手槍進行測試,當年8月結果出爐,由Beretta 92FS及SIG P226勝出,但最後招標時92FS以低於SIG P226 約1美元的價格獲得合約。訂單數量為321,260支,並賦予編號為M9。

其實不知道的是,其中還有隱情。P226的報價包括備用彈匣和清潔套裝,而貝雷塔92F的報價只有一支空槍,表面上看買一支P226的錢可以買兩支貝雷塔92F,其實,如果算空槍的話,P226還要更便宜。雞賊的義大利人就是這樣贏得了XM9的合同。
92FS = 1 USD
P226 = 2 USD ?

1 個讚好! TOP

當現今流行「Polymer lower」嘅時候,竟然「復古」玩「Metal Frame」,可想而知「某廠」不思進取。
究竟世界上還有神嗎?

No offense, but what's the point of making such an obsolete gun in 2017?

引用:
原帖由 JBL 於 21-7-2017 17:25 發表

我有Fan係槍會成日打,佢話19彈道好散非常唔準係垃圾,
92則又準又唔Jam彈好到不得了,講完又講。
又係你隻吹水怪
咩咩有FD打開槍會
咩咩FD打過真槍
咩咩FD話咩咩好正好準
咩咩FD打過GLOCK覺得好垃圾

你到底自己打過GLOCK 19未?

人地veteran navy seal 50 yards 打晒入A ZONE
100 yards 都仲打到上靶
https://www.youtube.com/watch?v=p4ioCWVehtg
你真係當人地navy seal搵sidearm個時冇做過任何評估?
Navy Seal 會用支垃圾? 香港 SDU G4 又係用垃圾?
唔好笑大人地個口啦
上次仲係到吹女火金 M4 GBB好勁好勁
神奇彈匣係冬天又有幾神奇
繼續吹落去啦

引用:
原帖由 JBL 於 25-7-2017 19:55 發表

唔信無計,我會繼續吹落去的,多謝回覆。
岩呀
肯認自己係吹
起碼仲分得清自己講緊真定假
咪吹太大第日連自己都難分真與假啦
等陣搞到自己精神分裂就唔好啦
為你好咋
引用:
原帖由 chnzwh 於 25-7-2017 18:57 發表
No offense, but what's the point of making such an obsolete gun in 2017?
咁玩具仲出revolver黎做咩?
咁仲出Thompson黎做咩?
仲出二戰槍黎做咩?
多d款玩點都好事黎既

只係代表佢用果支可能有問題, 或者耐左有損耗
如果只係打過一支唔屬於自己既glock同M9就係專家評審
咁呢度應該有好多.....

引用:
原帖由 JBL 於 2017-7-25 20:42 發表

巴打,唔好咁勞氣,其實香港有fan係槍會打過19同92有幾奇姐,話支19同92乜乜物物唔準係佢早牌用whatsapp同我講既,我無份打呀,佢仲有埋試打片,佢講我咪聽囉!點知咁多姐,唔準可能係佢槍法水皮呢,但我fan話唔想見光, ...
平心而論,彈殼ejection path o吾穩定同 清潔維修同彈藥係好有關係, 而且話g19成日jam彈, 有D匪夷所思, (好可能係未慣支槍limp wristing), o係無其他觀察之下o甘樣一碌竹o黎係有D 武斷同o吾公平

不過如果只係引述朋友結論, 咁的而且確係主觀o野, 追住o黎拗無意思

Ps.  Shane Coley, KC o尼D冠軍槍手都 team Glock, 支槍肯定有一定水準

引用:
原帖由 JBL 於 2017-7-25 22:29 發表

小弟由頭到尾都只係引述朋友結論,無加過任何主觀意見落去,亦無針對任何槍款既意思,純同各師兄聊天而矣,post我同fan既對話出黎只想証明小弟無老作.......
同你個friend講o下 下次玩glock不妨hold實D, polymer frame 無 92 metal 下身o甘重, 靠番槍手食番多D recoil 會好好多

講番M9, e荷悲o尼排做折, 我手痕入o左支超抵玩 92 A1 tactical AEP

金屬士拉, 用o黎做實驗殺肉都抵

引用:
原帖由 JBL 於 25-7-2017 22:29 發表

小弟由頭到尾都只係引述朋友結論,無加過任何主觀意見落去,亦無針對任何槍款既意思,純同各師兄聊天而矣,post我同fan既對話出黎只想証明小弟無老作.......
只係覺得你朋友既所謂結論不值一提
所以你亦唔需要證明

如果你朋友係sdu或者asu又唔同講法

引用:
原帖由 chnzwh 於 2017-7-25 18:57 發表
No offense, where there is demand, there comes supply, so its up to the market to say whether its obsolete or not

發新話題