16 12
發新話題

[VFC] VFC M27 IAR GBBR 如何?

VFC M27 IAR GBBR 如何?

最近見到有槍舖返了 VFC M27 IAR GBBR,心郁郁想買呢枝USMC計劃採用的步槍。
所以想請教各位師兄心得,枝槍的操作可靠性、力、射速、彈速、準繩度如何?連槍盒要賣3.5K,買吾買得過?

纯粹是個人喜好 是一枝加長416
我本人就喜歡並已入手 如用新的 V Mag 後座及力度會大些

可較力,有高速buffer
換左tnt hopup + 16"管後用0.36g bb
單發時一般40米沒有問題,再後些約60米可打中身體。
連發的話可以約20米有A4 size grouping。再遠D打burst 約30米都ok ge...
Vmag又較輕可帶7、8隻匣
因為射頻也不錯所以我主要是在後排cover隊友(有時順便執下對方)
不過之後換左槍所以冇用一段時間了。唯一不足之處是買唔到靚仔而又造工冇大問題的Acog(copy)。。。

最大問題係冇copy ta11sdo-cp
裝咩鏡都好怪

呢個款只此一家鐘意既話無得簡,至於港台野無論氣定電都係老土果句,執完會更好,原裝表現要求唔高既話以v記新版可以接受, 要落場挑剔既多數係準度方面可能要落補品或調整一番先有好表現, 3.5k個人覺有d貴只係416加長版送個箱,Mk12多野跟又靚都唔洗呢個價,有九折還可接受既。。

引用:
原帖由 jn_jona 於 28-7-2017 01:47 發表
最大問題係冇copy ta11sdo-cp
裝咩鏡都好怪
直頭唔用鏡好過配搭唔啱feel

引用:
原帖由 gainax 於 28-7-2017 01:57 發表

最近有見過裝exps3 + g33
但好似係marine sf黎
最襯都係ta11sdo v記槍有樣最殘念既野係冇鏡用
希望佢有日會同光學廠合作 做全套啦
好似gg枝1903a4同方仗枝aug咁

引用:
原帖由 jn_jona 於 28-7-2017 10:39 發表

最近有見過裝exps3 + g33
但好似係marine sf黎
最襯都係ta11sdo v記槍有樣最殘念既野係冇鏡用
希望佢有日會同光學廠合作 做全套啦
好似gg枝1903a4同方仗枝aug咁
唔係差支鏡的話...我屋企應該已經有支M27了

遲D支G28又係啦...好似話有限量唔知幾多套跟埋支鏡

咁買唔到限量版0個D一係買真品...冇錢買真品又冇COPY的話又可以慳返筆

引用:
原帖由 gainax 於 28-7-2017 01:57 發表

但以現代槍黎講...唔夾返支鏡上去又真係太DRY了

鏡呢……打算去槍街配枝 copy ACOG TA11-RMR 似似地樣就算了。只係八百幾蚊。

引用:
原帖由 Kwind 於 28-7-2017 15:25 發表

唔係差支鏡的話...我屋企應該已經有支M27了

遲D支G28又係啦...好似話有限量唔知幾多套跟埋支鏡

咁買唔到限量版0個D一係買真品...冇錢買真品又冇COPY的話又可以慳返筆
真的嗎?有埋枝鏡
咁即係會出枝鏡啦
V記限量得啖笑 vfc m40a5個package,Benghazi 417都話限量
結果係有貨的 只係比較少

引用:
原帖由 bennytsang16 於 28-7-2017 16:00 發表
鏡呢……打算去槍街配枝 copy ACOG TA11-RMR 似似地樣就算了。只係八百幾蚊。

Gp ta11停產了

回覆 7# 的帖子

呢支用ta11sdo-cp太深入民心用其他變左唔襯
好多潮槍靚靚外表但爭緊支高仿copy鏡感覺美中不足, 但又無可能支支槍買支咁貴珍鏡裝配  如是v既高仿能力出埋鏡一套賣咁實無得頂

回覆 9# 的帖子

其實美軍有冇落過其他倍鏡如普通acogta31 or ta11 有既裝去都ok

引用:
原帖由 gainax 於 28-7-2017 20:14 發表
呢支用ta11sdo-cp太深入民心用其他變左唔襯
好多潮槍靚靚外表但爭緊支高仿copy鏡感覺美中不足, 但又無可能支支槍買支咁貴珍鏡裝配  如是v既高仿能力出埋鏡一套賣咁實無得頂
暫時我覺得做鏡比較有heart又上左水既公司只有a1a
其實唔介意佢貴 只要vfc肯整 又頂到下gbb
好似gg同方仗咁
如果1903a4冇左枝鏡都幾過癮 點搵枝仿鏡

16 12
發新話題