發新話題

澳洲以威脅國家安全為由 封殺中國品牌手機

回覆 88# 的帖子

有人就係鍾意以偏概全而唔去睇整體趨勢,越來越好都可以當成就黎死個隻

引用:
原帖由 yuen95 於 6-3-2018 16:42 發表
有人就係鍾意以偏概全而唔去睇整體趨勢,越來越好都可以當成就黎死個隻

引用:
原帖由 yuen95 於 6-3-2018 16:42 發表
當一個人覺得自己有病就黎死時,什麼名醫配什麼名藥都醫佢唔到,事關「佢相信了」。

如果一個政府真係莫不關心人民 、環境,
我們又何來會見到污染的數據、警示?
中國唔係理想既烏托邦,
N 甘多人口, N甘多機會, 自不然N甘多人會帶有私心,
進化成長, 全部都一條漫長既路.

大躍進年代盲目報大數, 係一種扭曲的人性.
文化大革命亂Q甘黎, 又係一種扭曲的人性.
現在見到既一種盲反, 日日打住神聖旗號,
但提出既往往唔係方案, 而係鼓吹仇恨,
又何來唔係一種扭曲的人性.

引用:
原帖由 新手一隻 於 6-3-2018 17:00 發表

貼圖都搵張好啲的,貼張又綠又矇想點。
幫各位師兄弟考考眼力,睇下洗咪配眼鏡或者驗色盲。
畢竟生理近視尚可用眼鏡補足,怕就怕在連心理都近視。

我鍾意天滅中共.
明明自己想要,
自己又唔押上自己命運去做,
硬係滿天神佛想笨人出手.
21世紀仲要靠個天去洗牌,
真係神佛都寧願去玩PS 4...

引用:
原帖由 LCH925 於 2018-3-6 16:15 發表

1樓是借還書處和大堂,還有個沒什麼賣的中華書局。
說起來中華書局也沒落了,現在居然沒有點校本史書出售。
一樓主要仲有間 調理法蘭西cafe, 飲個奶茶食個西撻

環境方面o麻, 非洲大陸 亞瑪遜森林, 不管人資物資, 也是被"帝國"巧取豪奪盡了罷

都是一句, 資本累積誰也不比誰高尚

中國係我人生谷底時幫我渡過難關! 第一次北上到廣洲唱K! 第一次结識一個女子, 她毫無疑間就跟我上酒店房, 任由我在她身體上作出不同主意! 當男人有方法减壓! 以後工作順利至有今天成就! 中國萬歲!

引用:
原帖由 JBL 於 6-3-2018 17:00 發表

諗起果本乜鬼2o××中國崩潰論,2O0幾開始寫,之後年年中國崩潰寫到201幾到今年唔知仲出唔出,令不知幾多正義人仕年年空歡喜一場,真係頂佢個肺吖.......!
呢套系列我非常鐘意,十分勵志。
事實證明這個開局一張嘴的人到今時今日都生存到,我對自己未來簡直充滿信心。

引用:
原帖由 rho837 於 6-3-2018 18:33 發表
中國係我人生谷底時幫我渡過難關! 第一次北上到廣洲唱K! 第一次结識一個女子, 她毫無疑間就跟我上酒店房, 任由我在她身體上作出不同主意! 當男人有方法減壓! 以後工作順利至有今天成就! 中國萬歲!
下流!賤格!

又食字
引用:
原帖由 rho837 於 6-3-2018 18:33 發表
中國係我人生谷底時幫我渡過難關! 第一次北上到廣洲唱K! 第一次结識一個女子, 她毫無疑間就跟我上酒店房.....
有冇記得用支腐簿比錢?

引用:
原帖由 Epxaiual 於 6-3-2018 20:21 發表
有冇記得用支腐簿比錢?
佢係收錢o個個呀

當年七舊水! 我比千五佢! 她開心到! 難忘!

發新話題