發新話題

最佳游泳城市排名 港全球第4

最佳游泳城市排名 港全球第4

https://hk.video.appledaily.com/ ... 13654192.1426506082

【本報訊】夏日炎炎,最好是到沙灘暢泳。CNN旅遊作家Joe Minihane發文,列全球12個最佳游泳的城市,香港排第四,排名高過澳洲悉尼及巴西里約熱內盧。文章稱讚淺水灣泳灘的海浪比較珉和,是適合輕鬆暢泳的地點;石澳泳灘則有令人驚嘆的風景。

CNN自從俾上到位嘅TRUMP TRUMP "X"完後终于講翻啲真説話!

香港D水有外國咁靚咁乾淨嗎 ?

引用:
原帖由 pbay 於 30-5-2018 17:32 發表
香港D水有外國咁靚咁乾淨嗎 ?
如果同澳洲大城市比較就一定冇得比較! 人地大部分海灘都係水清沙幼!

香港d沙灘如果水流啱都可以幾清水架

西貢果面D灘重正!
有次同D老外行山 , 經咸田同大浪灣 , 佢地話估吾到香港有咁靚既 Landscape scenery.
忍吾住除衫跳海游泳 , 之後每次黎hk都要約去西貢行山.

咁都有第4。。。。?唔知乜嘢標準?

Happy shooting!
超齡GAME友/適齡鎗人一個
工作:20年專業舞台EVENT LIVE SHOW 製作導演、監製,廣告、MTV、宣傳片(VIDEO及PHOTO)攝影製作人。

引用:
原帖由 hang2 於 30-5-2018 19:46 發表
西貢果面D灘重正!
有次同D老外行山 , 經咸田同大浪灣 , 佢地話估吾到香港有咁靚既 Landscape scenery.
忍吾住除衫跳海游泳 , 之後每次黎hk都要約去西貢行山.
西貢四灣就梗係正啦
如果係拎佢地做標準,我覺得拎第四一d都唔過份

淺水灣正啊,假期去玩水玩陽光+欣賞美麗的事物
學識 素養 價值觀

勞心者治人
勞力者治於人
治於人者食人
治人者食於人
天下之通義也

引用:
原帖由 gtoray 於 30-5-2018 19:12 發表
香港d沙灘如果水流啱都可以幾清水架
係呀! 幾年前走去西貢潛過一次水! 水好清! 重見到大墨魚! 不過石灘邊有好多寫簡體字膠袋垃圾! 十成十大陸漂浮過來!

[quote]原帖由 rho837 於 31-5-2018 00:46 發表

係呀! 幾年前走去西貢潛過一次水! 水好清! 重見到大墨魚! 不過石灘邊有好多寫簡體字膠袋垃圾! 十成十大陸漂浮過來! [

附件

31-5-2018 01:11

31-5-2018 01:11

西貢坐船去山卡啦地方的水係好清
但如果用屯門黃金海岸來比... 早上潮退尚可,中午漲水果陣勁多浮游物非常肉酸。
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

淺水灣,我都話..正正正.. 可以享受陽光與海灘,
又多國際波睇. Thx for sharing.

引用:
原帖由 gtoray 於 30-5-2018 20:49 發表

西貢四灣就梗係正啦
如果係拎佢地做標準,我覺得拎第四一d都唔過份
大浪西, 咸田灣又真係幾正既, 如果唔係咁多大陸人露營開P的話....

發新話題