發新話題

[Marui] Glock 19 Gen 3 (10 月 25 日發售)

希望到時有齊牌子既師兄會出POST對比下 馬記 ,KJ ,WE ,VFC V1 ,VFC V2 既BLOWBACK

睇下15MM飛機BLOWBACK係咪真係正好多

引用:
原帖由 no-name 於 12-10-2018 09:59 發表

其實 09 年打後既新槍 (唔計炒冷飯系列),即係由 FN57 開始就已經係用 15mm 飛機
所以馬記十年黎都係話乜乜大口徑飛機,其實根本全部新開模既槍都係...
係近年其他廠先開始鬥大,而又真係有大過馬記~

睇評 ...
馬記D手槍如果計FN57打後0個D...我只買過一把USP COMPACT...如果似USP COMPACT的話又真係正喎...不過我支USP COMPACT買返黎擺左年幾見冇廠出下身就賣左了

引用:
原帖由 BLSK 於 25-10-2018 19:52 發表
出左拆槍片 唔知幾錢呢

https://www.youtube.com/watch?v=9kJhhW0-bcs
個新HOPUP座個跌管好似唔錯...條外管明顯斜好多...應該冇咁易JAM SLIDE喇掛

引用:
原帖由 媽屎 於 26-10-2018 01:04 發表
KSC G19順好多,真係衰在冇咩補品
其實VFC點分V1同V2?
不過馬記出得都係會買架喇
V1 V2 最簡單分別係下身HAMMER HOUSING V1會有連發SEAR...V2 就取消左連發SEAR

詳細就飛機座...飛機...中身...HOPUP座係改過唔同的

引用:
原帖由 BLSK 於 24-12-2018 19:32 發表
岩岩fb見到,想問下係內管加彈弓係咪會方便跌管?
用係17到得唔得?
冇買到套鋼SLIDE...但都去左佢地FB睇

照睇條內管彈弓唔係用黎跌管用...似係用黎等HOP-UP座準確扣落個凹位度迫住佢...

因為佢改左個設計...下面穿左窿...如果扣得唔準確...條外管會向上拋...有機會攪到JAM外管

引用:
原帖由 ayaka 於 8-4-2019 14:17 發表
買左條專業手臂TM G19用有牙外管來試試
發現外管同螺牙接頭的內徑都係超大
完全無定管作用, 上左槍之後內管係向下
裝TRACER/ SILENCER隨時內爆...
睇黎要自己圈膠紙/開坑套膠圈定返條管先掂

發新話題