發新話題

[VFC] 入手鋼滑套奇遇

“再加上,你要講既不如講下兩個牌子都做少左既槍管刻字好過啦”
兩個都直抄原裝數,沒有留意到原廠chamber前方位置係縮了落滑架下面,沒有升上來封好一個跳殼窗

除非有講明,如果唔係根本唔應該拎出來賣

做香港玩家真係好慘,實体店好多services 已經無...網店有d 都係垃圾,除左 RW 同某d 細檔比較好,深表同情
塑膠戰隊

引用:
原帖由 vgrdragon1 於 5-3-2020 01:39 發表

真槍SIG做法Chassis、滑架、槍管都應該有同一組序號。
似乎M17唔係,睇左外國D真槍相,只有chassis 有序號
滑架同槍管係另一組所有都槍一樣既號碼,姐係左邊個堆

引用:
原帖由 NCP013 於 5-3-2020 02:25 發表
“再加上,你要講既不如講下兩個牌子都做少左既槍管刻字好過啦”
兩個都直抄原裝數,沒有留意到原廠chamber前方位置係縮了落滑架下面,沒有升上來封好一個跳殼窗
其實支玩具幾乎無做到跌管呢個功能,你慢慢拉條滑架就會見條管只係跌咗好小。
個幅度同真嘅完全無得比,點解無做就要問vfc 。不過玩具如果要跌得多既係有機會影響到條滑架行得順唔順。
如果要做返個跌管功能既就要成份管改過D數,咁做既就要嘥時間試,同照抄用嘅時間爭好遠。有幾多間廠會咁做啊
所以佢條slide頂就偷咗位比條管凸高既位過。

在其他地方有見樓主貼出與店舖對話內容,內容中有提過價錢牌上有”輕次”標示,不過可能標示太細或唔清楚引至呢個情況,如果揸正咁講,店係有寫,錯唔曬,錯只錯在無出聲再提醒
別人笑我太瘋癲 我笑他人看不穿

其實有幾 "次" 呢?如果淺少少小弟唔介意 8 折同樓主收左佢 ga~ 我係落場用花左都冇所謂 (講堅 )

回覆 35# 的帖子

其實當時係完全睇唔到’輕次‘二字! 就算有都應該輕輕嗰啲客講聲,因為過客係兩條唔同牌子嘅做對比!
再講佢就係將直播撈埋其他啲正貨一齊賣,而且我記得佢哋係喺櫃堶攞條新嘅出嚟!

[quote]原帖由 阿堅 於 5-3-2020 10:41 發表

其實支玩具幾乎無做到跌管呢個功能,你慢慢拉條滑架就會見條管只係跌咗好小。
個幅度同真

引用:
原帖由 阿堅 於 5-3-2020 10:41 發表
真係有心改...係得之前條HK45CT...條外管D數真係改過晒

今次條M17 PRO-AXXX 0個條可以話照抄...BOOM-AXXX 0個條改D又唔改D

小弟見佢地好多CCTV, 搵返條片出黎就知誰對誰錯

今日再去隔住個廚窗睇,擺法同星期二一樣,次在前正在後,「輕次」二字就喺正價錢牌度,價錢個數字上面,粒字大過數字成賠,小弟就覺得真係幾難睇唔到,睇完唔明冇理都有可能。

至於質數,我都係隔住窗睇,成色差唔多,但油厚左 D 角位冇咁 sharp,SIG M17 刻字比正常版淺但比 BA 深,呢 2 個位我覺得係可接受既。但軍版果串字就真係差 D, 得個「焢」,同冇冇乜分別。價錢係正貨 9 折,值唔值就見人見志。

客觀睇返件事,鋪頭有標明,有減價,有比客拎上手驗,唯一唔知算唔算做錯既冇再提個客係次貨。
做齊上面 3 件事,拎出嚟賣小弟真係唔覺有問題,某大型連鎖傢俬間間都有「次貨」賣,甚至爛既都有,小弟冇買過我又唔知比錢時收銀會唔會提「先生呢件次貨黎 wo 你知 ga 呵?」咁。貨物出門怨不退換就更加唔係槍街獨有,當然合理情況下可換就最好。

結論係買野時要睇清楚,起碼保障自己先。
雙方都有唔著,咁都當係黑店小弟就覺得幾無辜下,打和 la super。

PS: 本身真係想買輕次,但行軍字真係有 D... 買唔落手

回覆 41# 的帖子

過咗咁多日,D貨點擺,D字點打點做都得

引用樓主在#16的
"小弟已與廠家聯絡得知的確是有次品於波X發售,廠商亦已叮囑他們必定要向顧客說明!!"
若店舖有跟廠商叮囑向顧客說明, 就不會有這事發生了!
事后店舖點貼label點說明, 被人嘈完實會做啦!

呢間野...入過一次 問下D槍套有冇左手, 全程西口西面,再見,寧願比貴少少去永高

引用:
原帖由 Ang123456 於 6-3-2020 13:34 發表
引用樓主在#16的
"小弟已與廠家聯絡得知的確是有次品於波X發售,廠商亦已叮囑他們必定要向顧客說明!!"
若店舖有跟廠商叮囑向顧客說明, 就不會有這事發生了!
事后店舖點貼label點說明, 被人嘈完實會做啦!
如樓主所言屬實,事後整呢D野補飛都合邏緝。

發新話題