發新話題

[Marui] AKX Marui

話外題,襯假期有時間,終於將馬記ak換裝完成,全鋼加靚木質感真係翻幾倍

換鋼kit過程中順利冇乜要執位,而家份鋼kit好似仲做緊特價都幾抵玩,如果唔係中獎質數真係正份kit,不過中獎就麻煩觀察下先冇死錯

引用:
原帖由 uncle 於 10-4-2023 13:27 發表
想買vfc m733, 落場表現好差?
VFC同馬記都相當數目既人用來落場,又唔見得用咩牌子既人殺多D死少D

請問AKX 可以直接用top gas ?

回覆 33# 的帖子

一直使用top gas.
一個什麼也不懂的老兵!!

引用:
原帖由 里安 於 13-4-2023 09:30 發表

VFC同馬記都相當數目既人用來落場,又唔見得用咩牌子既人殺多D死少D
以前1代2代一樣有人拎V記落場,而家改進到V3已經叫唔錯基本温度有20度以上落場扣單發都足夠落場基本需求
準唔準呢d靠改hopup改管自己改調較姐,有心搞搞一樣打得準既
只係拍埋馬記到氣化十幾度點扣都唔軟腳,又準又穩定又少野調較咁省心,其他系統先比下去,成日講唔係其他系統唔得而係馬記太強

始終馬記設計為高效能穩定性,落場定作為氣動玩具射擊玩樂黎講都係馬記好玩,以前我頭幾年玩gbb都執著要求把氣槍內部要點像真,
但就係因為像真局限左性能發展永遠跳唔出wa系統個範圍,始終係把玩具玩樂性大於一切,買左馬記mws改變哂我以前所有觀念,
原來內部唔像真可以做到前所未有咁好玩爽快穩定精準 ,而家要求外觀像真就妥協了,V記唔比較性能既話,佢大部分gbbr性價比都係抵玩值得玩既,二千幾三千幾一支成槍落到場,計砌支馬記m733起碼三倍價錢先掂,筆直有限都係玩V記實惠,落場打gbb又唔係馬記屈哂
只係馬記比較好用打上黎唔會因為環境影響左件工具性能,大多數系統氣温一低就易出問題要人就把槍,馬記就好少呢個問題會發生

引用:
原帖由 uncle 於 10-4-2023 13:27 發表
想買vfc m733, 落場表現好差?
我都有用 VFC M733 落場, 合格有餘, 30M 內都打得準
最愛H&K 既槍

引用:
原帖由 HKVP9 於 15-4-2023 01:48 發表

我都有用 VFC M733 落場, 合格有餘, 30M 內都打得準
老原?

引用:
原帖由 jn_jona 於 15-4-2023 03:02 發表

老原?
係呀, 支槍冇問題我就唔搞佢
最愛H&K 既槍

引用:
原帖由 gainax 於 9-4-2023 13:57 發表

4千以下就差唔多了,呢支冇真實型號少左價值比貴d去買
哼,我自己寫緊果篇小說,主角支鎗就係類似AKX呢種,比AK12再潮D但又未到AK521果個程度。

引用:
原帖由 gainax 於 15-4-2023 01:02 發表

以前1代2代一樣有人拎V記落場,而家改進到V3已經叫唔錯基本温度有20度以上落場扣單發都足夠落場基本需求
準唔準呢d靠改hopup改管自己改調較姐,有心搞搞一樣打得準既
只係拍埋馬記到氣化十幾度點扣都唔軟腳 ...
其實你打咁大段野同我講做咩

基本上人人追求唔同,又唔係第一日玩,自然搵返自己岩心水玩具

馬記我有,但唔算好岩我心水,講完

引用:
原帖由 HKVP9 於 15-4-2023 01:48 發表

有D朋友支733幾件火控要少執,其他都無大問題

近幾支V記好似都無好大問題,希望keep住

剛剛這個周末,槍街好多人都買 AKX。
某「明窗」店,仲做大優惠價,仲加送 AKM 金屬匣一隻。

引用:
原帖由 bennytsang16 於 17-4-2023 11:07 發表
剛剛這個周末,槍街好多人都買 AKX。
某「明窗」店,仲做大優惠價,仲加送 AKM 金屬匣一隻。
其實呢支野係幾好,貴係貴些,但自帶魚骨折托和頂骨,落場乜都不用改。
需知AK 如果想用紅點或SCOPE 要用側骨,一係前骨,現在頂骨有特殊加固可以直接加瞄具,對喜歡用AK 款式氣槍落場的玩家是相當便利。

原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

引用:
原帖由 Dave 於 17-4-2023 11:32 發表

其實呢支野係幾好,貴係貴些,但自帶魚骨折托和頂骨,落場乜都不用改。
需知AK 如果想用紅點或SCOPE 要用側骨,一係前骨,現在頂骨有特殊加固可以直接加瞄具,對喜歡用AK 款式氣槍落場的玩家是相當便利。
之前支GHK搞到我眼都突埋,本身軟鋼身就歪歪斜斜,裝骨就跟住歪,實在頂佢唔順就放左。

馬記今次一出出成鎗,條骨包直唔使煩。

引用:
原帖由 RCOOH 於 17-4-2023 12:03 發表

之前支GHK搞到我眼都突埋,本身軟鋼身就歪歪斜斜,裝骨就跟住歪,實在頂佢唔順就放左。

馬記今次一出出成鎗,條骨包直唔使煩。
AK 原生設計個蓋真是求其笠上去,本身唔預加骨裝鏡,
玩具照跟設計得出相同結果是很合理
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

發新話題