發新話題

大陸轟6突防列根號航母

你的說法,竟然可以完美的套用在你自己身上。
人家的資料有哪一點不準確?
請教你指正一下。
還是你根本無任何資料可以指正?

你果然還是你。

信你的片,就如同信CGTN的片一樣。
還不如信世界上有聖誕老人。
引用:
原帖由 火鳳舞 於 27-6-2023 22:52 發表
徐某人不可信,聲名狼藉.......
信佢同信李洪志無乜分別
當然...你若認同佢的政冶勳機/立場,你會無條件信晒佢,因為人只相信自己鍾意聽慨說話
但兩岸軍事內行都只當佢係笑料......
如果佢咁夠料,一早比大6/台 ...
究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 48191 於 28-6-2023 00:05 發表
你的說法,竟然可以完美的套用在你自己身上。
人家的資料有哪一點不準確?
請教你指正一下。
還是你根本無任何資料可以指正?

你果然還是你。

信你的片,就如同信CGTN的片一樣。
還不如信世界上有聖誕老人 ...
我的片,評論的那位台灣人,好歹也是位前海軍將軍,
說的話比你我加起來更有分量!
請問徐某人是誰???
二打六???

你似乎還未知道你這個「故事」有一個很大的漏洞,而且你從來未解釋過。
而且還沾沾自喜。
張延廷當然是個人物。
但中天都只是以「陸傳」作討論,而不是「證實」。
更沒有一條完整的影片去拍下整個過程去佐證。
而且中天是怎樣的一個傳媒,怎麼不去問問台灣人怎看?
最大的問題是,你還不明白以火控雷達鎖定別國戰機、戰艦代表了什麼。
而徐的影片的而且確可以舉福克蘭群島戰役時的例證。
你?

原來你只有這種程度的認知。
引用:
原帖由 火鳳舞 於 28-6-2023 00:15 發表

請問徐某人是誰???
二打六???
究竟世界上還有神嗎?

純分享一個youtube channel
個人覺得軍事上能長知識,始終打仗都唔係什麼開心事,但佈陣之類亦能開眼界
https://www.youtube.com/@TheOperationsRoom

引用:
原帖由 48191 於 28-6-2023 01:06 發表
你似乎還未知道你這個「故事」有一個很大的漏洞,而且你從來未解釋過。
而且還沾沾自喜。
張延廷當然是個人物。
但中天都只是以「陸傳」作,討論,而不是「證實」。
更沒有一條完整的影片去拍下整個過程去佐證。
...
火控雷達照射確是代表挑釁,但挑釁那又甚樣?
也不是第一次,也不是最後一次!
美國今時今日的軍力,國力,財力跟本打不過中國
美國自已也承認,連兵棋推演十八次次次也輸給中國
你以為還是三十年前的美國?可以橫行天下?
若可打驘中國,好似打伊拉克,阿富汗咁一早打咗你中國了,洗等到今時今日,
靠左制裁,右制裁也拿中國沒法,還步步處下風,美國大小官員要乞求中國見面和談,布林肯北京落机無紅地毯不特止,仲要得五個人接机,美國幾咁羞家?
美國都忍中國忍得慘了,點解仲唔郁中國既?呵.....
笑死人......
因為美國沒落了!所以挑釁你便挑釁你!吹牙....!
有本事你美國就拿戰机迫返老解D軍艦好似列根号咁90度轉彎避難吖!苯.....
問題係...你美國敢咩?你美國有能力咩?哈.......
這徐某人只懂拿褔克蘭說事,殊不知幾十年前的軍事科技和現在比根本不能同日而語,
轟6這幾十年換了多小世代發動机牠知不知道?超低空突防和發動机的關係牠知不知道?
答案是不知道,連提都不敢提!哈.....無知無能到這地步和你有幾分相似,怪不得你愛上牠,哈哈哈.....
徐某人是什麼人,你又不去問問大陸人甚樣看?
你.....

原來你只得這個程度
逢中必踩就是你的庶醜布?
可憐.....

不和你談了,打字幸苦過整槍好多,怕怕.....
你繼續自已慢慢吹,唔洗理我.......

引用:
原帖由 48191 於 27-6-2023 22:01 發表
這個分析還是比就咁用口吹有多少少參考價值:

https://youtu.be/Shjhx5ws2Jw
佢呢個估計係吹得比較貼地, 因為成個畫面太多唔夠真實/現實既事~
快速突襲搵架又大又慢既轟炸機而唔係搵攻擊機仲要低空突破去做, 呢樣野已經夠晒詭異
而且以國內環境寧願老作幅CG圖出黎都要做證, 但今次咁大成就反而得聲帶無片無圖咁有趣
再者以CHING話齋, 你開得火控基本上都當開戰, 但沿海軍區今次又好似無乜戰時準備喎, 咁飛架機過去做乜??

引用:
原帖由 火鳳舞 於 27-6-2023 22:52 發表
徐某人不可信,聲名狼藉.......
信佢同信李洪志無乜分別
當然...你若認同佢的政冶勳機/立場,你會無條件信晒佢,因為人只相信自己鍾意聽慨說話
但兩岸軍事內行都只當佢係笑料......
如果佢咁夠料,一早比大6/台 ...
咁又係, 單係信晒一個徐某人同信晒郭正亮之流都係一樣滑稽
兩邊都睇然後再作合理分析, 咁先會比較容易有一個貼近現實既full picture~

引用:
原帖由 火鳳舞 於 28-6-2023 00:15 發表

請問徐某人是誰???
二打六???
呢個前海軍將軍, 而家咪又係二打6, 等人想聽到一D想聽既野就出黎SELL自己果套恐嚇, 不過都係一睇無妨啫
都係果句, 佢講既野係咁準確, 點解現實仲未按照佢所講既估計發生, 而次次都只能聲稱某方幾強大佢有幾腳軟呢??
呢點係站在現實角度我仲係未明白的

引用:
原帖由 火鳳舞 於 28-6-2023 10:03 發表

你以為還是三十年前的美國?可 ...
咁你好明顯係唔知兵棋推演係做緊乜......實際上稍為有識都知, 兵棋推演最好係做多D戰敗結果, 咁先可以更好預計~
好似國內咁次次唔使推演都嬴梗咩
如果我國軍事真係已經咁強大, 使鬼擦邊球挑機咩, 老早打左啦, 你幾何見真係打人既會挑釁左人先丫??
陸軍玩得挑釁, 即係擺明未打得/打唔起, 但又一定要拿返咋沙je
轟6你話換左好多個"世代"發動機就肯定算不上ga喇, 螺旋槳發動機換人地已經研發好好多年既舊世代減輪機啫, 比到你盡好似美佬B52咁威威好未??
(公開參數好似轟6K都仲係未能接近B52)
你會唔會見美軍拎架B52掛一支導彈低空慢速突破然後開火控警告山東/遼寧號??
唔會......點解?? 一來做法唔現實、二來行為不適切, 三來無必要~

如果去到最後發現點解唔用殲X實際去做今次轟6K既工作, 係因為殲X果堆機做唔到, 咁反而最令人擔心既係國家軍備根本未追得上, 因為要打擊航母根本上就唔係咁玩~

所以一路都話, 成件事最大既漏洞並唔係航母急轉灣, 唔係國家派機唔係低士突破更唔係開火控抽頭......而係單單使用轟6作攻擊機呢一點反而令成件事既可信度露晒涵
你話而家公開既資料顯示有電子機干擾美軍, 後面又有架/隊殲X機低空突防+開火控嚇到航母急轉灣, 成件事咪即刻合理好多囉, 但我又唔係點搵到類似既作實資料喎~

不過另一點明顯係......你口中完全不可信既片/CHANNEL, 你係有睇晒的

引用:
原帖由 yiuyiusiu 於 28-6-2023 01:55 發表
純分享一個youtube channel
個人覺得軍事上能長知識,始終打仗都唔係什麼開心事,但佈陣之類亦能開眼界
https://www.youtube.com/@TheOperationsRoom
條channel幾有趣喎, 謝ching分享

引用:
原帖由 stevechau 於 28-6-2023 10:30 發表

咁你好明顯係唔知兵棋推演係做緊乜......實際上稍為有識都知, 兵棋推演最好係做多D戰敗結果, 咁先可以更好預計~
好似國內咁次次唔使推演都嬴梗咩
如果我國軍事真係已經咁強大, 使鬼擦邊球挑機咩, 老早打左啦 ...
乜國內從來唔用兵棋推演?
乜轟6係用鏍旋槳發動机嫁咩?
乜轟6只掛得一支導彈嚇航母?
原來你係唔識的.....
拜拜!懶得同你講,免得浪費我生命
你自已繼續吹

笑死我,夜郎自大得可憐。
點呀?仲有冇證據呀?冇更多水份?
引用:
原帖由 火鳳舞 於 28-6-2023 10:03 發表

你以為還是三十年前的美國?可 ...
究竟世界上還有神嗎?

陷阱注意,陷阱注意
之前已經有個樓被扭曲成某些A/C的獵場和行刑場
踩左落去就只有自己一肚氣
呢個局暫時冇解,先自保
http://www.wargamehk.com/cgf/viewthread.php?tid=120693&extra=page%3D1
閱讀權限20還真不容易, 呃權限亂吹, 不用太上心

最那憎帶住自己顏色去討論
討論成點都不會有結果

我只可以講Post #1已經係聊交打,你可以睇第一個Post的語氣係點先。
究竟世界上還有神嗎?

發新話題